Editörler : Pangaea
22 Şubat 2010 14:14

İşletme Mezunu Olarak Atanmak

Arkadaşlar merhaba, benim sormak istediğim bi konu vardı. Nişanlım atanmak istiyor ama durum biraz karışık, önce onun durumunu açıklayayım:

Dış Ticaret 2 yıllık önlisans mezunu, AÖF son sınıfta, 1 dersi 3.sınıftan, 2 dersi üstten 4.sınıftan, haziranda mezun olabilme durumunda.

Sormak istediklerim şunlar:

1. Alttan 1 ve üstten 2 dersi olan ve Haziranda AÖF' den mezun durumunda olan kişi Temmuz KPSS Lisans' a başvurabilir mi ?

2. AÖF' ü bitirdiği takdirde Temmuz KPSS' den İşletme mezunu ya da 4001 olarak ilk atamalarda atanmak için KAÇ PUANA ihtiyacı var ?

3. İşletme mezunu olarak atanmak için P3' e mi ihtiyacı var, yani sadece GK ve GY mi çözmesi gerekiyor ?

4. Hem Lisans KPSS hem önlisans KPSS' ye girebilir ve atanma için birinden birini kullanmak şartıyla, iki puanı da kullanabilir mi ?

5 ve son. Önlisans olarak mı yoksa Lisans olarak mı atanması daha kolay ?

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama inanin cok onemli, lutfen bildiklerinizi paylasın, cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılar

Mehmet.


overheat
Şef
22 Şubat 2010 14:41

...


sasli
Aday Memur
22 Şubat 2010 15:22

slm. sorularının cevabı;

1-Başvurabilir, mezun olabilecek durumda olarak başvuru yapar. diploma şartı yok.

2-İşletme mezunu olarak atanmak için (bu alımı yapılacak kadro sayısına bağlı olarak değişir) 85 ve üzeri, 4001 den mezun olarak atanmak için ise 80 ve üzeri olması gerekiyor bence.

3-işletme mezunu olarak atanmak için p3 yetmez. 4001 için p3 yeterli olur, kurumların kendi istedikleri alana göre puan hesaplanıyor, bunun için de değişik derslerin puanları hesaplanıyor. örneğin kaymakamlık için kpssp37 baz alınıyor.bunun için de kamu yönetimi sorularını cevaplaması lazım.

4-Hayır ikisinden birini seçmek zorunda, önlisans mezunu olarak da başvuru yapabilir, lisans mezunu olarak da müracaat yapabilir, Eğer önlisans mezunu olarak müracaat yaparsa okulu haziranda bitirmemesi tavsiyemdir. daha sonra intibak yapması gerekecektir. o zamanda sıkıntı yaşayabilir, mezuniyet tarihi önemlidir.

5-AOF mezunları için bence önlisans mezunu olarak atanması daha kolay.


afrodit06
Daire Başkanı
22 Şubat 2010 15:25

peki neden aöf mezunları için önlisans olarak atanmak kolay ki


overheat
Şef
22 Şubat 2010 15:29

Sayın Sasli, ama ben Kaymakamlık ya da Mufettislik gibi seylerden bahsetmiyorum, yani A grubu icin degil, B grubu olarak isletme mezunu olarak atanabilmekden bahsediyorum.

B grubu İsletme mezunu olarak( yani Kaymakamlık, uzmanlık, mufettislik vs. harici) atanabilmek icin P3 yani sadece GY GK yeterli degil mi ?

Bu arada AÖF mezunuyla normal isletme mezununun farkı yok sanırım, önlisans olarak atanmak daha kolay demissiniz, emin misiniz ?

Saygılar.


overheat
Şef
22 Şubat 2010 15:38

B grubu İsletme mezunu olarak( yani Kaymakamlık, uzmanlık, mufettislik vs. harici) atanabilmek icin P3 yani sadece GY GK yeterli degil mi ?


overheat
Şef
22 Şubat 2010 16:38

...


overheat
Şef
22 Şubat 2010 17:45

arkadaslar yorumlarinizi bekliyorum..


derenderen20
Aday Memur
23 Şubat 2010 16:54

arkadaşlar merhaba,

iibf çıkışlı bölümler arasında kpss de en şanslı bölüm hangisi?


elfbrs
Aday Memur
23 Şubat 2010 17:40

slm arkadaşlar bende hem 2 yıllık bil.tek.programlaam mezunuyum ve 4 yıllık işletme ama araştırdım en yüksek öğrenim düzeyinden girilmesi geriyormuş yani işletmeden mesela ben şuan sınava 2 yıllıktan girsem kazansam devlet memurluğu için yapılan araştırmada benim 4 yıllık mezuniyeitimi öğrendikleri zaman atamayı yapmıyolarmış bizzat bu konuda ataması yapılmayan biri ile görüştüm dava açmış ama kazanamamış kimse bu duruma düşmek istemez sanırım emeklerimizin heba olmaması için ben şuan hızlandırılmış bi kpss kursuna yazıldım temmuzda gireceğim herkese başarılar


elfbrs
Aday Memur
23 Şubat 2010 18:40

arkadaşlar bende işletmeden mezunum ben memur olmak istiyorum kaymakamlık uzmanlık gibi isteklerim yok bu p3 dediğiniz ve oturumlar nasıl hangi konuları içeriyor hangi oturumlara gieyim yani hangi derslere çalışayım


bittersweettimes
Şube Müdürü
24 Şubat 2010 14:58

B grubu için (lisans düzeyi)p3 puanı gerekir. Ben de işletme mezunuyum. 3 yıl önce p3 puanıyla maliyeye atandım. İlk yerleştirmede atanmak istiyorsanız en az 85 gerekir. Bazı istisnai durumlar olabilir tabi.


turna_92
Aday Memur
26 Şubat 2010 23:48

arkadaşlar bende işletme mezunuyum şimdiye kadar degişik işlerde çalıştım yaş 30 acaba bizde bu sınava girip memur olailirmiyiz yaşımız sıksntı olurmu


Maraş-Ordulu
Genel Müdür
28 Şubat 2010 11:49

arkadaşım nişanlın isterse önlisans isterse lisanstan girebilir çünkü başvurular lisans için 24 mayısta bitiyor ve o tarihe kadar lisna diploması alamayacağına göre,mezun olmuş durumda değil önlisnstan da girebilir;son sınıfta olduğu için lisanstan da girebiilir,bi daha büte ders bırakmasına gerek yok önlisanstan girmek isterse,ben de 2008 de aynen bu konumda idim,ama ben önlisansı tercih ettim

tavsiyem nişanlın lisanstan girsin,iibf mezun sayısı çok olmasına karşın alımı da çok,hem ösym ile atanamazsa dahi açıktan alımlar,üniversiteler,bankalar falan çoğunluk lisans tercihe etmekte,bayağı yararına olur lisanstan girmesi,,,

üstelik lisans işletme sınavına gireekse,p3 yeterli,yani GY ve GK den sorumlu,ben de bu yıl lisanstan gireceğim,nişanlına başarılar...

bu arada aöf ve normal mezunnları arasında bi fark yok

Toplam 13 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi