Editörler : Pangaea
11 Temmuz 2010 11:17

kpss sınavında toplu kopye çekiliyor

bilecikte bir otelde kpss 2010 sınav sorularını çözüp sınavdaki öğrencilere gönderen bir grup yakalandı haberlere göre ama bu sadece görünen kısmı. bu sene yine bir çok yerde kopye çekildi kimse umursamıyor geçen sene gibi bakanlardan biri çıkıp 'ben onların vicdanına bırakıyorum' diyip geçecekler. yeter artık insanların emeklerini gasp ediyorlar ve hiç kimse tepki göstermiyor. puanlar okadar düşecekki kimse beklediği puanı alamıyacak. haberlere yansımıyan bir çok okulda sınav kitapçıklarını ambalaj paketleri yırtık halde gelmesi birileri önceden soruları inceledi.lütfen herkes tepkisini dile getirsin.


kanun_kanundur
Aday Memur
11 Temmuz 2010 11:18

bu sınav iptal olur akşama doğru :)


emrahemra
Yasaklı
11 Temmuz 2010 11:20

Cemmatçilerin elinde kpss soruları mevcut zaten yoksa polis teşkilatında ''F'' tipi örgütlenmeyi nasıl yaratacak bunlar. Cemaatçiler biraz boş kafa olurlar bıraksanız sittin sene kpss yi kazanmaazlar.


missbhr
Kapalı
11 Temmuz 2010 11:35

böyle birşey nasıl olur ya biz herhangi bir cemaat yapısına dahil olmadığımız için aptal mıyız.gerçi kimseyi suçlamak istemem sonuçta konuya tam hakim değilim ama bunlar gerçek ise sınavın iptal olması lazım. soruların önceden ele geçmesi nasıl mümkün olur.


black_milk
Şube Müdürü
11 Temmuz 2010 11:47

yanarım yanarım 9 aydır inek gibi çalıştık.gittiğim dersanede elemanlar her dersane çıkışında okeye giderlerdi.bana sorarlardı yok ben ders çalışıcam derdim...

sonuçmu o arkadaşlar ellem edip kullam edip mat ta 25 30 arası yaptılar.ben ise 19 da çakılı kaldım.

yarabbi sen herşeyi gören ve bilensin


klas_06_28
Yasaklı
11 Temmuz 2010 12:52

DİKKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÖSYM BU SINAVI DERHAL İPTAL ETMELİDİR? NEDEN Mİ İŞTE NEDENLERİ?

ösym yine bir skandala imza atmıştır.sınav öncesinde sınav kitapçıkları bazı kesimlerin eline geçmiştir. ösym yine yapacağını yapmıştır. daha yapılan birkaç sınavda olduğu gibi polislik sınavı gibi sorular yandaşlarına dağıtılmıştır...

ben dün gecenden beri sabaha kadar hiç uyumadım..içim içimi yedi ..ben bu yazıyı 10 ay bu sınava hazırlanan ve sınavi kötü geçen biri olarak yazıyorumm

en sevdiklerim üzerine ve kutsal kitabımız üzerine yemin ediyorum ki söylediklerimde bir kelime bile yalan varsa ..allah beni taş etsin...

şimdi sınav günü başımdan geçenleri sizlerle paylaşmak isitiyorum..çoğu kişi için bu saçma gelecek belki ama bu sonuçlar iyi net yapanlarıda kötü net yapanlarıda çok çok etkileyecek bence...

olay şöyle ben ankaradan sınava girecek bir vatandaş olarak sınava ankara türközü şehit nuri pamir lisesinde giriyordum...yaklaşık 1,5 saat önce okula ulaştım ..neyse derken biraz zaman geçti..sınava bir saat kala ordan bir vatandaşla sohbete başladım...ben soruyorumm..kardeş branş ne tarih diyor...seninki ne bende işletme diyorum..neyse sohbete başlıyoruz ...ne çıkar ne gelebilir diye konuşmuya başlıyoruz..neyse aradan bi 20-25 dk geçiyor..daha sonra yanımıza 180-185 boyunda bir şahıs yaklaşıyor...ve bize kulak misafiri oluyor...neyse oda sohbetimize ortak oluyor ve konuşmaya başlıyor...aynen şöyle; bu sene matematik ,türkçe çok kolay diyor..daha sonra başlıyor ya coğrafya ve hukuk zor olacak diyor ve devam ediyor...ya coğrafya coğrafya diyor...bizde diyoruz bu coğrafyada ne var diyoruz tarihçi arkadaşla ..allah allah diyoruz...başlıyor diyor matematiği 10 dk bitiririm diyor ..türkçede kolay diyor.. ve yine coğrafya diyor...kendisinin matematikçi olduğunu dersanede öğretmenlik yapğtını söylüyor..artık hangi dersane ise siz anlayın..diyorki dersane hocamız söyledi bu sene coğrafyada şunlar gelecek diyor...istanbulda kar yağışı ve meteroloji sorusu diyor gelecek ..biz gülüyoruz tarihçi arkadaşla ..ya binde sıfır böle soru gelmesi diyoruz ..gülüp geçiyoruz..hayatta çıkmaz ..neyse diyor zetyin sorusu gelecek..ondan sonra diyor orta karadeniz ve ege bölgesinden soru gelecek diyor ..biz tabi tarihçi arkadaşla şaşırıyoruz..neyse daha sonra hukua geçiyor ve başlıyor...ect örgütü gelecek diyor ve çok özel bir kurum gelecek diyor(ab merkez bankası başkanı ) daha da fazla ileri giderek diyorki..yanımdaki tarihçi arkadaşa ...sınav sonunda görüşrüz dediğim sorular çıkıyormu çıkmıyormu.. diye iddalaşıyor..sınav sonunda atatürk büstünün orda görüşrüz diyor..daha sonra ben b blok sınava giriyorum..onlar sanıırm a bloktu tam anımsamıyorum onu...neyse sınava tarihten balşıyorum...tarih bitiyor..neyse coğrafyayaya geçiyorum..aman allahım oda ne gözlerime inanamıyorum...benim rengim sapsarı kesiliyor...çocuğun dediği sorular bir bir karşıma çıktıkça benim rengim iyice atıyor..ben çok bozluluyorum..iyice sinir stres oluyorum..neyse hukua geçiyorum oda ne ect örgütleriye ilgili soru ve ab merkez banksı başkanı..allahım diyorum ..hayır böle bişe olama zdiyorum..nasıl olur böle bişey diyorum....sınav bitiyor ve dışarı çıkıyorum..bakıyorum ..tarihçi arkadaş orda


limonlu_soda
Memur
11 Temmuz 2010 12:52

Bu sınavda soru kitapçıkları eminimki bazı yerlerde geceleyin paketten çıkarılıp açılıyor.

ÖSYM bana göre bu kitapçıkları yolladıkları yerlere tamamen kendi adamlarını yerleştirmeli.

Sınav da iptal olmalı.Bilecikteki olay gibi kimbilir kaçtane oldu da haberimiz yok


black_milk
Şube Müdürü
11 Temmuz 2010 12:53

biizm burada askerlere bir gece önceden emanet edilmişti.düşünün artık :))

tavuk tilki hesabı:)

11 Temmuz 2010 12:57

klas_06_28

arkadasim eger soylediklerin dogruysa sana savciliga gidip suc duyurusunda bulunmani oneririm..eger boyle bisey varsa bizim gibi bu sinava gecesini gunduzunu katip calisanlarin hakki ve senin hakkin icin yapmalisin bunu...ben artik turkiyede herseyin olabilecegine inaniyorum...


klas_06_28
Yasaklı
11 Temmuz 2010 13:11

kpss kardeşim anlatıklarım inan birebir herşeyiyle doğrudur..kuzenim avukat..pazartesi günü onunla birlikte adliyeye gidip suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum.. kimse kimsenin hakkını hiçbieşekilde gaspedemez..eğer bu ülkede adalet varsa...hesap sorulmalı..


emoş81
Şef
11 Temmuz 2010 13:12

benım gırdıgımdede sorular paketten cıkmıstı


black_milk
Şube Müdürü
11 Temmuz 2010 13:14

ya boş boş konuşmayın.iddia deil.bir kere gelin doğuda sınava girin ve gözlerinizle görürsünüz.emin olun batıdaki adam bilmez burda neler dönüyor.neyse ama dediğim gibi gelin bakın ağzınız 1 mt açıkta kalır.


he.kandemir
Müsteşar Yardımcısı
11 Temmuz 2010 13:22

bende size binbir türlü senaryo yazayım 2 dakikada. madem böyle birşey var gider şikayetçi olursun, gündeme taşırsın bizde senin arkandan geliriz.

Olabilir mi? Türkiye'de her şey olabilir ama Türk insanıda atmayı,tutmayı, özellikle başarısızlığını örtbas etmeyi çok iyi becerir.

Bol keseden sallamaktansa çözüm yolu üretmeye çalışın.

Cemaatlere sorular gidiyor diyen arkadaşlar. bu ülkenin 70 milyonunun belki de 40 milyonu cemaatçi. sınava 900 bin kişi girdiyse bunlarında 400 500 bini rahat cemaatçidir.bu 500 bin kişi 95ten aşağı düşmez hiçbir sene. bırakın bu işleri. Siyasi görüşünüzü her yere alet etmeyin.


black_milk
Şube Müdürü
11 Temmuz 2010 13:25

pkk silahlı bir terör örgütüdür.cemaatta kalemli...

bu 2*2 gibi gerçek ve doğru bir tespit


klas_06_28
Yasaklı
11 Temmuz 2010 13:29

eğer söylediklerim sana göre senaryo ise bana göre sende bir senaryosun kardeş...ben hiçbirşekilde senaryo yazmadım..sınav günü birebir yaşadıkalrımı yazdım...ksura bakma ama sende cematçilerden birisin sanırm ..farketmez..ben zaten gerekli mercilere davamı açacağım ..sonuç ne olursa olsun...adalete güveniyorum..hiçbirşekilde kimsenin yaptığı yanına kar kalamaz..bu ülkede namussuzlar kadar en az namuslularda cesur olmalıdır..heryapılanı sineye çekecek değiliz...ister iptal edilisn ister edilmesin...sınav ama biryerde haksızlık,yolsuzluk,hırsızlık varsa açığa çıkmalı vede suçlularda hesap vermeli..ben enayi değilim evet ben 10 ay hazırlandım sınavımda kötü geçti fakat öbür taraftan adam yatsın ..bi şekilde soruları ele geçiersin ..oh ne rahat..sınrada dinden imandan bahsetsin...


he.kandemir
Müsteşar Yardımcısı
11 Temmuz 2010 13:40

kardeş ben sana haksızsın demiyorum. yazımı tekrar okumanı tavsiye ederim. ben sadece buraya bu tür şeyler yazıp kenara çekilenlere sitem ediyorum. Ne dedim sözde kalmaktansa gerekli mercilere taşımak lazım. Sen hakkını hatta hakkımızı ara, o zaman arkadandan gelmeyen şerefsiz olsun.bu kadar ciddiyim.

Bu arada sende cemaatçisin galiba tarzı sözler size yakışmıyor. olaydan en kolay sıyrılma yolu bu. benim cemaatimde,hoşgörümde,inancımda hepsi kalbimde, bir kurum veya kişiye ihtiyacım yok şükürler olsun. hiçte hoşlanmam. umarım ne demek istediğimi anlamışsındır.

yanlış anlaşıldıysam kusura bakma.


klas_06_28
Yasaklı
11 Temmuz 2010 14:11

ben yetkili yerlere başvurumu yapacağım kardeş...artık kararı hukuk verecek..bişey yok derse boynumuz kıldan ince ..ama varsada bişey ortaya çıkmalı...kimseyi dini görüşüne karışacak değiliz..herşeye sayğımız var..


hakkikum
Kapalı
11 Temmuz 2010 14:36

deseydin ya, sen nerden biliyosun bunları diye, şüphe üzerine şikayetini etseydin, polismi yokmu ankarada. sınav bitene kadar göz altına alırlardı, dediği sorular çıkınca da ifadesini alırlardı. Sonradan olay geçmiş gitmiş şahidin yok yetkililere bildiricem diyorsun. Bende bi iddia atıyım ortaya o zaman, herkes iddia atsın ortaya. Polisler o naylona sarılı olan kitapçıkları açamazlar. Okullarda salon başkanı bilmem nesi var o açılmış soru kitp. görürse sınavın iptalini ister. Varsayım olarak geliyor bunlar bana. Ortalığı karıştırmak, başka bişiy değil.


emrahemra
Yasaklı
11 Temmuz 2010 15:34

arkadaşlar bunları bilmeyen mi var ya soruları önceden cematçi dershanelere servis ediyorlar. Kamu bürokrasisinde ''F'' tipi örgütlenme var bunu bilmeyen mi var. Bakın valilere kaymakamlara akp'nin militanı gibi konuşuyorlar.


rokel
Daire Başkanı
18 Ağustos 2010 15:40

önemli olan klas arkadaşa ulaşmak.

ama o da anlattığı dersane hocasına ulaşamaz ki ?

çalıştığı dersaneyi bilse bile yeterdi aslında... bulunurdu o adam. çorap söküğü gibi gelirdi gerisi.

her mesajda dediğim gibi. o bilecik olayı ve salona açılmış olarak gelen kitapçıklardan sonra iptal edilmeliydi sınav ki bu mağduriyet ortaya çıkmasın.

ama nerede ösym başkanında o yürek,nerede o kriz yönetimi ?. şu saatten sonra iptal etsen kime fayda sağlayacak, etmesen kime fayda sağlayacak?


ozkaninfo
Daire Başkanı
18 Ağustos 2010 15:47

güncel

Toplam 135 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi