Editörler : crops35
«838485868788899091929394»

ömer4141
Aday Memur
30 Kasım 2012 18:03

Sayın Araştırmacılar , İnternette dolaşırken araştırmacılarla ilgili bir guruba daha rastladım

https//.... silinmiştir...

Tüm Araştırmacı arkadaşlarım bizler böyle birkaç parca olursak nasıl bir araya gelip sorunlarımıza çözüm yolları arayacağız .

Bakın Memur net yetkilileri bugüne kadar biz araştırmacılara yardımcı olarak

bizle ilgili birkaç haber yaptılar

gücümüzü burda birleştirelim ve memurlar .net vasıtasıyla sesimizi duyuralım


mertbaskan
Aday Memur
13 Aralık 2012 12:06

KAMU PERSONELİ DAYANIŞMA PLATFORMUNDAN

………………….., özelleştirme kapsamındaki personelden araştırmacı olarak atananların mağduriyetlerinin giderilmesi, memurların özel sektörde geçen hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi gibi konularda kanun tasarısı hazırlandığı belirtildi.

Fakirin Umudu EKMEK

.


cengiz3491
Şef
14 Aralık 2012 10:05

Arkadaşlar KAMU PERSONELİ DAYANIŞMA PLATFORMUNDA görüşülen konu hakkında nasıl bir çalışma yapabiliriz.

konuya dikkat çekmek için yapmamız gerekenleri ve Fikirlerimizi burada paylaşalım.


balestal
Aday Memur
20 Aralık 2012 13:09

Tütün Üst Kurulu kapatılıyor.Daire Başkanı ve üstü kadrolar "şahsa bağlı" bakanlık müşavirliği kadrolarına, uzmanlar uzman kadrolarına, müdür, müdür yardımcıları ise "şahsa bağlı" olarak müdür kadrolarına atanıyor.Mecliste görüşülecek yasadaki düzenleme bu... Bu nasıl adalet?Özelleştirme ile atananlar bütün hakları gasbedilip, süründürülürken bu nasıl uygulama?2011 de çıkarılan KHK'lar ile de farklı uygulama yapılmıştı.Bütün milletvekillerine bu adaletsizliği belirten sarsıcı mail ve faks gönderelim artık.4046 sayılı kanunun 22'inci maddesinde yapılacak 2 cümlelik bir değişiklikle bu haksız, adaletsiz uygulama düzeltilir.Adında "ADALET" olan AKP'den artık bu adaletsizliğe ve hak gasbına son vermesini bekliyoruz.Yeter artık...!


balestal
Aday Memur
20 Aralık 2012 13:16

Başta Başbakanımız olmak üzere, tüm bakanlara,milletvekillerine mail ve faks gönderelim.Özelleştirme sonucu yapılan "araştırmacı" atamaları ve KHK'lar ile yapılan atamalar ile, Tütün Üst Kurulunun kapatılması sonucu yapılacak düzenleme arasındaki adaletsizliğe vurgu yapalım.Senikalara da durumu bildirelim.Bu açık adaletsizliklerin son bulması için yasal düzenleme yapılmasını talep edelim.


balestal
Aday Memur
20 Aralık 2012 13:55

Başta, kendini sadece Eğitim Bir-Sen başkanı olarak gören, hakları gasbedilen Özelleştirme araştırmacıları için elle tutulur hiç bir şey yapmayan Sayın Ahmet Gündoğdu olmak üzere tüm sendikaları bu haksız düzenlemeler karşısında harekete çağırıyorum.Yeter artık...!4046 sayılı kanun ile atananların bütün özlük hakları gasbedilmişken, önce 2011 yılında çıkarılan KHK'lar ile farklı uygulama yapıldı.Şimdi de, Tütün Üst Kurulunda ki personel için farklı uygulama...Bu kadar bariz haksız uygulamaların düzeltilmemesinin sorumlusu hükümet değildir. Sendikalar, gerçek bir tepki koysalar eminimki bu haksız durum kısa bir sürede düzeltilir.Ben, şahsım olarak Sayın Gündoğdu'ya 2 gün süre veriyorum. 2 gün içinde özelleştirme araştırmacılarının durumunu düzeltmeye yönelik sonuç alıcı bir girişimde bulunmazsa, hazırlamış olduğum sendikadan istifa dilekçemi vereceğim.

Mecliste bulunan tüm milletvekillerine de şu an yürürlükte olan Anayasa'da yazılı bulunan "EŞİTLİK" kuralını , iktidar partimiz milletvekillerine de parti adında bulunan "ADALET" kavramını hatırlatıyorum.


alp5398
Şube Müdürü
21 Aralık 2012 10:11

sayın balestal; bu konuda biraz bilgi verebilirmisisniz , konu meclistemi?

yasa taslağımı ?

Ayrıca yapacağınız çalışmalar İnşaallah Biz Araştırmacı (Ö) lerede katkı sağlar.


balestal
Aday Memur
21 Aralık 2012 11:30

Sayın Alp5398 "Memurun Yeri" sitesinden haberi bulabilirsin.Ekte tasarıda var.20.12.2012 tarihinde "TAPDK Personelini Neler Bekliyor" , başlığı altında haber verilmiş.Bakanlar Kurulunun tüm üyelerinin imzasıyla verildi. Yani, meclisten aşağa yukarı aynı içerikte çıkar.Sendikaların yapması gereken, bu tasarıyı hatırlatarak , bizler içinde değişiklik istemek.Adaletsizlik bu kadar açık yani.Ama nerde, en etkili sendika Memursenden çıt yok. " Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır", hadis-i şerifini hatırlatıyorum onlara...


araştırmaci
Aday Memur
22 Aralık 2012 14:13

Arkadaşlar ;

Araştırmacı ve Araştırmacı(Ö) lerin haklarının gasbedildiği konusunda başta vekiller olmak üzere sendikaların, bürokratların bilgisi olması gerekenlerin hepsinin konudan haberi var...ama hiçbirisi mağduriyetin çözümü noktasında gayret etmek niyetinde değil! Şahsım adına bir yılı aşkın süredir bu kadrodan kurtulma yollarını sonuna kadar zorluyorum ama geldiğim noktada 4 yıl okuyarak hak ettiğim mühendisliğimi bile gasbettiklerini anladım.Mühendislik hakkımızı bile vermeyi düşünmüyorlar, bahaneleri kadro yok...her kurum yeni alacağı mühendisleri(!) veya yeni alacakları kadroları (!) yetiştirmeyi düşünüyormuş!...ben, bizleri bilinçli olarak bu kadroya attıklarını düşünüyorum...


araştırmaci
Aday Memur
22 Aralık 2012 14:17

pardon!! bu kadroya attıklarını değil de tuttuklarını düşünüyorum...


mertbaskan
Aday Memur
25 Aralık 2012 08:20

Sn. arastirmaci;

Arkadaşım eğer mühendis isen hiç bu kadroda durma. Birçok mahkeme kararı var. Eğer çalıştığın kurumda mühendis kadrosu yoksa başka kuruma geç. Arkadaşım geçti. maaşı 2200 den 3400 e çıktı. Yazıktır. Biz yandık bari sen yanma. Geçmiş sayfaları bir tara iki üçtane karar var yanlış hatırlamıyorsam.


araştırmaci
Aday Memur
25 Aralık 2012 11:03

Sayın mertbaşkan;

forumu başından beri okudum, takip ediyorum. Dediğiniz gibi mühendisliğe geçiş için emsal mahkeme kararları var.Yargı yoluyla değil de farklı bir kuruma geçerek mühendislik kadromu geri almaya çalışıyorum.

Teknik kökenli araştırmacıların kısmen de olsa bu mağduriyetten, kazanılmış hak kayıplarından kurtulma şansları var.Allah diğer araştırmacıların yardımcısı olsun.!

Özelleşen, özelleşme kapsamına alınan, tasfiye edilen tüm kurumlarda daha önceden de var olan, yasayla oluşturulmuş bu kadro ( 4046-22) hükümetin can simidi oldu bence. Bir çok kurumda yeniden yapılandırma adı altında KHK lerle kadro ihdas, iptalleri yapılıyor ve araştırmacı kadroları her geçen gün artıyor. Ben bu kadroyu kullanarak hükümetin kadrolaşma yaptığını düşünüyorum...

Çok büyük haksızlık ve mağduriyetler içeren bu kadrodan kurtulmak veya bu kadronun özlük haklarını geri alabilmek, kesinlikle biz araştırmacıların gayretleriyle olacaktır. Bu konuda dernekleşmek ilk adım olacaktır. Çünkü birlikten kuvvet doğar. Yalnız, özelleşen kurumlardan geçen maaşları 3400-3700 TL olan araştırmacılar henüz durumun vahametinin farkında değil, özellikle Telekom dan son dönemlerde geçen araştırmacılarda bilinçlendiğinde daha fazlalaşacağımızı düşünüyorum.


adnan20
Aday Memur
26 Aralık 2012 10:07

Sayın araştırmacı arkadaşım ben de sizin gibi mühendisim ben hukuk yoluyla hakkımı almaya çalışıyorum. Siz kurum değiştirerek mühendis kadronuzu almaya çalışıyorsunuz. Önce gideceğiniz kuruma mı çalıştığınız kuruma mı dilekçe verdiniz? Sonucundan da bilgi verirseniz şimdiden teşekkürler. Benim de mahkeme sonucum yakında elime gelir, ben de sizi bilgilendiririm başarılar.


karaahmet
Şef
26 Aralık 2012 11:38

Araştırmacı arkadaşlar iyi günler. yazmam dedim ama yine bugün(26.12.2012) Maliye Bakanlığından Araştırmacılarla ilgili almış olduğum bir yzıyı paylaşmak istedim. Hatırlarsınız mart 2012 de Sağlık Bakanlığı müşteşar yardımcısı Maliye bakanlığı hatayı kabul etti düzenleme yapacak şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bunun üzerine ben daha önce yazdım olumsuz cevap aldım. Tekrar AKİM'e mesaj atarak ne zaman sonuçlanacak veya sonuçlanmayacaksa bilelim şeklinde yazmıştım. Gelen cevapta Maliye Bakanlığı;

Maliye Bakanlığımızca başvurunuzdaki konu hakkındaki değerlendirme işlemleri henüz sonuçlanmamıştır. Değerlendirmenin hangi aşamada olduğu ya da değerlendirmelerin olumlu ya da olumsuz olduğuna dair bir görüş iletmemiz bu aşamada söz konusu bulunmamaktadır.Bakanlığımızca sürdürülmekte olan bir çok dosya bulunmakta olup bunların ivedilikle yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Takdir edersiniz ki yapılacak hatalar idaremizi olumsuz etkiliyebileceği için değerlendirme işlemleri ciddiyetle yürütülmektedir. Ayrıca başvurunuz değerlendirilmek üzere Bakanlığımızın ilgili birimine iletilmiştir. İlgini,ze teşekkür ederiz- Maliye Bakanlığı 14.12.2012. Bana mail tarihi ise 24.12.2012 dir.

Yani kısaca sorunlarınızı biliyoruz çalışmalarımız devam ediyor denilmekte. sanki bu olumsuzlukları ben geitrdim.Ne zaman ne olacağı da belli değil deniliyor. Bence Allah yolunuzu açık etsin denilmektedir.


balestal
Aday Memur
26 Aralık 2012 17:08

Arkadaşlar, "Memurunyeri.com" haber sitesinde bugün bir yazı yayınlanmıştır.Özelleştirme Kanunu gereği yapılan atamalar ile diğer kapatılan kurumlarla ilgili KHKararname atamaları ve son olarak TAPDK'nun kapatılması tasarısında öngörülen atamalar mukayese edilerek , yapılan eşit olmayan uygulamaları göz önüne seren güzel bir yazı ...Bu yazıyı, sendikalara, ilgili bakanlara,DPB'na ve milletvekillerine gönderelim.Yüz yüze görüşme imkanı olan varsa anılan ilgililerle görüşsün.TAPDK'lunun kapatılması hakkında bakanlar kurulunun imzasıyla TBMM'ye sevkedilen tasarıda, kurum çalışanlarının özlük hakları zarar görmeksizin , "ŞAHSA BAĞLI KADROLARA" atanmaları öngörülmektedir.Bu çok açık bir adaletsizliktir.Daire Başkanı ve üstü kadrolarda bulunanlar "Bakanlık Müşavirliği", Müdür olanlar "Müdür", Uzman Olanlar da "Uzman" kadrolarına, Tarım Bakanlığına atanmaktadır.Bizim durumumuzun düzeltilmesi için bu düzenleme emsal gösterilmelidir.Çok önemli bir fırsat bu...Yazının ve TAPDK Kanun tasarısının fotokopisini yanlarına alarak -imkanı olanlar- yüz yüze görüşsün.Yazının linkini aşağıda veriyorum.


balestal
Aday Memur
26 Aralık 2012 17:13

Yazı bugün "Kapatılan Kurumların Personeline Eşit Davranılmıyor" başlığıyla yazılmış.Araştırmacı olarak atananların dayanışma platformuna da üye olan biri yazıyı eklesin.


balestal
Aday Memur
26 Aralık 2012 17:17

DİKKAT...!

Yukarıdaki mesajlarımı iyi okuyun.İhmal etmeyelim.


balestal
Aday Memur
26 Aralık 2012 17:36

Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik, bugün yaptığı açıklamada," Toplu iş sözleşmesinde sonuca varılamayan 161 konu için , Bakanlıklardan görüş istendiği..." açıklamasını yaptı.Eğer, bizim uğradığımız haksızlık ivedi olarak seslendirilmezse çözümü için yine "başka baharları" bekleriz. Yukarıda yazdığım mesajlarda belirttiğim şekilde baskı için her yolu deneyelim.Sendikaları, bakanları ve milletvekillerini harekete geçirelim.Genel medyada tanıdığı yönetici olanlar haber yaptırmak için uğraşsın.Zaman,Hürriyet,Yenişafak,Milliyet ve diğer gazetelerde tanıdığı olan arkadaşlar "memurunyeri.com" adresindeki yazıyı haber yaptırmak üzere görüşssün, göndersin.Kamuoyu baskısı da gerekli.


ömer4141
Aday Memur
28 Aralık 2012 10:40

Sevgili Arkadaşlar Araştırmacılar için hazırlanacak bir yasa veya KHK de şöylebir ifade geçse Araştırmacıların sorununu çözmez mi?
" Araştırmacıların Fark tazminatı ve mali haklarının hesaplanmasında Önceki unvanları Emsal alınır , Önceki unvanlarının atandıkları kurumda karşılığı olmayanların Fark tazminatı ve mali haklarının hesaplamasında Şube Müdürü emsal alınır."
Biz çok fazla bir şey yazmadan bir tek paragrafla bulunduğumuz İllerdeki Ak parti Millet vekillerine konuyu aktarsak, sesimizi duyurabilirsek sorun çözülür inancındayım .


basiretli
Şube Müdürü
28 Aralık 2012 15:19

Sayın Ömer4141,

"Araştırmacıların fark tazminat ve mali haklarının hesaplanmasında önceki ünvanları emsal alınır" ifadesi, bence kafa karıştırır. Herkesin geldiği kurumda aldığı maaş ve bu maaşın unsurları bellidir. Maaşı belirleyen ana unsur da özel hizmet tazminat oranıdır. Önceki kurumunda hangi orandan(%145, %135 veya %125), özel hizmet tazminatı hesaplanıyorsa, o oranın devamı istenmelidir. Kısaca "önceki kurumundaki özel hizmet tazminat oranı esas alınır" denmelidir.

Toplam 2806 mesaj
«838485868788899091929394»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi