Editörler : Lanet
28 Temmuz 2010 11:45

MÜJDE Belediyelerin sosyal denge sözleşmelerine AF GELİYOR!!

6009 sayılı GELİR VERGİSİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUNUN geçici 8. maddesiyle sayıştay zimmetinden kurtulacağız.

GEÇİCİ MADDE 8- Konusu suç teşkil etmemek ve kesinleşmiş bir yargı kararına müstenit olmamak kaydıyla, bu Kanunun yayımı tarihine kadar, memur temsilcileri ile toplu iş sözleşmesi akdederek veya başka bir tasarrufta bulunarak belediye, büyükşehir belediyesi ve il özel idaresinde çalışan kamu personeline her ne ad altında olursa olsun ek ödemede bulunmaları nedeniyle kamu görevlileri haklarında idarî veya malî yargılama ve takibat yapılamaz, başlatılanlar işlemden kaldırılır.


bariscan73
Şef
01 Ağustos 2010 06:57

bugün resmi gazetede yayınlandı

02 Ağustos 2010 21:38

Allah razı olsun ehehe inş. yasal bi temele de oturturlar şunu. o zaman en rağbet edilen kurumlar arasında olacak diye tahmin ediyorum belediyeleri.


bariscan73
Şef
03 Ağustos 2010 10:40

evet referandumdan geçerse toplu sözleşme maddesi artık yasal zemine oturacak.2 ağustos öncesi için de bu geçici madde ile çözülmüş oldu.sayışyata savunma yazmaktan yorulduk gerçi savunmaları da zaten dikate almıyorlar ya.devamlı zimmet çıkıyordu.

belediyeler özerk oldukları için diğer kamuyu beklemeyecekler sözleşme için. o zaman yerel yönetimler daha cazip kurumlar olacak en azından ücret konusunda. diğer sorunlar konusunda pek umudum yok:(

Toplam 3 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi