Editörler : Pangaea
18 Mayıs 2009 01:30

Matematik mezunları hangi kamu kurumlarında çalışabilir?

mrb arkdaşlar ben hacettepe matematik bölümü mezunuym hangi kamu kurumlarında çalışabilirim yada ne yapmalıyım ?

bankacılık sektöründe şansımız nedir?

bu konuda bana yardım edebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...


s.kucuker
Şef
18 Mayıs 2009 14:18

cauchy bence

1)hemen formasyona başvur. çünkü bu sıralar matçı alımı bi hayli yüksek ve formasyon mahkemelik yani ne olacağı belli değil

2)eğer programlama hakkında bilgin varsa ve büyükşehirlerin birinde ikamet ediyorsan bilişim sektörüne girebilirsin

3)2010 kpss b grubuna hazırlanabilir ve tüik, dsi, karayolları gibi kurumlara girebilirsin(yalnız buralara girmek çok zordur)

4)yüksek lisansa başvurup asistanlık peşinde kşabilirsin


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:27

TÜİK:Fazlaca düşünülmeden girilebilecek kurumların başlarında yer alıyor. KPSS B grubuyla alınıyor ve girebilmek için yaklaşık olarak 95 üstü puan almak gerek. maaşı yaklaşık 1300-1600 arasında değişiyor ve ikramiye de var. Alımda mulakat yok. Son kılavuzda 11 matematikçi aldı. Çalışanlar memnun olmakla birlikte doğuda çalışan arkadaşlarda memnuniyetsizlik görülebiliyor çünkü nakil olayı zor ve olursa 4-5 sene sonra yapılabiliyor.


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:32

MİT: Matematikçiler Teknik Analizci olarak görev yapıyor... Milli İstihbarat Teşkilatı, kısa adı ile MİT, başvuruları s posta yoluyla kabul ediyor.

Bu nedenle başvurularınızı aşağıdaki belgelerle birlikte Milli İstihbarat Teşkilatı'nın resmi web sitesinde yer alan adrese bildiğiniz yabancı dil ve ayrıntılı özgeçmişinizi içeren dilekçe ile gönderebilirsiniz.

Teşkilatın sizinle irtibata geçmek istemesi halinde iletişim rahat kurulabilmesi adına yazışma adresi, telefon numarası ve e-posta adresinizi de dilekçenizde belirtmeniz gerekiyor.

Başvuru için gerekli belgeler:

- Nüfus cüzdanı fotokopisi veya sureti

- Vesikalık fotoğraf

- En son mezun okula ait mezuniyet belgesi veya diploma fotokopisi

-Yabancı yüksek öğrenim kurumlarından mezun olanlar için YÖK'ten, lise ve dengi okul mezunları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilmiş onaylı denklik belgesi fotokopisi

Bunun dışında kendi de alım ihtiyacı olursa www.mit.gov.tr adresinden ilan veriyor. Alımlarda kpss puanını baza alıyor ve kpss1,2,3,4 puanlarının birinden en az 80 almak genelde öngördüğü durum...


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:37

TÜBİTAK(TÜRKİYE BİLİMSEL TEKNİK ARAŞTIRMA KURUMU): Maaş ve çalışma ortamı en ideal yerlerden biri fakat bununla doğru orantılı olarak personel alımında girebilmenin en zor olduğu yerlerden biri.(yüksek lisans yabancı dil kpds istenmesi mesleki tecrübe... vb.) Alım ilanlarını kendi veriyor . www.tubitak.gov.tr adresinden takip edilmesi gerekli.


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:41

İMKB veya MERKEZ BANKASI: İMKB Son zamanlarda matematik mühendisi alıyor...MERKEZ BANKASI ise memur alım ilanını kendi veriyor sitesinde. KPSS p1 den 85 barajı koyuyor ve iyi derecede ingilizce istiyor(Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS)?ndan en az 60

veya Test of English as a Foreign Language (TOEFL) Paper-based Test (PBT)?den en az 500 veya Computer-based Test (CBT)?den en az 173 veya Internet-based Test (IBT)?den en az 61 veya International English Language Testing System (IELTS)?den en az 6 puan almış veya Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)?ndan en az 42 yabancı dil sorusunu doğru olarak cevaplamış olmak) Bunlar sağlandığında mülakata tabi tutuyor. www.tcmb.gov.tr den ilanlar takip edilebilir.


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:44

DSİ(DEVLET SU İŞLERİ): Son alımlarda 3 matematikçi aldı. KPSS P3 ten 94-95 almayanların tercih yapmamaları gerek. Ölü tercih olacaktır. Matematikçiler Araştırma Planlama Koordinasyon işi yapıyor. Yani istatistiksel iş ,istatistik tabloları hazırlıyorsunuz ay ve yıl sonu için. maaş 1500 civarında.

SGK(SOSYAL GÜVENLİK KURUMU): 4001 ile alıyor yani tüm üniversite mezunları girebiliyor .Yoğun çalışma temposu vardır. maaş 1200-1300 civarında. Yükselme bakımından da iyi imkanları var.


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:48

ÜNİERSİTE MEMURLARI:4001 ile alıyor yani tüm üniversite mezunları girebiliyor fakat üniversite memurları tayin olmaz. Ancak rektörün isteğiyle başka bir fakülteye verilebilir. Üniversitelere ve belediyelere atanacak bir adayın karşılaşacağı en büyük zorluk nakildir. Zira üniversitelerin ve belediyelerin başka bir ilde teşkilatı bulunmamaktadır. Bir kamu kurumunun farklı illerde birimleri bulunması nakil kolaylığı anlamına gelmektedir. Yemek ucuz oluyor bu bakımdan ikamet edilen şehirdeki bir üniversite ise ve puan çok yüksek değilse tercih edilebilir. 8.30 5.30 mesai erkek arkadaşlarda takım giyme zorunluluğu var,bazı yerlerde olmayabiliyor gidilen yere bağlı.


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:50

TMO(TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ): 4001 ile alıyor yani tüm üniversite mezunları girebilir. TMO lisans mezunu memur 1.400 ile başlar asalet tasdik edildikten sonra yani 6 ay sonra 1.600ü bulur. 5,10,15,20 ve 25 yılını dolduranlara kıdem ücreti de verilir.

sözleşmeli olduğunuzdan ikramiye yoktur ama 657 sayılı Devlet memurları kanundaki haklara sahipsiniz.

Sözleşmelidir. ama kurumdaki herkes sözleşmeli ve sözleşme feshi ancak mazeretsiz sürekli işe gelmediğinizde ve iki kere sözleşme notu olarak zayıf aldığınızda oluyor ki kurum geçmişinde görülmüş bir şey değildir. 399a tabi ama özlük hakları açısından 657ye tabisiniz, sadece bir formalite gibi her sene amirinden yani şube müdüründen bir not alıyorsunuz iş performansına dair, o kadar. TMO da yazın mahsul alımı olduğu için haziran eylül arası tatil izinleri kapalı oluyor...zaten ilk yıl izin yok her memurlukta olduğu gibi...

saat altıda mesai biter dokuzda başlar, çok acil bir iş için gerekmedikçe hafta sonları gelindiği pek görülmez. kurumun kendi doktoru var, kurum içinde poliklinik var , inip muayene oluyorsun mesai saatleri içinde, istediğin yere sevk ediyorlar , sağlık hizmeti de iyi, yemekler iyi çıkıyor..., İzmir de yazlık kamp var. taşrada genel müdürlük dışında kalan yerlerde şube ve ajanslar var şube ajansın büyüğü birim olarak, yani kısaca taşradaki birimlerine verdikleri adlar bunlar. teknik kadrolarda çalışma ortamı ağırdır. sezonda mesai saati diye bir şey pek yoktur. iş sizin işinizdir. yetiştirilmelidir. fakat memursanız mesainizi bilirsiniz. mühendis, veteriner, gibi branşlar yoğun çalışırlar. mesai önemsizdir. Dezavantajlardan biri yer değiştirme olabilmesi ihtimalinin yüksek olması.


bayraminci
Yasaklı
19 Mayıs 2009 12:54

ETİ MADEN:Son alımlarda Eti maden işletmeleri memur statüsünde bir matematikçi aldı. .Maaşı brüt 1400 fakat 250 sigortaya kesiliyor 1150-1200 arası maaş alır. Çalışacağı birim de haliyle matematikçi aldığından ona göre bir iş olur.

PTT: Son alımda 200 e yakın matematikçi aldı. En son 87 puan ile kapattı. Çalışanların çoğu gişeden başlar. Maaşı 1500 dolaylarında. 657'e tabi olmakla beraber, 39. madde adı verilen bir madde ile göreve başlanır. 1 yıllık aday memurluk evresinin ardından, 657'nin tüm haklarına sahip olunur.

Başlangıç maaşı Fakülte mezunları için 1450 YTL olup (9.dereceden başlanır), bazı ek ödemelerle birlikte 1600 YTL 'ye ulaşır. 2 Yıl süresince yer değiştirme yoktur . 8.30-17.30 mesai saatleri olup, hafta sonu çalışmaları mesaiden sayılır.

DPT(DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI): Kendi ilanla alıyor ve kpss04 puanından alımı yapıyor en son 1 matematikçi aldı.90 puan ve üzeri alanlardan ilk 20 kişiyi çağırıyor. KPSS Sınavının yabancı dil testinden (İngilizce, Almanca, Fransızca) en az 30 soruya doğru cevap vermiş olmaları veya Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) en az (C) düzeyi ya da TOEFL sınavından en az 173 puan almış olmayı istiyor. Mülakat yapıyor.

BUNLARI Bİ SİNDİRİN DEVAMI SONRA..:)


s.kucuker
Şef
19 Mayıs 2009 16:38

ha şöyle bayram hocam sağolasın.


ruhAlı
Şef
22 Mayıs 2009 01:36

bayraminci arkadas

gercekten matcıların iş alanı cok genıs ama alımara bakınca cok komık gelıyor toplamda 300 e yakın kişi almıslar yanı matematıgı kazanmak ve bıtırmek yetmıyor ıs sonra baslıyor rakıbın matcılar kpssden 93-94 den asagı almazsan atanamıyorsun hakeza formasyon alırkende matcılar ortalama 90 ales alıyorlar yani matcılar heryerde afedersın ıneklerını gosterıyorlar butun alanlarda.ama cok azımlıyesen evde oturup gece gunduz sıstemlı calısıp onune hangı engel gelsede yapacm dıyorsan o zaman zaten başarmıssındır bazı seylerı hepımıze kolay gelsın


ruhAlı
Şef
22 Mayıs 2009 01:38

birde cauchy arkadas calısıyormusun suan veya ne işle mesgulsun hangı sınava gırmeyı dusunuyorsun?


bayraminci
Yasaklı
22 Mayıs 2009 13:30

Evet kardeşim haklısın.En az 92-93 almak lazım matematikçi olarak girmek için.Ama tabi bunun yanında 4001 lerde var 87-88 e kadar düşüyo..Ben 2010 a hazırlanmayı düşünüyorum ve iyi çalıştıktan sonra olmaz gibi gelmiyor.Formasyon süreci uzun bi süreç gibi geliyor.Hakkımızda hayırlısını versin Allah ..


matematik03
Kapalı
22 Mayıs 2009 16:16

B grubunda sadece gk - gy mi çözüyoruz arkadaşlar?

Bu yazılanların hiçbirinde ingilizce istenmiyor değil mi?

Mülakat var mı? Yani torpil var mı? :)

bayraminci sağolasın.


viyole--44
Aday Memur
27 Mayıs 2009 21:53

B grubu için gk gy çözüyosun.A grubu kadrolar için ingilizce isteniyo.Ama b grubu kadrolarda matematikçilerin alındığı bazı özel şart isteyen yerler var onlardada kpds şartı aranıyo.O da fazla bir puan olmuyo genelde.Onlarda torpil olma durumu olabilir. Genel olarak b grubu kadrolar için torpil olabileceğini sanmıyorum.


cauchy 1907
Aday Memur
02 Haziran 2009 15:45

ruhali bn yeni mezun oluyorum zaten.Birde halkbanksı uzman yardımcılığı sınavına girmeyi düşünüyorum inşallah yardımcı olacak birileride var.


JV_s
Aday Memur
03 Haziran 2009 11:57

arkadaşlar ben 2008/4 alımlarında van a yerleşen matematikçiyim. zaten iki kişi alıyodu. diğeri istanbuldu ben istemedim. işe başlayalı 4 aya yaklaştı. oldukça memnunum zor bi bölgede olmamıza rağmen. yıllarca dersanelerde çalıştıktan sonra bana çok rahat ve huzurlu geldi. inşallah sizlere de kısmet olur.

burda bi matematikçi daha var. o arkadaşın dediğine göre DHMİ daha cazipmiş. tabi başvuru şartlarını bilmiyorum tam. önceden direk alıyodu bizim gibi ama artık açıktan alım yapcakmış. bu da mülakat, ingilizce, yaş sınırı vs.. anlamına geliyor bence. tüm matçılara Allah yardım etsin


matyen
Aday Memur
23 Ağustos 2009 13:14

matematık okuyanlara cok yazık yaff


mat_aycan
Şube Müdürü
30 Ağustos 2009 04:18

...,...............mrh arkadaşlar.bende bu yıl matemtktn mezun oldum bikaç sorum olcak yrdmcıolursanz sevinirim..yukrda sayılan bütün memurluklara gk gy ten girilyrmu.yani mesela dhmi ne girmek için işletme iktisat maliye gibi pazar oturumndaki sınava girmek gerekiyormu..bide hangileri ing şartı aramıyor. mesela ptt gümrük tüik dsi dhmi hangi puan türleriyle alıyo..........................................


KarMaTe_61
Memur
30 Ağustos 2009 09:42

http://www.memurlar.net/kpsspuan_2009_3.aspx

bu adresten hem alımlardaki puanlar hakkında hem de nitelikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz

Toplam 65 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi