Editörler : crops35
14 Nisan 2010 03:15

Ziraat Bankası KPSS şartını kaldırdı.

Halen bir kamu bankası olan Ziraat Bankası 2000 yılında özelleştirileceği gerekçe gösterilerek özelleştirmeye hazırılık çalışmaları nedeniyle 4603 sayılı yasa çıkarılmıştır. Bu yasa'ya ek olarak, norm kadroların belirlenmesine ilişkin bakanlar kurulunun 3555 sayılı kararı gereği 2000-2002 yılları arasında bankanın şubeleri kapatılarak, asli personeli istihdam fazlası belirenmek suretiyle başka kamu kurum ve kuruluşlara maaş ve ücretleri dondurulmak suretiyle gönderilmiştir. Görevlerinden alınan bu personeller açtıkları davalar sonucu tekrar görevlerine iade edilmiştir. tekrar tekrar banka yönetimi tarafından İFP olan bu personellerin açtıkları diğer davaları danıştay 5,dairesi ilk kararlarının aksine red etmeye başlamıştır.

Binlerce banka çalışanı mağdur oldukları bu davaları AİHM'e taşımıştır.

Bu süreç içersinde 10 yıldır özelleştirilemeyen banka, halen bir kamu bankası olmasına rağmen sanki 4603 yasa ve 3555 sayılı bakanlar kurulu kararı ortada yokmuş gibi hareket eden banka yöneticileri birçok kapatılması gereken şubelerin yerine her ilde en az 10'ar şube açarak, İstihdam Fazlası Personellerin yerin (daha fazlası) dışardan elemanlar alınmasına neden olmuşlardır.

İFP'lilerin hakkı ellerinden alınıp, bu haklrı başkalarına teslim edilmesini artık, Danıştay görmesi gerekir.

ziraat bankası personel alımında öneceliği eski İFP personellerine vermesi gerekirken, bugüne kadar gereken banka yönetimi tarafından yapılmamıştır.

Ayrıca, bir kamu bankası olan ziraat bankası kesinlikle KPSS şartını kaldıramaz, kaldırdığı taktirde Yargı'dan döner.

Banka Yöneticileri özel bir banka yönetmiyorlar, yönetikeri banka sermayesinin tamamı (%100'ü) hazineye ait olan bir KAMU BANKASIDIR.


uftinci_
Aday Memur
14 Nisan 2010 09:24

Her eleman alımı döneminde aynı yorumlar yapılıyor ancak ifp olup başka kurumlara aktarıldığımız süreçten bugüne kadar alınan personel sayısına bakıldığında hiçde azımsanmayacak bir personelin ziraat bankasına alınmış olduğunu görüyoruz.

Zeki SAYIN'ın 10.000 ifp'liyi görevlerine geri döndereceğiz açıklamasının ardından derin bi sesizlik sürecinden sonra bu basın açıklaması hiç yapılmamış gibi biz ifp'liler yok sayılarak dışarıdan personel alımı yoluna gidilmiş ve gidilmeye devam edilmektedir. Burda belki bizlerde belki bizi yönetenlerde belkide banka üst yönetiminde hata aramak gerekiyor burası yoruma açık. Ancak sonuçta ortada bi mağdurluk ve kandırılmışlık söz konusu. Özelleştireceğiz diyerek insanları bir seçim yapma sorumluluğu altında ezenler aradan geçen bunca zamandan sonra özelleştirme adına bir adım yol katedilmemiştir.. Bankada kalan ve İFP olan arkadaşlara o dönemde yapılan baskının altında bir seçim içerisinde bırakılan arkadaşların o günkü ve İFP?lilerin her bankaya personel alınacağı ilanını internet ortamında gördüklerinde yaşadıkları psikolojiyi düşünüyorum da tüylerim diken diken oluyor. Biz bunları yazdık, paylaştık, sesimizi duyurmaya çalıştık, birilerine ulaşmaya çalıştık, haklı olduğumuz bir konuda davalarla geri dönmeye çalıştık ancak tüm bu girişimlerimiz birtakım olumsuzluklarla bizim adımıza başarısızlıkla sonuçlandı. Gelinen bu süreçte 1999 girişli ben olmak üzere daha eski göreve başlayan birçok arkadaşım geçen bunca zamana rağmen hala çalıştıkları kurumlara alışamamış ve hüsran içerisinde bulunmaktadırlar. Ben kendi adıma 1 mikron dahi hakkım varsa bile onuda hiç kimseye helal etmiyorum.

Son olarak, KPSS konusunda bi yorumum olacak; bazı arkadaşlar KPSS ile alım yapılmaması halinde torpil olacağından bahsetmiş, bu arkadaşları daha önceki süreci iyi incelemelerini tavsiye ediyorum. KPSS sonucu alınacak personel sayısından daha fazlası mülakata çağrılıyordu?(Leb demeden leblebiyi anlayanlara)


cock
Şef
16 Nisan 2010 23:05

2002 yılında ifp olarak diğer kamu kurumlarına gönderilen değerli bankacıların büyük bir mağduriyeti söz konusuyken kamu bankalarının bu eski personelinin mağduriyetlerini gidermeden yeni personel alımına geçmesi gerçekten çok üzüntü verici bir durum. İFP li banka personeli nin uğradığı mağduriyetler hükümet yetkililerine en ufak ayrıntısına kadar aktarılmalı ve mağduriyetlerinin giderilmesi için talepte bulunulmalıdır. Bu aşamada en büyük desteği sendika başkanlarından bekliyoruz.

SAYGILARIMIZLA

Toplam 2 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi