Editörler : oto-danisman-expert

volkeyn84
Aday Memur
23 Kasım 2010 16:26

merabalar .sevgili bahonny eğer aracıızın kaskosu var ise tek jant parasını öder.siz de sanırım bunu kastederek sordunuz.poliçenizi okuyun ve sigorta şirketinizle irtibata geçin lütfen


volkeyn84
Aday Memur
23 Kasım 2010 16:29

mustafa fadime... sizin aracınızın sigorta bedelini exper ne kadar çıkarmış ise kaskodan o kadar para alırsınız.


volkeyn84
Aday Memur
23 Kasım 2010 16:33

david34 siz aracınız aldııktan sonra irtibata geçerseniz çok sevinirim.çünkü fiyatlar değişkenlik gösteriyor.ve ortalama bi fiyat verilmesi çok zordur.


bahonyy
Memur
25 Kasım 2010 00:16

aracımın kaskosu yok trafik sigortası ödeme yapıcak heral ama ödeme yapması bir şey değiştirmiyo sonuçta 3 jant bir işime yaramayacak 4 jant almak zorundayım.


_bilmem_
Şef
25 Kasım 2010 23:13

ben de bi sigorta şirketinin argesinde çalşyrm ;)


mrtsrky
Genel Müdür
25 Kasım 2010 23:35

konuyu açan arkadaş ayrıldı mı ????


ilysdlgz
Aday Memur
26 Kasım 2010 09:35

Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 3 hafta önce kazaya karıştıım. Ben ışıkta dururken bir kamyonun sıkıştırması ve yandan çarpması sonucu arkamdan bir araç bana çarptı benim araçta öndeki araça hafif çarptı. Yani kazaya karışan 4 araç var. Bunlardan kamyon kaçmış, diğerleri ise tutanak tuldu ama kusur oranı gösteren kaza tespit tutanağı 4. araç olan kamyon ortada olmadığı için tutulamadı. Kaskoma tüm evrakları verdim (kaza tespit tutanağı hariç). Araç tamirde şu an. Hasarsızlık için kusursuz olmam gerekiyor, ama öyle bir tutanak tutulmadı. Bu durumda hasarsızlığım devam mı edecek yoksa etmeyecek mi? Benim yapabileceğim bir şey varmı yoksa kasko şirketi mi gerekeni yapacak?

şimdiden teşekkürler.


e_e_y_m
Aday Memur
26 Kasım 2010 09:58

iyi günler

ufak bir kazaya karıştım. kendi kaskom benim hasarımı karşılarken suç bende olduğu için karşı tarafın 150 tl civarındaki kırılan farını trafik sigortasına başvurduk. trafik sigortasının 200 tl altındaki hasarları karşılamadığına dair bir duyum aldım. doğrumudur acaba.


kkaradeniz
Aday Memur
26 Kasım 2010 12:08

2010 model aracımla kırmızı ışıkta duran araca arkadan çarptım. tutanak tuttuk.trafik sigortası ile. acaba gelecek sene kasko indiriminden yararlanabilirmiyim. veya trafik sigortasında da kazasızlık indirimi varmı.


empoze
Şef
27 Kasım 2010 11:06

Merhaba.

karşı tarafın tramer sonucuna göre % 100 kusurlu çıkmasından sonra aracımı yetkili servise bıraktım ve tamir edildi. Şimdi almaya gidiyorum ancak bana söylenen şu şekilde. Bizim güneş sigortayla doğrudan anlaşmamız yok. Ya bize vekalet verin ve senet imzalayın ya da siz 2500 tl lik masrafı ödeyerek sigorta şirketinden kendiniz tahsil edin. Benim kafam karıştı acaba sigorta şirketi bana paramı ne zaman öder. Ne yapmam lazım.


volkeyn84
Aday Memur
27 Kasım 2010 12:36

sevgili ilysdlgz ;

eğer aracınızın kaza tespit tutanağı yoksa herkes kendi masrafını öder.bu durumda sizin kasko hasarsızlık durumunuz bozulur.fakat size şöyle bişiy söyleyim eğer kaskonuz mapfre genel sigortadan ise o zaman çok şanslısınız.çünkü mini onarım diye bişiyey var ve hasarınız bu şekilde kabul ediliyorsa hasarsızlık indiriminiz bozulmuyor.


volkeyn84
Aday Memur
27 Kasım 2010 12:38

sayın e_e_y_m ;

içiniz rahat olsun duyduğunuz duyumun herhangi bir gerçekliği yoktur.trafik sigortası hasar ne olursa olsun haklı olduğunuz durumlarda öedeme yapar.


volkeyn84
Aday Memur
27 Kasım 2010 12:42

sayın kkaradeniz; ne yazık ki kaza yaptığınız için ne trafik s . indirimi ne de kasko idirimi alamıyosunuz.ama mapfreden sigortanız var ise ve mini onarım diye adlandırılan durum geçerli olursa indirim yapılabilir.mini onarım sonucu hasarsızlığın bozulmaması sadece mapfrede var.benim arabam da ordan sigortalı.o yüzden herşeyini en ince detayına kadarbiliyorum.mapfre gerçek çok çok avantajlı.


volkeyn84
Aday Memur
27 Kasım 2010 12:44

empoze için cevap: sizin durumunuzda parayı ne zaman tahsil edeceğiniz bilinmez.ve bu biraz da sigorta şirketlerinin kalitesiyle ilgilidir.yukarıda çok bahsettim ama size de söleyim.ben kaza yaptım şehir dışında.cebimden ödedim hepsini ama gelir gelmez 3 gün içinde bütün paramı kuruşu kuruşuna mapfreden aldım geri.


elawyear
Memur
27 Kasım 2010 13:45

Kaskolu bir aracın karışmış olduğu tek taraflı veya çift taraflı maddi hasarlı bir trafik kazasında sürücülerin kendi aralarında yapmış oldukları tutanak geçerli midir.Yoksa polis veya jandarmaya mı tutanak tutturulmalıdır.

Özellikle tek taraflı maddi hasarlı hususu çok merak ediyorum.Araç kaskolu ise sürücünün kendisi mi tutanak tutacak yoksa trafik polise mi tutanak tutturmalıyız.Polis kaza mahalline gelmek zorunda mı.Polis gelmezse bizim tutacağımız tutanak geçerli mi.

Saygılar.


sahin_42
Aday Memur
27 Kasım 2010 19:56

benim merak ettiğim konu şu bu tramer ndir nasıl işler. ben arabamı bu tramer yoluyla sorguladım telefonden mesajla 5664 e msj yolladım hasar+plaka no yazarak 3 adet çarpma ve karşılarında tutarları geldi aynı şekilde kaza yazıp sorguladım kaza kaydı yoktur ddi benim arabam kazaya karışmadıysa duvara yada ağaca mı vurdu 3 defa yani soracağım şu bu tramere ne kadar güvenebiliriz sigortacı tanıdıklarım tramerin yeterince güncellenmediğini ve bilgilerin yanlış olabileceğini motor no ile sorgulama yapmam gerektiğini söyledi bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim ...


nawnisan
Şube Müdürü
28 Kasım 2010 10:26

Arkadaşalar bende hyundai 2006 admire 1.6 motor lpg li araç var.. vanda yaşıyorum.. kasko ortalama ne kadr tutar.. teşekkürler..


falcohikmet
Aday Memur
28 Kasım 2010 10:43

merhaba,

ben bu kasko yada trafik sigortasında yaralamalı ve ölümlü kazalar başına poliçede bu kadar para verilir deniyor.fakat yaralamalı ve ölümlü kaza olduğu zaman insanlar kendi dertlerine düşüp aracın sigortasını unutup sadece araçta oluşan maddi hasarı görgü tespit tutanağına göre ekspertiz raporuna göre para ödemektedir.Halbuki bu ölümlü veya yaralamalı tarafik kazalarında olaya bakan Karakol, trafik ve Jandarma olayı yaralamalı trafik kazası veya ölümlü trafik kazası diyerekten rapor tutmaktadır. O zaman ölümler halinde neden ölen kişiye sigorta kapsamında poliçede belirtilen tazminat niye ödenmemektedir. Burda sigorta yetkilileri devreye giripte belki sağlık güvencesi olmayan kişilerin hastane masraflarını çekip ölmüşse geride bıraktığı yetimlerine tazminatını istemelerine fırsat vermeden ödemesini neden yapmamaktadır.Burda sigorta cebinden para çıkmaması için hile yaptığını kimseyi uyandırmak istemeden paranın üzerine yatmak istediğini anlamaktayım.Bu uygulamadan daha önce zarar görmüş ve hak kazanan yaralamalı kaza yapan yada ölen kişilerin yakınları geçmişe yönelik almadıkları hak kazandıkları tazminatları alabilirlermi ve bundan sonra insanların düştükleri durumu fırsat bilmeden istedikleri resmi evraklarda yaralamalı ve ölümlü trafik kazası tutulan raporları görünce zarar görenlere hemen ödemeleri yapılıp maduriyetleri giderilcekmi...bu konulara açıklık getirirseniz sevinirim.


sckrkc
Şube Müdürü
28 Kasım 2010 14:00

2004 model ford fiesta TDCİ comfort aracımı yeni aldım. Kasko yaptıracağım ama kasko değerini çok düşük veriyorlar. Ben arabamı 16.500 TL'ye aldım. Kasko şirketleri 13 bin ile 14 bin arasında değişen değerler veriyorlar.

www.gib.gov.tr adresineden baktığımda aracımın kasko değeri 17,350 görünüyor.

Neden şirketler aracıma bu kadar düşük bir kasko değeri veriyorlar. Ne yapmam lazım... teşkkürler.


ilysdlgz
Aday Memur
29 Kasım 2010 09:52

sevgili volkeyn84;

Cevabın için tşk ediyorum. Mini hasar benim kaskom groupama da var. Ama measrafım 3000 tl mini hasar sınırı 1000 tl'ye denk geliyor.Bu nedenle mini hasara gimiyor. Kaza tespit tutanağı yoksa herkes kendi öder dediniz. Peki bu durumda yapılacak h,ç mi bir şey yok. Mahkemeye başvurup böyle bir tutanak isteyemez miyiz. Kaçan araç mobesa ile aranacaktı şayet bulunursa bu durumda yeniden tutanak hazırlnması durumu söz konusu olur mu?

Size yeni bir sorum daha olacak;

Aracım şu an tamirde ve bugün alacağım. Sigorta bir ara benden karşı tarafların da ifadelerinin bir nushasını istedi. Ama polis merkezi veremem herkese kendi ifadelerinin nushasını veriyoruz dedi. Bu durumda sigorta sorun çıkarabilir mi? Ben hangi belgeleri vermekle yükümlüyüm.

Toplam 252 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi