Editörler : crops35
«127128129130131132133134135136137138»

özal64
Şube Müdürü
30 Nisan 2015 16:39

Sayın " HARUNAHMET " rumuzlu arkadaşım siz kaç yıllık hizmetiniz var bilmiyorum ama anladığım kadarı ile daha az hizmetiniz var sanırım. Çünkü bu "ROTASYON " konusu sizi bayağı bir rahatsız etmişe benziyor. Bizler 30 yıllık hizmetimizde Bankada 7 yer değiştirdik ama şükürler olsun hiç bir zararını görmedik. Devlet memuru iseniz bu şartlara katlanmanız gerekir sanırım. Yoksa herkes istediği yerde çalışmak ister ise diğer yerlerde kim çalışacak onu da bilemiyorum. Her neyse o sizin sorununuz ama bana sorarsanız en kesin ve doğru bilgiyi almak istiyor iseniz DPB . lığına bir dilekçe yazarak görüş alın derim. Şahsi kanaatim ise 4046 sayılı yasaya göre atamanız yapıldığına göre "ROTASYON "a tabi olmamanız gerekir. Ancak siz talep ederseniz başka kurum ve başka ile tayininiz yapılır sanırım. Başarılar dileklerimle.


basiretli
Şube Müdürü
30 Nisan 2015 17:13

Devlet Personele, internetten Bilgi Edinmeden başvurulabiliyor. Sordum yanıt gelince paylaşırım.


HARUNAHMET
Memur
01 Mayıs 2015 23:56

Sn. Basiretli;

Bende DPB sitesinden bakmıştım ancak " Yeni bir görüş, tavsiye veya mütalaa talepleri Kanunun 27'nci maddesi gereğince bilgi edinme hakkı kapsamı dışındadır." ibaresini görünce yazmaktan vazgeçmiştim. Bu konu ile ilgili bence kesin bir bilgi veya belge yok. Ama siz yazmışsınız teşekkür ederim. İnşALLAH cevap gelirde bizde ARAFta kalmaktan kurtuluruz.


basiretli
Şube Müdürü
04 Mayıs 2015 12:10

Sn. Harunahmet,

4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu Uygulamasına İlişkin Yönetmeliğin, 27. maddesi " Açıklan ması halinde Devletin emniyetine dış ilişkilerine, milli savunmasına ve milli güvenliğine açıkça zarar verecek ve niteliği itibariyle Devlet sırrı olan gizlilik dereceli bilgi ve belgeler, bu kanun kapsamı dışındadır "şeklindedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu 27. maddesinde yer alan" tavsiye ve mütalaa taleplerinden" ne anlaşılması gerektiği, ilgili Kanunun Uygulanma Yönetmeliğinde açıklanmıştır. Bizim talebimizin, bu madde ile bir ilgisi olamaz. Çünkü, sorduğumuz soru bir Devlet sırrı değil. O nedenle Bilgi Edinme hakkı kanunu yanlış değerlendirmeyin, siz de Devlet Personele başvurun. Hiçbir şey kaybetmezsiniz. Ayrıca bir konuda bilgi edinmek isterken de çekingen davranmayın, hemen vazgeçmeyin. Sonuçta demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Düşünce ve ifade özgürlüğü Anayasal hakkımız. Bunları yazdım diye de bana bozulmayınız. İyi günler...


HARUNAHMET
Memur
04 Mayıs 2015 14:10

Sn. Basiretli;

Yazınızı okur okumaz müracaatımı yaptım. İlk önce e-mail onay gönderdiler. Sonra açılan sayfaya sade bir şekilde araştırmacı (ö) rotasyona tabi tutulup tutulamayacağını cevaplamalarını yazdım hadi hayırlısı


HARUNAHMET
Memur
04 Mayıs 2015 14:20

Ayrıca size bozulmadım. Sadece buradan rotasyondan niye korkuyorsun diyenlere bozuluyorum. Önceden de dediğim gibi bu 5. yerim. Diğer her yere ünvan yükselerek gittim. sadece şu anda çalıştığım yere satınalma müdürü iken araştırmacı (ö) olarak geldim. İlk önce kimse ne olduğumu anlamadı. Memur muamelesi yapanda oldu şef muameleside. Zaten maaşımızıda şef düzeyinden alıyorduk. 9 sene elimden geldiği kadar çalıştım. 6 yıl satınalmaya danışmanlık yaptım. 3 yıldır eğitimlere katılıyorum. Artık kendimi ispat etmekten bıktım. Lütfen Rotasyondan korkmayın diye yazı yazmayın. Ben bu kadroya isteyerek gelmedim. 24 yıllık hizmetim var. Yaş sorunu olmasa emekli olmayı bile düşünürüm. Şübe Müdürü ve üst ünvanlılara ROTASYON olsun sonuna kadar varım. Ancak hiçbir suçumuz olmadığı halde bütün yetkileri elinden alınan biz Araştırmacı (ö) ROTASYONA tabi tutulması gerçekten haksızlık gibi geliyor. Ben satınalma müdürü idim. 4734 ve 4735 sayılı Kanunları gerçekten iyi biliyorum ve bulunduğum kuruma çok güzel hizmetlerim oldu. Nolurdu bizi de araştırmacı (ö) yapacaklarına Müdür (ö) olarak atasalardı. İşlerine gelenleri yaptılar. Bakın Tütün Kuruluna bütün müdürleri Müdür olarak atadılar. Bu yazım kendi görüşlerim olup, hiçkimseye atıfta bulunmadan öylece yazdım.


HARUNAHMET
Memur
04 Mayıs 2015 17:30

Sn. Basiretli;

İlgi: 04.05.2015 tarihli bilgi edinme talebiniz.İlgi talebiniz incelenmiştir.

4982 sayılı "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu?nun 27'nci maddesinde "Tavsiye ve mütalaa talepleri bu Kanun kapsamı dışındadır." hükmüne yer verilmiş olup, başvurunuzda yer alan talebiniz, mütalaa kapsamında olduğundan, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamına girmemektedir. Konuya ilişkin talebinizin çalışmakta olduğunuz kuruma intikal ettirilmesi gerekmekte olup, talebinizin adı geçen Kurumca karşılanamaması ve Kurumunuzca Başkanlığımıza intikal ettirilmesi halinde gerekli inceleme yapılarak görüş tesis edilmesi mümkün olabilecektir. Bu cevabımıza karşı 60 gün içinde yargı yoluna veya yargı yoluna başvurmadan önce 15 gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz etme hakkınız bulunmaktadır.

Maalesef cevap yok :(


basiretli
Şube Müdürü
05 Mayıs 2015 15:25

Sayın Harunahmet,

Bana da sizinkiyle tıpa tıp aynı cevabı vermişler. Böyle olmamalı, mutlaka cevap verilmeliydi. Devlet Personelden bunu beklemezdim. Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvuracak mısınız?


basiretli
Şube Müdürü
05 Mayıs 2015 15:47

Sn. Harunahmet,

Ben sorumda rotasyon kelimesini kullanmamıştım. Sadece Bakanlığın merkez teşkilatında araştırmacı(ö) olarak çalıştığımı, Bakanlığın taşra teşkilatı kapsamındaki bir İl'ine örneğin İstanbul'a araştırmacı(ö) olarak gidip gidemeyeceğimi sormuştum. Sizinkiyle tıpa tıp aynı cevap verilmiş. Mütalaa kapsamına sokmuşlar. Mütalaa anlamı; herhangi bir konu üzerinde ayrıntılı düşünme ile oluşan görüş ve yorum. Bizim sorumuzun cevabı, ayrıntılı düşünme ile verilecek bir yorum mu?Bana çok saçma geldi. Eğer bizim bir İl'den bir İl'e aynı ünvanımızla atanmamız yoruma dayalı ise yandık o zaman. Yorum, kişiye göre değişir, muallak olur.


HARUNAHMET
Memur
05 Mayıs 2015 16:45

Sn. Basiretli;

Bu konuyu daha fazla kaşımak istemiyorum. Anladığım kadarıyla keyfiyete kalmış. Başımıza gelirse mahkemeye gideriz. Bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler.


HARUNAHMET
Memur
12 Mayıs 2015 08:03

Sn. Basiretli;

4046 sayılı kanunu incelerken " .... Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında

isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere

şahsa bağlı hak uygulaması ile fark tazminatı ödenmesine son verilir." ibaresi gördüm. İlgimi çeken yeri koyulaştırdım. İSTEĞE BAĞLI kelimesini çevremdeki personelcilere bir soracağım. Sanki aradığım şeyi buldum.


HARUNAHMET
Memur
12 Mayıs 2015 15:23

Sn. Basiretli;

DPB tanıdığı olan birini buldum. Araştırmacı (ö) kadrosunun çakılı olduğunu istemedikçe veya disiplin suçu işlemedikçe yerinin değiştirilemeyeceğini söyledi. Eğer kurumla bir çatışmanız olursa kurmun olumsuz görüşü ile bize başvurabilirmişiz. Bu konuda halloldu. Artık 65 veya Allah (c.c.) ne kadar ömür verdiyse :)


basiretli
Şube Müdürü
12 Mayıs 2015 15:51

Sn.Harunahmet,

Yıllar evvel kadromuzun çakılı olduğu şifahen söylenmişti. Çakılı kadro diye bir kadro yoktur diyenlere duyurulur.

Öte yandan, isteğinize bağlı olarak bulunduğunuz kurumda bir başka ünvana geçerseniz, örneğin araştırmacı(ö) iken aynı kurumda Şube müdürü veya daire başkanı kadrosuna geçerseniz, şahsa bağlı hak uygulaması sona eriyor yani 3 yıl dolmadan başka ünvanlara isteğinizle geçerseniz fark tazminatı son buluyor.

65 yaşa kadar demişsiniz ya ben o kadar çalışamam.(30 yıldan fazla çalışacağımı sanmıyorum).Bulunduğum kurumda birçok kez mobbing yaşadım. Bizleri düz memur gibi kullanmak isteyen daire başkanlarıyla uğraşmaktan yoruldum.


basiretli
Şube Müdürü
12 Mayıs 2015 16:07

Bir şey daha ekleyeceğim, kadromuz çakılı olduğundan bizi başka bir İl'e gönderemezler ancak, geçici görev var. 6 aylık geçici görev çıkartabilirler. İsteğe bağlı olmaksızın çıkarılan geçici göreve karşı tabii ki idari yargıya başvurulabilir . Ancak mahkeme zaten 6 ay sürer, mahkeme bitene kadar geçici görev de biter.Ayrıca, geçici görev uzatılabilir, bir 6 ay daha uzatabilirler. İdare ile çatışmaya girilirse her zaman memur zararlı çıkar.


HARUNAHMET
Memur
13 Mayıs 2015 16:08

Sn. Basiretli;

Dediğiniz geçici görev her zaman olasılık dahilinde fazla önemli değil. Şu anda çalıştığım kurumda kendimi ispat etmek 2 yılımı aldı. Şu anda Şube Müdürlüğüne Vekaleten bakıyorum. Yani artık araştırmacı kadrolarının müdür veya daha üst ünvandan gelen personelden oluştuğunu anladılar. Benim tek derdim rotasyondu. Bugüne kadar verdiğiniz cevaplardan dolayı çok teşekkür ederim. Bütün meslektaşlarıma hayırlı çalışmalar dilerim.


basiretli
Şube Müdürü
14 Mayıs 2015 11:40

Sn.Harunahmet,

13 yıldır araştırmacı(ö) olarak çalışıyorum. 13 yılın 10,5 yılı mücadele ile geçti diyebilirim. Artık araştırmacı kadrolarının müdür veya daha üstü ünvanlardan gelen personelden oluştuğunu anladılar demişsiniz, evet ama bu çok uzun sürdü.( 2.5 sene öncesinde anlaşıldı). Ama yine de çok emin değilim, her an herşey olabilir, yani yine bizim kim olduğumuzu bilmeyen veya bilmek istemeyen daire başkanları ile karşılaşabileceğimizi düşünüyorum. Siz şube müdürlüğüne vekalet ettiğiniz için biraz daha yerinizi sağlamlaştırmışsınız. Kendi adıma söylüyorum: böyle geldi böyle bitecek, yani bu kurumda mücadelem sürecek gibi geliyor. İyi ve güzel günlere inşallah...


basiretli
Şube Müdürü
22 Mayıs 2015 11:23

Ek Ödemelerin tamamının emekli maaşlarına yansıtılması gündemde. Araştırmacıların ek ödeme oranı %165, müdür yardımcısına eşit ve sanırım şu anda 1243 TL. Bu rakamın tamamı yansıtılır mı? Eğer yansıtılırsa memurların çoğu emekliye ayrılır. Çok da ümitli değilim ama hadi hayırlısı...


basiretli
Şube Müdürü
22 Mayıs 2015 11:37

Ek ödemenin tamamı değil de 800 850-TL'si yansıtılsa ona da razıyım. Emekli maaşı, bu hayat şartlarında en az 2500-TL olmalı. İşçiler hizmet süresine göre 2500-3000TL arasında alıyor.


HARUNAHMET
Memur
22 Mayıs 2015 17:41

İnşAllah sayın Basiretli, ama uzak bir ihtimal. Hükümet memuru sevmiyor. Hatta nefret ediyor. Devleti bakkal gibi yönetiyor. Çırağın birini çıkarıyor birini alıyor.


basiretli
Şube Müdürü
25 Mayıs 2015 17:44

Nasıl olsa kendi adamlarını, daire başkanı, genel müdür veya yardımcısı, müsteşar yardımcısı vb, makamlara getirdiler. Onların maaşları zaten yüksek, alt kademenin canı çıksın. Daire başkanı maaşı bugün 5500-6000-TL civarı, eskiden bu kadar yüksek değildi. Memurla başkan arasında eskiden bu kadar fark yoktu. Adamı olmayan bu makamları hayalinde görür. Bu torpil, adam kayırma sistemine karşıyım. Ama elimden bir şey gelmiyor, çok büyük haksızlıklar var, adalet diye bir şey yok.

Toplam 2806 mesaj
«127128129130131132133134135136137138»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi