Editörler : "eskiyara"Pangaea

mahmut16
Memur
19 Mart 2010 10:07

o dalın seçilim seçilmediği önemli değil arkadaşlar makina ve elektrik-elektronik alanları ttk 80 sayılı çizelgede girebilir diyor giyim ve tekstil normununun olduğu kız meslek liselerinde zaten sorun yok norm varsa atanır.hangi okul hangi dalı seçmiş il memler bilemez


kadirdadas
Aday Memur
19 Mart 2010 18:03

teknik öğrtemne arkadaşlar bizim tek çaremiz mahkemeye vermek dilekçe örneğini paylaşalım lütfen mahkemeye verenler kesin kazanır selamlar


ferdi-db
Aday Memur
19 Mart 2010 18:14

arkadaşlar sakarya mem atamalrını inceleyin ordaki atamalar ttk ya göre yapılmış.örnek göstrelim.


ferdi-db
Aday Memur
19 Mart 2010 18:19

hatta bir atama karşısında 'teknik öğretmen olduğu için' yazmaktadır.


ferdi-db
Aday Memur
19 Mart 2010 18:29

güncell


adana01.
Memur
19 Mart 2010 18:52

arkadaşlar değişik illerden örnekler varmı?

iller bu işi nasıl yorumladı?

somu örnek verecek varmı?

mesela elektrik-elektronik öğretmeni kız meslek lisesine atandı gibi???


ferdi-db
Aday Memur
19 Mart 2010 23:32

güncell


smyrna-34
Şube Müdürü
20 Mart 2010 10:49

ben sakarya nın listesine baktım, açıklamalarını anlamadım. o açıklamaların hepsinde puan eşitliği varmış da o yüzden mi o notları düşmüş. ana sayfadaki haberde belirtildiği üzere puanı yüksek olanın yerine düşük punalıyı atadıysa bence yönetmeliğe aykırı hareket etmiş. mantıken doğru olması birşey ifade etmez. yönetmelik bu konuda çok açık. md yardımcılığı puan üstünlüğüne göre yapılır diyor. bence meslekçilerin çıkış noktası yönetmeliğin değişmesi yönünde olmalıdır. teknik md yrd ve koordinatör md yrd görevlerinin gerektirdiği niteliği yönetmelik göz ardı etmiştir. herhalde artık mesleki teknik eğitim yönetmeliğini atama yönetmeliğine uydururlar. kültürcüler arasından da teknik md yrd görevlendirilir derler. başka çareleri yok:) bir arkadaş buna ilişkin dava açtığını söylemişti. eğer doğruysa yönetmelik iptal olur diye düşünüyorum. ayrıca yönetmelik aynı kalsa bile tercih hakkımız kısıtlanmıştır. bu konuya da yoğunlaşmalıyız.


kadirdadas
Aday Memur
20 Mart 2010 20:35

arkadaşlar dilekçe örneğini bekliyoruz eğer iyi dilekçe yazarsak kesin kazanırız teknik öğretmenlerin kasp edilmiş haklarını kazanmış olruz selamlar


ferdi-db
Aday Memur
20 Mart 2010 23:23

sakarya da puan eşitliği bilemem ama ders önceliği,teknik öğretmen önceliği demişler.bu da bizim için bir örnek değilmidir acaba??


smyrna-34
Şube Müdürü
22 Mart 2010 00:09

başka bir başlıkta ayhan2 arkadaşın yönetmeliğe açmış olduğu dava dilekçesi var. ben kazanılacağını düşünüyorum.


öğretmendaş
Aday Memur
22 Mart 2010 00:55

Arkadaşlar, ben bir konuyu merak ediyorum. Branşı herhangi bir meslek dersleri öğretmeni olan biri, İlköğretim okuluna yönetici olarak atanmak istiyor. Ama branşında okutabileceği bir ders yok, ama diyelim ki satranç öğretici belgesi olduğu için İlköğretimdeki seçmeli bir dersi okutabilecek durumda ise acaba İlköğretime atanabilir mi? İllaki ortak ders olması şart mı? Bu konuda Talim Terbiye Kurulunun bir görüş yazısı var mı? Bilen varsa lütfen cevaplasın.


hayhay
Genel Müdür
22 Mart 2010 00:58

meslek gelişimi kabul edilmiyorken santranç kabul edilir mi?


ferdi-db
Aday Memur
22 Mart 2010 13:59

güncelllll


kadirdadas
Aday Memur
22 Mart 2010 22:38

smyma- 34 hocam ayhan 2 dilekçe örneğinini hangi konuda yazmış bize iletirsen seviniriz sen dşlekçe örneği yazdıracaktın ne oldu dilekçeni bekliyoruz saygılarımla


öğretmendaş
Aday Memur
23 Mart 2010 00:38

Değerli arkadaşlar,branşı Felsefe olan birinin İlköğretim okuluna atanabilmesi için İlköğretim okulunda okutabileceği maaş karşılığı ortak bir ders olması gerekir. Böyle bir ders yok.Ama,okutabileceği seçmeli bir ders var. Seçmeli dersler kabul edilir mi?İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü seçmeli deersleri kabul etmiyor, ama bazı iller seçmeli dersleri kabul ediyor.Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın.Çünkü benden 1 puan fazla alan bir öğretmen liseden İlköğretime atandı,ama İlköğretimde okutabileceği ortak ders yok, Branşı Felsefe.Acaba ne yapmam lazım? Bilen varsa yardımlarınızı bekliyorum.


smyrna-34
Şube Müdürü
23 Mart 2010 01:00

ayhan2 arkadaşın dilekçesi direkt yönetmeliğe ilişkin. biliyorsunuz meslek liselerinde koordinatör müdür yardımcısı ve teknik müdür yardımcısı meslek öğretmeni olmak zorunda. meslek öğretmeni olmazsa diğeri yapar diye bir ifade de yok. ama yönetici atama yönetmeliği mesleki eğitim yönetmeliğini tümüyle göz ardı ediyor. bu yanlışlığa dikkat çekmiş. sanırım dilekçenin yayınlandığı başlık "her meslek lisesine bir teknik müdür yardımcısı" falan gibi bir şeydi. formdaki konulara dikkatlice bakarsanız göreceksiniz.ben bu davadan çok umutluyum.

ben mesleki gelişim dersinin maaş karşılığı ders sayılmamasına yönelik bir dava açacağım. gerekli evrakları ve bilgiyi kardeşime ilettim. bu hafta içinde bana dönecek ve ben de mahkemeye başvuracağım. dilekçe örneği gelir gelmez de sizlerle paylaşacağım.


kadirdadas
Aday Memur
23 Mart 2010 19:33

smyrna-34 hocam bende senin gibi teknik öğretmenim ve ilk terçihime puanım tuttuğu halde atamadılar mesleki gelişim dersi maaş karşılığı olacak şekilde mahkemeye verecem çok acil senin dilekçeni bekliyorum bana iletirsen çok memmnun olurum selamlar. mailim [email protected]


ÇAYDAN
Şef
24 Mart 2010 14:53

Arkadaşlar benim alanımda el sanatları teknolojisi alanının altında bir modül.Puanım tuttuğu halde çok proğramlı liseye okutacağın ders yok diye atamadılar ve benden 5 puan düşük bir kültür öğretmeni atadılar.Acaba mahkemeye versem durum ne olur.Lütfen banada yardımcı olunuz.


smyrna-34
Şube Müdürü
24 Mart 2010 14:57

aynı durumda bayağı bir arkadaş var. ben davanın kazanılacağını düşünüyorum. mesleki gelişim dersini saymamalarının haklı bir gerekçesi yok. 60 günlük bir süre var. ben dilekçemi alır almaz buradan paylaşacağım. özellikle aramızda sendikalı olan varsa, sendikasıyla görüşsün. buradan bizimle paylaşsın. sendikalar bu işleri daha kolay yürütüyor. ama sonuçta hak aramak için sendikalı olmaya da gerek yok.

Toplam 221 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi