Editörler : F16 Gökçen
06 Haziran 2010 15:58

Reçel Yapmayı Hobi Edinenler

Herkese merhaba,

Benim şu an için en sevdiğim hobim reçel yapmak.:)

Aranızda bunu hobi olarak görenler varsa lütfen şu ana dek hangi reçelleri yaptılarsa paylaşsınlar.

Rengarenk kavanozlara baktığınızda ne hissediyorsunuz?

Yakın bir zamanda "Zeytin Reçeli" yapmak istiyorum. Deneyen var mı?

Not: Osmanlı sarayında reçelhane olduğunu duydunuz mu?

Selamlar...

" "

beem
Şef
06 Temmuz 2010 22:29

güzel bi hobiymiş ama nereye kadar reçel yapılacak malzeme bitecektir bi süre sonra hı.çam reçelini duydunuz mu?çam ağacının uç kısımlarından yapılıyor mis gibi çam kokusuyla bal tadında bi reçel oluyor.denemenizi öneririm.yemek yapmak da sizin için bi zevk olsa gerek. mutluluklar dilerim size..


*aziyade*
Başbakan Müsteşarı
07 Temmuz 2010 20:22

sarı sultani kirazın reçeli çok güzel oluyor ;)

napolyon kirazı özellikle.

bir kase çekirdeği ayıklanmış kiraza bir kase şeker.

sulanınca ocağa atıyorum 30 dakika kaynayınca ölçüye göre limon tuzu katıp biraz daha kaynatıyorum.

çok güzel oluyor :)

" " " "

Türkçeci0505
Başbakan Müsteşarı
07 Temmuz 2010 20:54

Ayva reçelini bilen var mı?

" "

Derinmavili
Aday Memur
07 Temmuz 2010 21:40

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler...

Beem size de mutluluklar dilerim.

Ayva Reçeli dışındakileri duymadım.Ama pazarda sarı kiraz bulursam alabilirim. :)Denemem lazım.

Genelde denediğim metod.Kullanacağımız meyveleri(1 kilo)

750 gr şekerler 10 dk yüksek ateşle kaynatın.

Daha sonra kısık ateşte 25 dk kaynatın.

26. dk da birkaç damla limon suyu sıkıp ocağı kapatın.Sıcak olarak kavanozlara boşaltın.Kapağını kapatıp ters çevirin.Soğuyunca dolaba kaldırın.Renkleri harika oluyor.Ve uzun süre şekerlenmiyor.

Türkçeçi0505 ayvaları aynı şekilde yapabilirsiniz.İsterseniz küp küp doğrayın.

Afiyet olsun..


***salih***
Müsteşar
07 Temmuz 2010 23:40

Selam arkadaşlar,umarım görselleri beğenirsiniz :)

Bende reçel hastasıyım ama yersemde hasta oluyorum,malum şekerim...Aziyade editörüm özellikle sultani kiraz reçelini çok sevdim ben :) ama favorim her zaman çilek :)

Keyifli paylaşımlar...


*aziyade*
Başbakan Müsteşarı
08 Temmuz 2010 10:51

kızılcık kirazının reçeli de aynı mantıkla yapılıyor.

ekşi tat sevenler için bitirim.

üstelik bu kiraz böbrekleri temizliyor.

şiddetle tavsiye ederim.

derinmavii biz teşekkür ederiz ;)

salih benimde favorim çilek :D

ama sarı kirazı da seviyorum


Derinmavili
Aday Memur
08 Temmuz 2010 13:24

Aman Allahım resimler harika...

Üzellikle meyvelerin yanındaki reçeller.Salih bey teşekkür ederiz...


balizza
Müsteşar Yardımcısı
24 Temmuz 2010 14:06

ceviz reçeli yediniz mi hiç...hayatımda ilk defa yedim ve çok beğendim.abim görev icabı iskenderuna gittiğinde getirmişti,normalde reçelle pek aram olmamasına rağmen ceviz reçelini çok beğendim.tavsiye ederim: )


*aziyade*
Başbakan Müsteşarı
25 Temmuz 2010 23:27

yaylaya gidiyorum :)

kiraz kalmamışdır da vişne zamanı :)

ve reçel zamanı...


***salih***
Müsteşar
25 Temmuz 2010 23:37

Yayladan bizede reçel getir aziiiii :)))


*sudem*
Şef
02 Ağustos 2010 18:29

Ceviz raçeli mi :) İlk kez duydum S.balizza. İlgincmis ama. Yakında turşusunu da kurarlarsa şaşırmam :)

Karpuzun kabugundan recel yapmıslardı. Ben de onu görmüştm ilk, şaşırmıstım. Daha neler dedim. takdir etmek gerek bu orjinal fikirleri düşünenleri.

Karpuz reçeli :) Güzeldi.değişik bir tat.


balizza
Müsteşar Yardımcısı
07 Ağustos 2010 20:29

a.s sudem...kulağa ilginç geliyor ama inan tadı harika: )


*sudem*
Şef
07 Ağustos 2010 21:06

Sevgili balizza İnsallh bulabılırsem bakıcam tadına. Olmadı ögrenir nasıl oldugunu, yaparız. Hobi bu, yapmak gerek :)


Derinmavili
Aday Memur
08 Ağustos 2010 23:58

Merhaba,

Karpuz reçelini denedim ama çabuk şekerlendi.

Sarı Kiraz reçelini de yaptım o güzel oldu.


*sudem*
Şef
10 Ağustos 2010 22:39

Karpuz receli şekerlendı mı. Benım yedıgımde belkıde yenı yapılmıstı bılmıyorum kı :)

Bir de cekırdeksız beyaz üzümler var kücük taneli. Onun recelini

yemıstım. O cok güzeldi. Hatırladım şimdi.


Derinmavili
Aday Memur
11 Ağustos 2010 21:34

Sudem,

Siz sadece tadıyor musunuz? Yapmayı denemiyor musunuz? :)


Meylina
Genel Müdür
11 Ağustos 2010 22:25

En iyi yapabildiğim reçel çilek reçeli.Ara ara deniyorum aklıma yatan çeşitlerinide.


Derinmavili
Aday Memur
12 Ağustos 2010 00:18

Her ne kadar hobi olarak bu başlığı açsam da benim de en iyi yaptığım Çilek Reçeli. Ondan sonra Vişne, Erik ve Kayısı geliyor.

Bu arada Kayısı Reçeline vanilya ekleyin harika oluyor.


*sudem*
Şef
13 Ağustos 2010 18:13

Ama ben reçel tatmayı hobi edinenlerdenim :)

Hem reçelin nasıl oldugunu anlamakta bir yetenek olsa gerek. Ama sizin için deneyecegım :)

15 Ağustos 2010 02:09

Ablam ve annem harika reçeller yaparlar bense sadece yerim:)))ama gizil öğrenme olmuştur sanıyorum.Favorim ahududu reçeli.

Toplam 42 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi