Editörler : Pangaea
17 Mart 2012 10:20

Fizik bölümünü bitirdikten sonra hangi bölümlerde yüksek lisans yapılabiliniyor?

mrb arkadaşlar inanıyorum ki bu başlık çoğu fen-edebiyat fak.si fizik mezunlarının işine yarayacak. o yüzden açmış olduğum bu başlıkta bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

merak ettiğim şey:

fen-edebiyat fak.si fizik mezunları lisansı tamamladıktan sonra yüksek lisans için fizik haricinde hangi bölümlere müracaat edebiliyorlar veya yüksek lisansı o bölümde devam ettirebiliyorlar?

yardımcı olabilecek tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım..


ercan_erdogdu
Kapalı
17 Mart 2012 10:54

Mrb, ben gazi fizik 2002 mezunuyum. 3 yüksek lisans yaptım.

1-fizik öğretmenliği tezsiz yük.lis (formasyon)

2-fizik bölümü tezli (atom molekül fiz)

3-elektrik elektronik mühendisliği tezli yük. lis


gakgak
Aday Memur
17 Mart 2012 21:17

Ercan sonuc ne peki?


emrhklglu
Aday Memur
18 Mart 2012 17:29

cvp için tşk. ederim sn. 'ercan_erdogdu' peki yüksek lisans için bildiğiniz başka bölümler var mı? bide elektrik-elektronik'te y.lisans yaparken karşılaşmış olduğunuz zorluklar oldu mu? oldu ise nelerdir? gelecek cvp içinde tşk. ederim..


ercan_erdogdu
Kapalı
22 Mart 2012 01:20

gakgak arkadaşım, sonuç şu ki. Doktora için ingilizce engeline takıldım ama yakın bir zamanda bu engelide aşıp Elektrik elektronik mühendisliğinde Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga T. ABD'nda ve Fizik Bölümü Katıhal Fiziği ABD doktora yapmak istiyorum.

emrhklglu arkadaşım, ilanları takip edersen birçok bölümün olduğunu görürsün ama senin hedefinin ne olduğu önemli. Öncelikle farklı bir alanda çalışmak kolay değil. Zor ama zevkli. Örneğin ben MAtlab'ı fizik bölümünde hiç görmemiştim. Elektronik ile ilgili bir çok konuya uzak olmasakta çok da içli dışlı olduğumuz söylenemez. Ben teorinin yanında birazda uygulamaya dönük çalışmak istediğim ve çalışmalarımın neticesinin somut olarak görülmesini istediğim için böyle bir yol tercih ettim...


gakgak
Aday Memur
27 Mart 2012 16:28

Basarılar Ercan sana. Umarım basarırsın yolun acık olsun:)


Filozofİurus
Kapalı
27 Mart 2012 17:19

Başlık: "Fizik bölümünü bitirdikten sonra hangi bölümlerde yüksek lisans yapılabiliniyor?"!..

Türkçe imla hatası, öncelikle bir Türk vatandaşının yüksek lisansı boşverin, liseyi hatta ortaöğretimi bile bitirirken güzel dilimizi kullanma ve özellikle de imla kurallarına özen göstermesi ve bunları bilmesi beklenir. Master yani yüksek lisans içinse bunların konuşulmamasmı gerekir. Bildiğiniz gibi yüksek lyisans eğitimi imla gibi normal lise muzunu çin bile elzem olan kuralları blinerek, kişinin yüksek öğretim bağlamında kendi özgün alanında daha üst mertebede(derecede, aşamada...) eğitim almasıdır;

Bilindiği gibi yüksek lisans(maüster) için o üniversitenin yasaların izin verdiği oranda, kendi belirlediği ve takdir ettiği koşullar haricinde, yüksek lisansın olmazsa olmaz ve baştan var olduğu kabul edilen koşulu biçimsel olup, temeli de imla kurallarına uygunluktur.

Doktora yapmış bir büyüğünüz olarak, tezinizin temelini oluşturacak tezinizin en önemli öğesinin imla kuralları olduğunu belirtmek isterim.

Başlıktaki imla hatası ise bu bağlamda kabul edilemez boyuttadır kanımca.

Başlık şöyle olmalıydı:

"Fizik bölümünü bitirdikten sonra, hangi bölümlerde yüksek lisans yapılabili(ni- yanlış)yor?

Değerli arkadaşım affınıza sığınarak bu hususu naçizane anımsatmak istedim. İnşallah yanlış anlamadınız ve sizi kırmadım...

Saygı ve sevgilerimle...


ercan_erdogdu
Kapalı
27 Mart 2012 20:35

Filozofİurus arkadaşımız haklı, aslında akademik çalışırken dilimizi ihmal etmemeliyiz, aslında y.dil birazda özenti olmuş. Birçok arkadaş kelimelerin Türkçesi varken İngilizce tercih ediyor. Ör: Master kelimesi. Ben Katıhal fiziğinde "Moleküler Beam Epitaxi" üzerine çalışan bir çok akademisyen gördüm ama hiçbiri bunu parrantez içinde de olsa türkçe ifade etmiyordu. Öz eleştiri yapmak gerekirse ben kendi tezimdede benzer birçok kullanıma yer verdim.


farkli biri
Kapalı
27 Mart 2012 23:27

Sadece alanında yükselmek değilde atanma şansını artırmayı düşünüyorsan öğretmenlik için tezsiz yüksek lisansı tavsiye etmem. Açıkça ben yaptım ve eğer üzrinde tezsiz yüksek lisans yazmıyor olsaydı yırtıp atabilirdim.

Sağlık fiziği, nükleer fizik ya da optik üzerine tazli yüksek lisansı tavsiye ederim.


emrhklglu
Aday Memur
28 Mart 2012 00:21

cvp için tekrar tşk. ederim sn. 'ercan_erdogdu'. umarım isteğiniz doğrultusunda gelişir herşey..

sn. 'Filozofİurus' abim haklısın başlıkta hata yapmışım. anımsatman için tşk. ederim..

sn. 'farkli biri' ben normalde kendi bölümüm ve kendi alanım olan Atom ve Molekül Fiziği üzerine tezli yüksek lisans yapmayı planlıyorum ama kararsızım. çünkü son günlerde Sağlık Fiziği ile ilgili oldukça fazla bilgi dolaşıyor ortalıkta. bu durumda benim kendi alanımdan vazgeçmeme sebebiyet verecek dereceye yaklaştı :( bu yüzden küçükte olsa bir karamsarlığa girdim. ayrıca İnşaat Mühendisliği alanında da yüksek lisans olayını duydum. doğruluğu nedir bilmiyorum. o yüzden burada değişik bölümler hakkında bilgisi olanların yardımına ihtiyaç duydum :) son olarak cevabın için tşk. ederim..


TuzumKuru
Memur
28 Mart 2012 10:54

yeni dünya ağacı yetiştiriciliğnde yüksek lisans yapabilirsin parası da iyi iş imkanı bol


antonyu
Aday Memur
28 Mart 2012 11:03

eleman aferim...!


farkli biri
Kapalı
28 Mart 2012 12:12

Ben teşekkür ederim. Katı hal fiziği de gelişme gösteren bir alan, ama Türkiye'de iş alanı fazla gelişmiş değil. Nükleer fizik de hem sağlık sektöründe hem de santral çalışmaları nedeniyle gelişen bir alan. Türkiye'de spektroskobi kısında kendini geliştirmiş eleman az, o alanda incilemeye değer.


turkca
Müsteşar Yardımcısı
29 Mart 2012 15:38

merhabalar emrhklglu,

sağlık bilimleri ens.kapsamında biyofizik branşını da planlayabilirsiniz.


namağlup
Aday Memur
30 Mart 2012 22:54

doğrusu

............yapılır.(yapılabiliyor bu cümlede anlatım bozukluğu inş yanılmıyorumdur ( gereksiz ek kullanımı))

işte biz fizikçilerin işi yok bunları tartışıyoruz.... devlet bizim kıymetimizi bilmiyor:)

bende 3 diploma var ama bu ülkede fizikçiler için şartlar çok esnektir. her işi yapabilir ama gerekli iş tanımı yapılmamış görülüyor.

ben sağlık fiziğinde çalışma yaptım, adamlar ana bilim dalı şartı getirdi 2,5 yıl boşa gitti.

bu arada sağlık fiziğinide tavsiye ederim yüksek lisans yapacaklar için.


farkli biri
Kapalı
30 Mart 2012 23:39

Forumlarda olabildiğince anlatım bozukluğu, imla hatası var; uyarısı ve eleştirisi fizikçilerin sayfasına kalmış.

Harbiden bu millet ezilene vurmayı sever olmuş.


fener66
Müsteşar Yardımcısı
31 Mart 2012 00:11

herkes birbirini eleştirmiş ama eleştirenlerinde imla hataları, anlatım bozuklukları var. [benimde vardır] :]

ama konu güzel, iyi gidiyor,devam...

-------

mesela ben "döküm öğretmenliği" ve "kamu yönetimi" bölümlerini bitirdim. yüksek lisans için bölüm sınırlaması var mı bende bunu merak ediyorum... hangi alanda yapabilirim? mesela tarih yada türkçe üzerine olabilir mi?


forika
Memur
31 Mart 2012 16:17

Bir arkadaşım fizik bölümü bitirdi ve Radyasyon Bilim ve Teknoloji Yüksek Lisans Programı'na yüksek lisansa kabul edildi İTÜ'de incelemek isteyenler için link vereyim.

Başarılar

http://www.enerji.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=10004


emaril
Aday Memur
02 Nisan 2012 11:27

bende fizik mağduruyum bölümümü iyi bitirdim yüksek lisans yaptım hatta bitti sayılır. doktora için dilim yeterli değil neyapacağımı şaşşırdım kaldım anladımki bize iş yokkkkkkk boşuma y.lisans yapıp doktora felan yapıp bukadar hayatınızı zorlamayın fizik zorrr


MesutAydin
Aday Memur
02 Nisan 2012 19:11

İş sağlığı ve güvenliği alanında yapılabilir; daha sonra sınava girerek B sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak imkanı var. Ayrıca muhasebe alanında mali müşavir olmak için yine yapılabilir.


MesutAydin
Aday Memur
02 Nisan 2012 19:47

mali müşavir olabilmek için muhasebe alanında y.lisan yapmak gerekir.

Toplam 22 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi