Editörler : E.Kayı Han
07 Ağustos 2010 14:55

tesettüre girme öykülerinizi yazar mısınız?

arkadaşlar ben de tesettüre giricem insallah ramazanda.insallah yapalirim. paylasır mısınız?


yare söyle
Kapalı
07 Ağustos 2010 15:12

tesettür de ne ?????

setri avret mi demek??


fkkö
Şube Müdürü
07 Ağustos 2010 16:19

tesettür bi kadın veya erkeğin şer'an örtmesi geren yerlerini örtmesi demek

setri avret ise bir kimsenin örtmesi gereken ve başkasının bakması haram olan yerleri örtmek demek...

rabbim inşallah nasip eder size kardeşim sizin adınıza çok mu çok sevindim.rabbim bu konuda muvaffak etsin.

tesettüre giriş zamanım çok önceydi vede çok güzeldi verdiğim sözlerimde sadık kaldığımı düşünüyorum...

ortaokulu bitirip bir cemaat kursuna başlamıştım çok istiyordum gitmek oraya nasip oldu başladım.tabi tesettüre riayet ik olması gereken şeydi.bi kaç ay kaldıktan sonra okul başlayacaktı yatılı olarak ordan ayrıldım ama aklım hep kurstaydı.okulu bırakmayı düşündüm yani liseyi okumıycaktım .evden tepki fazla olmasada karar bana bırakılmıştı ama çevreden çok tepki aldım neden karışılıyorsa.

sonra kursa devam ettim okullar açılana kadar. bi abimiz vardı sohbete gelen onu dinliyorduk tesettürle ilgili okadar güzel şeyler anlatıyorduki etkilenmemek mümkün değil.adeta tesettürsüz geçen günlerim aklıma geliyordu.pişmanlıklarla beraber.

böyle önemli bir konuyu bu yaşıma kadar nasıl beklettim diye düşünmeye başladım.yaşım 14 tü ondan önce yine dikkat ediyordum giydiklerime fakat tesettür apayrı bir şey.velhasılı kelam kursu bırakmak zorunda kaldım ve okula başladım.okula giderkende dikkat ediyordum okulun dışında başımı örtüyordum.biraz sıkıntılı oluyordu ama aşkla yapılınca unutuluyordu sıkıntılar.

ve ben sıcakta nasıl böyle dururum gibi bir düşünceye zaten hiç kapılma çünkü beni görenler öyle diyorlardı ki saçmalıktı başlı başına.rabbim öyle sabrını veriyorki sonrada alışıyorsun zaten


bayezıd
Daire Başkanı
07 Ağustos 2010 19:54

yazan olmamış hikayesini.eminim bi çok kişiye faydalı olacaktır.inşallah ben de yazarım bir gün buraya hikayemi.kafamda net ama net olmayan şeylerin netleşmesini bekliyorum.Allah isteyen herkese yardım etsin.


balizza
Müsteşar Yardımcısı
07 Ağustos 2010 21:09

yazarım tabiki...bundan 4 sene evvel evimiz yapıldığı için ben teyzemlerde kalıyordum fakat ailem evde kalmış evin işleriyle ilgileniyordu.o zaman 15 yaşındaydım.1 ay annemi hiç göremedim.anneme aşırı dercede düşkünümdür...1 ayın sonunda beni görmek için geldi ve tekrar gitti...ve ben o gece yatsı namazını kılarken,annem ölürse ne yapacağımı düşündüm ve hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım...çünkü o 1 aylık ayrılığın azabı bile bana yeterken bi ömür anamsız nasıl geçecekti....ve ben o gece 100 rekat namaz kıldım,sabah namazına kadar uyumadım ve dua ettim: 'RABBİM SEN BANA ANAMIN YOKLUĞUNU GÖSTERME,ANAMA CENNETİN EN GÜZEL KÖŞESİNİ NASİP EYLE RABBİM...' dedim ve Rabbimin isteyeceği şekilde yaşayacağıma söz verdim ve o günden sonra namazlarımı düzenli olarak kılmaya başladım ve kapandım....


pdirkali
Aday Memur
08 Ağustos 2010 00:37

öncelikle kararınız hayırlı olsun.ben 5 yıl önce tesettüre girdim.okuduğum bir kitapta modern! bir genç kız ile gerici! bir kızın kıyaslandığı satırları okuyunca örtünmeye karar verdim.Allah ın emri olduğunu bilmiyordum.tabi sonradan detaylı araştırdım ve elhamdülillah şimdi tesettürlüyüm.


nihal gün
Kapalı
08 Ağustos 2010 00:51

inşallah kapanırsın.Allah sanada bu güzelliği nasip etsin.kararlı isen yaparsın.Allah nasip ettiyse mutlaka olur.


fatmael
Aday Memur
08 Ağustos 2010 01:08

belki faydası olur...

ben ilk okul 4. sınıftayken karar verdim neden olan olay ise, arada bir örtünüyordum o zamanlar(namaz felan kılarken vs) bir gün bir yaşlı bir komşumuz eve gelmişti bana "aaa sen niye örtünüyorsun daha çokk küçüksün yaşlanın ca örtersin hele bir büyü" diye çıkıştı bende ona "ya niye örtünmüyüm sadece yaşlılar mı ÖLÜYOR demiştim(veya dedirtilmiştim)" ben bile büyüyünce şaşırdım nasıl demişim:) annemde "sus kızım ayıp " demişti...

tabi ilk okulda sorun olmuştu ögrt. uyarmıştı... çevrem erken daha desede o gün bu gün böyleyim....

inş. faydası olur....


mısra06
Aday Memur
08 Ağustos 2010 01:21

Tesettür öyle bişey ki,insan ibadetlerinde samimi oldukça eksikliğini hissediyor.mesala namaz kılcaksın ama kıyafetin müsait değil namazın farz olan bi ibadetin aksıyor. ilk eksikliğini ben böyle farkettim. kimi camii ve mescitlerde etek başörtü var ama bazılarında olmayabiliyor. namazım sırf bu yüzden kaçınca çok vicdan azabı duyuyordum. sonra efendimizi (s.a.v) anlatank itaplar okumaya başladım o mükemmel insanı tanıdıkça kendimdeki eksiklikleri gördüm. en başta tesettür..sonra birgün tevafuk mu artık lütuf mu Rabbim bilir. Ankarada Kocatepe Camiinde Sevgililer Sevgilisi adlı bir programa gittim. o kadar samimi içten bir programdaki anlatamam insanın yaptığı hataların aslında islamın güzelliklerini tam anlayamadığından kaynaklandığını gördüm. o gün program çıkışı ulustan bir eşarp alıp hemen kararımı uyguladım. ve hiç bir zamanda pişman olmadım.İslam çok güzel, islamı yaşamak daha güzel, islamı tam manasıyla yaşamak daha daha güzel :)Rabbim kararını mübarek kılsın,iradeni dahada arttırsın inş.tesettür çelikten bir zırh gerçekten, en kısa zamanda sahip olman dileğle hayırlı geceler.


mısra06
Aday Memur
08 Ağustos 2010 01:34

Aklımdayken bişey daha ekleyim :)bu karar çevremden çok büyük tepkiyle karşılanmıştı. en başta annem sonra babam hiç kimse destek olmadı.bu durumda beni çok üzmüştü ama zamanla alıştılar. önemle olan kişinin iradesi 4yıldır elhamdülillah hiç bi sıkıntı olmadı ailen desteklemese bile Allah gerçekten mücadele azmini veriyor. bide Efendimin sav buyurduğu gibi acele etmek lazım ya hani.hayırlı bi iş çünkü.mesala şaban ayı içindeyiz.bugünlerde çok mübarek :)


candela
Yasaklı
08 Ağustos 2010 09:42

öyküm yok ben doğar doğmaz girmişim tesettüre:)


Y@qmur
Şef
08 Ağustos 2010 09:43

Ben de 11 yaşlarında ilkokulu yeni bitirmiştim :) 5 yıllık zorunlu eğitimin son öğrencilerindendim yani okula 1 sene ara vererek 1 yıl kuran kursuna giden son öğrencilerden...

Hep büyük türbanlı ablalara bakarak özenirdim küçüklük işte :) kuran kursunda da Allah razı olsun hocamın öğrettiği bilgilerle eşarp benliğime yerleşti.

Şimdilerde hala bu sıcakta bu eşarba nasıl dayanıyorsunuz diyenlere

Cehennemin ateşine dayanmaktansa Bu Dünyanın güneşine dayanmak daha mantıklı değil mi? diye soruyorum :)

08 Ağustos 2010 12:12

Tabi şöyle hikayeleri olanlar burda yazmaz..

İşte annem-babam,ailem sürekli gir gir diye beni zorladılar.İşte cehennem ile korkuttular.Bende böyle zorlamayla başladım,DİYEN YOKTUR TABİ CANIM..

Hepsi harika hikayelerdir..

Namz kılan çok yakınım var AÇIKLAR AMA..BİLDİĞİM-GÖRDÜĞÜM KADARIYLA HEPSİNİNDE KALBİ HUZURLU-MUTLULAR..Yani BU TARAFIDA VAR.

Yardımcı olduysam ne mutlu bana..


.Krizalit.*
Genel Müdür
08 Ağustos 2010 13:20

Bizimde etrafımızda başörtülü olmayan ve namazında bizlerden daha dikkatli olan dostlarımız var kim ne demiş ki onlara tam aksine gönlümüz daha bir çoşuyor maşallah diyoruz bu dirayet karşında bizim sıkıntımız yok ama sizin örtülüler ile bir probleminiz var galiba...

Anne baba ısrarı çevre baskısı ile örütünen kardeşlerimiz olabilir varda bir gün gelip onlar örtünmeminin manasını kavradıklarında kimsenin baskısına ihtiyaç duymayacakları gibi kavrayamazlarsada vakti geldiğin de zaten istedikleri seçimleri yapıyorlar. O yüzden sanmayın ki herkes aile baskısı ile örütünüyor. Cehennem ateşi ile cezalandırılmaktan korkarak geçiriyor her dakikasınıda örtüyü seçiyor.

Hatalı bir düşüncedesiniz önyargılı.

08 Ağustos 2010 13:25

Bu kadar basit düşünen insanlar değiliz,HERKES BASKI İLE ÖRTÜNÜYOR DİYECEK KADAR..Böyle şeyler bizim ilmimizde bulunmaz.

Olayın diğer yönünü vurgulamak,gerçeği göstermekte görevimiz.

KAPANARAK,GÜNAHLAR KAPANMAZ diyecek kadar da DİNİN odak noktası ile ilgilendiğimizide belirtmek isteriz.


.Krizalit.*
Genel Müdür
08 Ağustos 2010 13:33

Yaşadığımız devrin şartlarına etrafımızdaki yaşantının akışına baktığımızda örtüyü seçen herkesin toz pembe hikyalerinin olmayacağıda muhakkaktır fakat olanlarınkinin varlığıda inkar azımsanamaz düzeydedir. Seçmiş yada seçtilirmiş olabiliriz mühim olan sonrasında layıkı ileyaşayabilmektir. Bu hepimiz biçin böyle değil mi zaten. Kimsenin kimseyi eleştirme hakkını kendisinden bulmasını istemiyorum kendimce. Düşünceniizin sığ bir suda kulaç atmıyor olmasıda sevindirici esasen huzurumuz adına.


gaziilkmat
Memur
08 Ağustos 2010 13:38

Tesettür, kadınlar için fıtrîdir ve fıtratları iktiza ediyor.

Çünkü; kadınlar hilkaten zaîf ve nazik olduklarından, kendilerini ve hayatından ziyâde sevdiği yavrularını himaye edecek bir erkeğin himaye ve yardımına muhtaç bulunduğundan, kendini sevdirmek ve nefret ettirmemek ve istiskale ma?rûz kalmamak için, fıtrî bir meyli var. Hem kadınların on adetten altı-yedisi ya ihtiyardır, ya çirkindir ki; ihtiyarlığını ve çirkinliğini herkese göstermek istemezler. Ya kıskançtır; kendinden daha güzellere nisbeten çirkin düşmemek veya tecavüzden ve ittihamdan korkar; taarruza ma?rûz kalmamak ve kocası nazarında hıyanetle müttehem olmamak için, fıtraten tesettür isterler. Hatta dikkat edilse, en ziyâde kendini saklayan ihtiyarlardır. Ve on adetten ancak iki-üç tanesi bulunabilir ki; hem genç olsun, hem güzel olsun, hem kendini göstermekten sıkılmasın.


kml83
Başbakan Müsteşarı
08 Ağustos 2010 13:51

ana baba elbette kızına kapan diyecek.aşırı derecede baskı yapamaz, dövemez, bağıramaz ama biraz da ağırlığını koymalı.

hadiste ne diyor efendimz:

?Kendileri yedi yaşında olan çocuklarınıza namaz kılmayı emredin.

Kendileri on yaşındayken ise namaz kılma-maktan ötürü onları (hafifçe) dövün ve yataklarda aralarını ayırın. (Ebu Davud,Salat, Ahmed İbni Hanbel,el-Müsned)

buradaki dövmek kafa göz kırmak anlamında değildir.hafifçe el ile vurmak anlamında.

yıllarca okullarda kendini çağdaş zanneden öğretmenler nice öğrenci dövmüştür dersine bakmıyor , çalışmıyor diye.son yıllarda demokrasi geliştikçe, insanlar hakkını aradıkça bu duyaklar azaldı.

bütün öğretmenleri kastetmiyorum.ama hastanelik olan çocuklar da vardı.ve dayak yiyen çocukların yüzde doksanı da derse bakar, ödevini yapardı, sonra dayak yemeden devam ederdi o derse.

hafifçe dövmeyi bu şekilde anlamalıyız.

ehlinizi ve kendinizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından koruyun der kuran.iyiliği emredin, ibadeti emredin der.

tavsiye ayrıdır, emir ayrıdır.emir daha sertvaridir.bu sertlik de baskı anlamında anlaşılmamalı.

burada sadece başörtüsü değil her alanda evlat gözetilmemeli.tecrit edilmeli bazı şeylerden.

kafası kesilip çöp kutusuna atılan kızın anası babası, keşke kızımızı bu kadar serbest bırakmasaydık derler mi demzler mi.daha nice kızları kaçan, kaçırılanlar var.ve daha neler neler..buralarda yazılmaz..

islami görüşleri benimsemeyenler gelişim psikolojisinde ve rehberlikte anne babanın evladına nasıl davranması gerektiğini okuyabilir.


*merkez*
Kapalı
08 Ağustos 2010 14:38

fıtridir...

devam edinizz... devam edinizzz...


aslı_krmn
Şef
08 Ağustos 2010 14:53

5sene önce yazın bir pazar günü ikindi namazımı eda ettikten sonra dua etmiştim Rabbim bişey olsun bişey olsun ki kapanmama vesile olsun hazırdım kapanmaya zaten sdce hadi diyecek bişey bekliyodum .. dua mı bitirim babamın yanına geçtim bana dedi ki kızım vahiy mi bekliyosun kapanmak için:) o oldu sebeb ertesi gün başörtülü çıktım ve şükürler olsun hala öyleyim..


kml83
Başbakan Müsteşarı
08 Ağustos 2010 15:00

bak işte baba nasıl da etkili olmuş.babanın o sözü bir vesiledir.

Toplam 73 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi