Editörler : "eskiyara"Pangaea

daisy52
Müsteşar Yardımcısı
12 Ağustos 2010 17:39

farzedin ki erkek işsiz bayan çalışıyor...iş bulmak da kolay değil malumunuz..ve yine farzedinki ailelerden uzakta yaşıyorlar,bebeğe bakacak kimse yok...farzetmeye devam edin...hatta evin erkeği rahatsız...bayan da doğum yaptı...bebeği kocasına bırakamıyor eşi rahatsız...rapor alması etik deil diyorsunuz....ücretsiz izin alsın değil mi bu bayan şimdi...???

böyle durumda olanlar varmıdır vardır....herkesin tuzu kuru değildir arkadaşlar...kredi çeken arkadaşım size de sorayım..farzedin ki zaten ücretsiz izin kullanmayıp rapor almak isteyen kişinin zaten mevcut bir kredisi varsa...

doğumiznine öğretmen ayrılınca yerine ücretli öğretmen geliyor...siz rapor alsanız da o öğretmene kimse hadi işin bitti git demiyor..siz raporlu olduğunuz için o devam ediyor...öğrencilerin hakkına girmiş mi oluyorsunuz bu durumda...dersler boş geçmiyor...

rapor aldığınız için maaşınızı da almaya devam ediyorsunuz...bu mu haksız kazanç...onu da 1.350 tl ye öğretmen çalıştıranlara sorun...birikim yapamıyor ki insan zor günlerde kullansın..

oyh ne dertliymişim be..biri beni durdursun :)


eş_özrü...
Aday Memur
12 Ağustos 2010 22:39

abidat hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...dediğiniz gibi doğum beklediğimiz tarihte gerçekleşirse rapora gerek kalmayabilir.


ottoman43
Memur
12 Ağustos 2010 23:08

bu öğretmen milletini anlamak gerçekten güç.

meb hak vermiş 40 güne kadar rapor alınabilir diye.

öğretmen doğum yapmış (yani ortada ciddi bir sebep var). doktor bu yüzden rapor vermiş. meb de bu rapora istinaden öğretmeni izne ayırmış.

şimdi, birilerinin çıkıp da (ve malesef bunların çoğu gene öğretmen ve idareci olduğunu söyleyen kişiler) bunun üzerine yorum yapmaya, fikir yürütmeye, ucuz kahramanlık yapmaya, ucuz vatan millet sakarya edebiyatlarına girmeye hakkı yok.

hele hele öğretmenimi sahtekarlık imasıyla suçlamaya hiçkimsenin hakkı yok.

kaldı ki rapor alan öğretmenimin ayda 500 tl ye yakın ekdersi kesilmektedir. yani rapor aslında ciddi bir kayıptır öğretmen için.

lütfen birbirimize daha saygılı ve anlayışlı olup devletin memuruna verdiği hakları çekememezlik yapmayalım.

anlamıyorum. dünyanın bin türlü hali var. rapora karşı olanların hiç mi öğretmen eşleri, öğretmen kızları, öğretmen gelinleri veya akrabaları yok veya olmayacak. öyle zamanlar olabilirki rapor almanız icap edecek.

siz veya yakınınız doğum yapmış canı burnunda iken rapor almak zorunda kaldığında birileri çıkıp da sahtekarlıkla suçlama iması yaparsa ne düşünürsünüz. biraz empati yapalım arkadaşlar.

kaldı ki raporu doktor verir. meb izne çevirir. yani herşey yasal.


fatih8001
Kapalı
13 Ağustos 2010 12:03

kimsenin doğum yapan bi bayanın rapor almasına bi sözü yok hocam bizim kızdığımız nokta çocuğumun yanında olmak istiyorum diye kim bu konuda hak veriyorum doktor ayarlayıp 1 sene rapor alıp alıp çalışmadan maaş alması bunuda çoğu öğretmen arkaşımınz yapmaz biz yapanlara kızıyoruz


szeretlek
Memur
23 Aralık 2010 19:24

ya arkadaşlar gerçekten yazılanları okuyunca şaşırdırm ya..özellikle bu fatih efendi ile alpaslan efendiyi kınıyorum. kardeşim istanbul gibi bi yerde görev yapıyorum masraflar malum benim maaşım tamamen giderleri karşılıyor ekders almıyorum doru dürüst..eşimin maaşıylada diğer ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. doruluk dürüstlükten bahseden vatandaşlar!! geçinemediğim paranın yetmemesi gibi nedenlerle rapor alıyorum. sanki tek kafası çalışan tek doru dürüst inlara sizlermiş gibi millete akıl öğretiyosunuz. yasal hakkım ister kullanırım ister kullanmam kimse kimseye akıl veremez kardeşim o kadar.....


chlaak
Aday Memur
06 Eylül 2013 19:09

arkadaşlar ok zor durumdayım bana heyet raporu alabilceğim doğum sonrası için biryer söylermisiniz İstanbul Anadolu yakası

Toplam 46 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi