Editörler : ayşegül bgm
08 Haziran 2010 06:29

Odyolog olarak atanan biyologlar

arkadaşlar ben biyoloğum odyolog olarak atamam geldi fakat ben im özel şart olan odyolog olarak y,lisans yapmadım. eczacılık ta biyokimyada y.lisans yapmaktayım.odylog olarak atanıpta odylog olarak . lisans yapan varmı. bildigilendirirseniz sevinirim.


salihli/45
Aday Memur
08 Haziran 2010 10:21

Bunuda gördükya artık gözüm açık gitmez


eda 11
Kapalı
08 Haziran 2010 12:20

bencede...


Odyoloji Uzmanı
Aday Memur
08 Haziran 2010 22:19

Sayın biyolog_omer,

Sayın salihli/45 ve Sayın eda 11,

Öncelikli olarak; Odyoloji, Kulak burun boğaz Anabilim dalına bağlı bir bilimdalıdır. şu anda odyolog ünvanı, ancak bu bölümlerde y. lisans yapılarak elde edilir. Başvurduğunuz kadro hakkında araştırma yapmadan ve ne olduğunu bilmeden başvurmanız da ayrı bir tartışma konusu... Sizin ve bu kadroya ünvanı olmadan başvuran tüm arkadaşlarınızın şartları karşılamadıkları için, atandıkları bu kadrolara yerleşmeleri söz konusu olmayacaktır. Kılavuzda başvuru şartları bölümünde bu konu esasen açıktır: "SB'da açılan bu kadroya ilgili lisans bölümlerinden mezun olup, "Odyoloji yüksek lisansı olan" adaylar başvurabilirler." şeklindedir. biyolg olmak için nasıl biyoloji bölümünü bitirmek gerekiyorsa, odyolog olmak için de; odyoloji bilimdalında en az yüksek lisans yapma zorunluluğu vardır. bu konu su götürmezdir. Keşke tercih kılavuzunu daha dikkatli okusaydınız ve tercihlerinizi bilerek yapsaydınız. kılavuzda, bu şekilde yanlış beyanda bulunarak atanma durumunda yapılacak esaslar açıktır: "atamanın durdurulması ve devlet memuriyetine atamanın 1 yıl süreyle dondurulması" şeklindedir. Meslek birliğimiz, Sağlık Bakanlğı ve ÖSYM nezdinde gerekli girişimlerde bulunmuştur. Kişisel olarak biz odyologlar da ÖSYM'ye ve SB'na dilekçeler ile başvurarak yapılan bu büyük yanlışlığın durdurulması yönünde girişimde bulunmuş durumdayız. Yani konunun özü; odyoloji alanında yüksek lisansınız bulunmadığından bu kadroda göreve başlayamazsınız. (Başka alanlarda yapmış olduğunuz y. lisans veya doktoranın geçerli olmayacağını söylemeye bile gerek yok sanırım...)

Saygılar...


biyocimbom
Aday Memur
08 Haziran 2010 22:40

odyoloji uzmanı arkadaşım belliki sen bu konular da baya bilgin var belliki sen yükzek lisans yapmıssın hangi lisans programından mezunsun ve hangi üniverstenin odyoloji yüksek lisansından mezunsun ve ataman oldumu odyoloji ünvanıyla merak ettim ... iler de yüksek lisans yapmak isteyenlere de yol göstermiş olursun ve bu yükzek lisansa başvururken kabul olmak için hangi düzeyde bi torpilin olması lazım malum bi kaç üniv bunu veriyo yılda da 3 kişi felan anca alıyo merak ediyorum yaptıysan yüksek lisans bilirsin :))))))


Odyoloji Uzmanı
Aday Memur
08 Haziran 2010 22:53

Öncelikli olarak,

odyoloji Bilimdalı; Gazi, Marmara, Hacettepe, 19 Mayıs, 9 Eylül, Başkent Ünv. Tıp Faültesi KBB anabilimdaına bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. yüksek lisans yapmak isteyenler bu bu üniversitelerin istediği koşulları karşılarsa başvuruda bulunabilirler. Torpil gerektiği gibi bir önkoşul hiçkimseye sunulmamıştır.

ikinci olarak, bu kouda yasal bir düzenleme söz konusu. yani ünvanın odyolog değil ise bu kadroda göreve başlayamazsınız.nasıl ki öğretmen-doktor kadrosunda, mühendis-hemşire kadorsunda görev yapamıyorsa, yani her alanın belirli kuralları ve bilimsel temellere oturmuş bir eğitimi varsa, odyolog olmayanlarda bu işi yapamaz ve bu kadroyu işgal edemezler.


biyocimbom
Aday Memur
08 Haziran 2010 23:14

hımm hangi ünivden mezun olduğun yamzıyo peki arkadaşım sen diyelim ki yüksek lisans meuznusun bugün türkiyede bu kadar az bi tıp fakültesinin sağlık bilimleri ensütüsünde kbb odyoloji bölümünde yüzek lisans yapmak isteyen birine hangi şartlar sunulduğu ortada peki bu yüseklisansa kabulü için ne gibi şeyler dönüyo oda aşigar bugün bu kadroyu bu şekilde dolduran kişiler senin hakkınıı yeidyse sen yüksek lisansa başlarken kimlerin hakkını yedin onu da söyle istersen,, belirli bi sınavı yok iki sınavr üds ales + mülakat ( torpil) sonuçda bölüme 10 kişi kabul edilmiyor nitekim yaşandıda senin vijdanın rahatmı arkadaşlar hiç üzülmeyin eğer sağlık bakanlığı sizleri kabul etmesse bu torpillileri etsin adalet var nede olsa üstelik kpss çalışma torpille yüksek lisans yap bizde yüksek lisans yapmak için kendimizi yırtalım ama torpilli alınsın yine ezelden torpilliler girsin bu da adalet mi,, bence sen hiç konuşma rezilliğiniz aşikar ortada beni yüksek lisansa kabul etmeyin sizler alının sen nasıl hak arıyosan bizler ünivlerde odyoloji yüksek lisans başvurularında hak arıyamıyoruz bunun da bi çaresi yokmu :))) tabi sen de yüksek lisansa kabul edilirken torpil yokdu öyle beğendiler aldılar insanları kandırma hepimiz o yoldan geçtik neler dönüyo çok iyi biliyoruz ....


biyocimbom
Aday Memur
08 Haziran 2010 23:18

''Torpil gerektiği gibi bir önkoşul hiçkimseye sunulmamıştır.'' buna çok güldüm ama haklısın yazı asmaları lazım torpil ön koşul diye buna 5 yaşında ki çocuk bile güler bu yazdığına....


Odyoloji Uzmanı
Aday Memur
08 Haziran 2010 23:25

Öncelikli olarak polemiğe girmeyeceğiz. Burada kişisel veya ülkemizin eğitim sorunları ile ilgili konuşup memleket kurtarmıyoruz. Savunduğumuz, bu alanda eğitimin yoksa bu kadroyu işgal edemeyeceğinizdir. Sizin yüksek lisans, doktora giriş sınavları hakkında bir şikayetiniz varsa, siz de kanuni zeminlerde hakkınızı arayınız.

Burada kişisel veya meslek grupları ile bir sorunumuz bulunmamaktadır. Sizin de bu durumu neden bu kadar kişiselleştirdiğinizi anlamamaktayım.


biyocimbom
Aday Memur
08 Haziran 2010 23:35

aramadığımızı ne biliyosunuz sende senden düşük puana sahip olupta ales + üds yüksek lisansa kabul edilme bakalım nasıl bi duyguymuş öprenirsin

ben de senin neden bukar bu işin takipcisi olduğunu anlayamamıştım şimdi gayet iyi anlıyorum tabi sen 55 yada 65 puanla kpss puanıyla atanmak isyoudun olmadı:((( üzgünüm benim de yükseklisansım olmamaıştı

sizin gibiler yüzünden ...

eminim şimdi derdimi iyi anlamıssındır ...


Odyoloji Uzmanı
Aday Memur
08 Haziran 2010 23:42

önceki cevabımda söylediğim gibi sizin daha önce yaşadığınız sorunlarla ilgili olarak birşey söylemiyorum ve kişisel hiçbir şey yazmıyorum. burada savunduğum mesleki bir değerdir.

siz hemşire, sağlık memuru veya öğretmen olan birinin sizin kadrolarınızı işgal etmesini ister miydiniz? bunu savunmaz mıydınız? bir y. lisans programına girememiş olamamanızı burada tartışmak gibi bir niyetim yok. o konuda hakkınızı zaten arıyormuşsunuz...

kişisel bildirimlerinizi bu başlık altında cevaplamayacağımı şimdiden belirtmek isterim.


eda 11
Kapalı
09 Haziran 2010 01:08

nasıl yani ya ben birşey anlamadım hemşireyim ben odyometri teknikerliği için başvurdum yerleşemezmiyim yani


shb2008
Aday Memur
09 Haziran 2010 10:06

günaydın arkadaşlar yüksek lisans yapmamış olupda odyolag olarak atanan arkadaşlar herhangi bir yeri aradınız mı bilgi aldınız mı.

bu kadroya yerleşip işe başlamayanlar bir sonraki atamada başvuruda bulunabiliyor diye biliyorum.bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi?


salihli/45
Aday Memur
09 Haziran 2010 14:14

Sayın biyolog_omer, ben ne diyorum sen ne diyorsun, Eda 11 konuyu nasıl biliyor bak. Ama sen konuya fransızdanda yabancı kalmışsın.

Odyolog olmak isteyen kimmiş. Yazıyorsun ama bizim hakkımızda ne biliyorsun. Laf işte yazıyorsun...


biyolog_omer
Aday Memur
09 Haziran 2010 19:44

arkadaşlar şimdi y.lisansı olmayıp ta odyologa atananlar ne yapması gerekiyor.


Odyoloji Uzmanı
Aday Memur
09 Haziran 2010 21:04

Başvuru kılavuzunu dikkatlice okursanız,tercihler ve başvurular bölümünde şu açıklamayı göreceksiniz:

"Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel yönetmeliğin Ek 2 nci maddesinde 30/11/2007 tarihli ve 2007/12991 Bakanlar Kurulu Kararıyla yapılan değişiklikle bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar (Yerleştirilen ve ataması yapılan, yerleştirilen ilgili kuruma başvurmayan ya da yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadro/pozisyonun niteliğini taşımadığı tespit edilen), daha sonraki personel alımları için yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamayacaklardır. Tercihte bulunacak adayların mağdur olmamaları açısından bu hususa dikkat etmeleri ayrıca önem arz etmektedir."

Yukarıdaki bilgi açık. şartları karşılamadığınız için, göreve başlayamayacaksınız...


seda80
Kapalı
10 Haziran 2010 19:14

Eda 11,

mesajınızı okuyunca nasıl yaa.... diyerek şok oldum. Odyoloji Uzmanı'nın ifade ettiği gibi, odyolog olmak için bir eğitim almak şgerekiyorsa, odyometri teknikeri olabilmek içinde bir eğitim almak şart. Odyometri teknikeri ünvanı alabilmeniz için üniversitelerin odyometri bölümünü bitirmeniz gerekir. Sizinde tercihiniz hatalı olmuş. Bu durumda biyolog olan kişi gibi yanlış beyan da bulunmuş oluyorsunuz...


eda 11
Kapalı
10 Haziran 2010 23:29

tabikide bitirdim odyometri önlisans okudum o yüzden sordum sınavı kazandım sıralamaya girdim atanmayı bekliyorum hala o yüzden şaşırdım zaten


uzman odyolog
Aday Memur
11 Haziran 2010 07:55

Sayın eda 11,

Odyometri önlisans programından mezun olduysanız, odyometri veya oyometri teknikerliği kadrolarına atamanız yapılır. Eğer odyometriyi bitirip odyolog kadrosuna atandıysanız, atamanız yine geçersiz sayılır, odyolog ünvanına sahip olmadığınız için..


eda 11
Kapalı
11 Haziran 2010 09:45

teşekkürler odyometriyi bitirdim 2 yıllık,zaten tek istediğimde odyometri teknikeri olabilmek..


psikar
Aday Memur
16 Haziran 2010 13:32

bu konu ile ilgili bu forumda çok fazla şey yazdım

ama bu biocimbom denenen adama bişeyler yazmak icap etti..

bi kere uzun süre işsizsizlik ve devlet kapısında bekleme seni anlaşılan bayağı germiş lakin bizlerde emin ol işsisiz ve eğitimiz devam ediyor üstüne bide ders sorumluluğumuz var (odyoloji bölümünde yüksek lisans öğrencisiyiz) ama kimseye torpilli diye iftira falan atmıyoruz, sen emin ol ki bu zihniyetle bi haltta yaramazsın. Ve hayatın boyunca uzanamadığın ciğerede mındar dersin.türkiyedeki üniler odyoloji yüksek lisansı yapacak kişileri mumla arıyor 3 kişi alınması başvuru eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu yüzden bu alan gelişemiyor, senin gibi birkaç aklı evvel buna torpil desin dursun ama hakikat değişmiyor. Burda mağrifet birilerinin emeklerini karalamaksa bunu çok iyi başarmışsın bide hakkın olmadan odyolog unvanına göz dikmişsin sana yazıklar olsun ne diyim..

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi