Editörler : Lanet
08 Ağustos 2010 15:43

Deliliğin Tarihi-Michel Foucault

bana önerilen bir kitap,ama henüz okumadım.Okuyan arkadaşların olumlu ya da olumsuz yorumlarını bekliyorum.


balikciosman
Daire Başkanı
08 Ağustos 2010 22:10

Tuğla gibi olmasının yanında dili de ağırdır. Gerçekten ilgili değilseniz veya önemli bir ödev yapmaya çalışmıyorsanız o kitabı okumak deliliktir. Foucault'dan da sosyal bilimlerden de soğumayın bence. Öncesinde bi 'Aydınlanmanın Diyalektiği'ni falan okuyup ısının derim.

08 Ağustos 2010 23:03

içerik olarak biraz açar mısınız?


balikciosman
Daire Başkanı
08 Ağustos 2010 23:19

Bu Foucault dayı hapishane, cinsellik, tımarhane gibi kavram ve kurumların tarihlerine çeşitli kitaplarında eğiliyor. Alayının tarihini yazmış. Söylediği şey de basitçe şu: Ortaçağda deliler, hastalar toplumun içinde normal şekilde yaşarlardı. Ancak 18. yüzyıl yani modern toplumların kuruluşundan bu yana egemenler tahakküm biçimlerini değiştirmişler ve 'normal' olarak tanımladıkları insanların dışındakileri kapatmaya başlamışlardır. Delileri de bu kapsamda tımarhanelere kapatmışlardır. Foucault dedenin asıl araştırdığı modern toplumların baskıcılığı, disiplin yöntemleri olduğundan bu konulara girmiş. Tabii orada kavramsallaştırmanın ve sınıflandırmanın çok büyük payı var zira akıl kendini tanımlamak için deliliğe ihtiyaç duyar falan da diyo biyerlerde.


yingyang_ayşim
Aday Memur
10 Ağustos 2010 10:39

ben okudum kesinlkikle tavsiye ederim

müthiş bir kitap.nerdeyse tüm cümleler üzerinde uzun uzadıya düşünülmesini sağlıyor.müthiş bir gözlemci bana göre...inanılmaz araştırmalar yapmış..elbett herkesin kendi yorumu ve herkesin anladğı şey farklı olablr ama ortak payda da buluşulur sonunda..delilik kavramı neye göre kime göre?"deli"diye nitelendirilen kişiler gerçekte nasıllar?bunu diyenler aslen "akıllı"mı oluyorlar...bence mutlaka oku...

günümzde de akıllı geçinen bir çok kişiye oranla kendimi deli sıfatına koyabiliyorummm.bırakıyorum onlar kendilerini akıllı görsünler,dışarıdan izlemesi daha zevkli oluyor.

okudum bana çok artısı oldu o kitabın...

10 Ağustos 2010 15:48

yorumlarınız için teşekkür ederim.


Tecessus
Kapalı
25 Ocak 2012 11:17

Deliliğin tarihi hakkında yazılan bir kitap.. Özdeşen hal durumlar.

Sahi insan Nedir?

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi