Editörler : supporters.
«109110111112113114115116117118119120»
29 Temmuz 2022 16:48

Bu haber doğru mu?

Ülke ne hale gelmiş?

Tam komedi :)))

https://t24.com.tr/haber/nisantasi-universitesi-nin-sahibi-levent-uysal-hocalarin-kilo-vermesini-istedi-okula-tarti-koydu-iddiasi,1048469

Amuda da kalkalım mı?

Bu kişinin diplomaları gerçek mi araştırılmalı ...


arastirmagorevlisiii
Şube Müdürü
01 Ağustos 2022 16:46

VÜDAM'ın instagram hesabında bir akademisyenin mesajı paylaşıldı. "arel üni için insan kaynaklarına soruldu ve temmuz zammı, ağustosta yansıtılacak dendi" diye paylaşım yapıldı..


PhDCe
Şef
02 Ağustos 2022 00:22

arel de çalışan arkadaşım var yansıtıyorlar

geçmişe yönelikte yatırmışlar

biz ekim 2021 den beri aynı maaş

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

VÜDAM'ın instagram hesabında bir akademisyenin mesajı paylaşıldı. "arel üni için insan kaynaklarına soruldu ve temmuz zammı, ağustosta yansıtılacak dendi" diye paylaşım yapıldı..


yökhukuk
Genel Müdür
03 Ağustos 2022 15:47

Değerli doçent adayı arkadaşlarım. Akademik kariyerin en zorlu süreçlerinden birisi olan doçentlik sınavı ile ilgili hukuki soru ve sorunlarınızı paylaşarak uzman hukukçulardan doğru cevaplar almak ve çözüme ulaşmak isterseniz aşağıda linkini bıraktığım sayfaya bekliyorum.

https://forum.memurlar.net/konu/2501118/

Yükseköğretim (YÖK,ÜAK,ÖSYM ve Vakıf-Devlet Üniversiteleri) İşlemleri Hukuki Paylaşım Platformu

Öğrenci işlemleri, Akademik kadro işlemleri, Doçentlik işlemleri, Denklik işlemleri, Disiplin ve ceza işlemleri, Etik ihlal işlemleri başta olmak üzere yükseköğretim alanındaki işlemler çok sayıda mağdur üreten hukuka aykırılıkları içinde barındırıyor. Özensiz ve ben yaptım oldu mantığıyla hazırlanmış keyfi uygulamaya açık ayrıntılı mevzuat, mantık ve istikrardan yoksun idari(YÖK, ÜAK, ÖSYM, Vakıf-Devlet Üniversitesi) kararlar ve gecikmeli olarak eksik incelemeye dayalı verilmiş yargı kararları dikkate alındığında mağdur kitlenin çokluğu hiç de şaşırtıcı değil. Gerçekleştirilen yanlış uygulamalar ve doğru bilinen yanlışlar nedeniyle mağdur olan paydaşların sorunlarına çözüm üretmek üzere uzman hukukçuların katkı sağlayacağı bir platforma ihtiyaç her geçen gün artıyor. Kayıtlı üye sayısı ve ulaştığı hedef kitle itibariyle bu ihtiyacın giderileceği en uygun mecranın Memurlar.Net Forum sayfası olduğu tartışmasız. Bu platformun yükseköğretim alanındaki sorunların doğru aktarıldığı ve en doğru çözümlerin üretildiği bir zemin olması beklentisiyle yükseköğretime dair dertli olan tüm paydaşlar davetlidir.


yökhukuk
Genel Müdür
03 Ağustos 2022 21:52

Akademik kadro ile ilgili hukuki soru ve sorunlarınızı paylaşarak uzman hukukçulardan doğru cevaplar almak ve çözüme ulaşmak isterseniz aşağıda linkini bıraktığım sayfaya bekliyorum.

https://forum.memurlar.net/konu/2501118/

Yükseköğretim (YÖK,ÜAK,ÖSYM ve Vakıf-Devlet Üniversiteleri) İşlemleri Hukuki Paylaşım Platformu

Öğrenci işlemleri, Akademik kadro işlemleri, Doçentlik işlemleri, Denklik işlemleri, Disiplin ve ceza işlemleri, Etik ihlal işlemleri başta olmak üzere yükseköğretim alanındaki işlemler çok sayıda mağdur üreten hukuka aykırılıkları içinde barındırıyor. Özensiz ve ben yaptım oldu mantığıyla hazırlanmış keyfi uygulamaya açık ayrıntılı mevzuat, mantık ve istikrardan yoksun idari(YÖK, ÜAK, ÖSYM, Vakıf-Devlet Üniversitesi) kararlar ve gecikmeli olarak eksik incelemeye dayalı verilmiş yargı kararları dikkate alındığında mağdur kitlenin çokluğu hiç de şaşırtıcı değil. Gerçekleştirilen yanlış uygulamalar ve doğru bilinen yanlışlar nedeniyle mağdur olan paydaşların sorunlarına çözüm üretmek üzere uzman hukukçuların katkı sağlayacağı bir platforma ihtiyaç her geçen gün artıyor. Kayıtlı üye sayısı ve ulaştığı hedef kitle itibariyle bu ihtiyacın giderileceği en uygun mecranın Memurlar.Net Forum sayfası olduğu tartışmasız. Bu platformun yükseköğretim alanındaki sorunların doğru aktarıldığı ve en doğru çözümlerin üretildiği bir zemin olması beklentisiyle yükseköğretime dair dertli olan tüm paydaşlar davetlidir


arastirmagorevlisiii
Şube Müdürü
04 Ağustos 2022 06:29

Maalesef doğuş zamsız maaş yatırdı. :(


yökhukuk
Genel Müdür
06 Ağustos 2022 11:29

Yükseköğretim alanı, kendine özgü kavram ve terminolojisi, kurum ve kuralları, mevzuat ve uygulaması ile, hukuk alanında yetkin olan kişilerin de uygulamadaki sorunlara çözüm üretmede yetersizliğini kaçınılmaz hale getirmektedir. Yükseköğretim mevzuatının karmaşıklığı ve uygulamanın öngörülemezliği; bazı durumlarda kurumunuz bünyesindeki avukatların da yetersiz kalması sonucunu doğurabilmekte ve bilgi-beceri-yetkinlik bakımından bu alanda ozel uzmanlığı bulunan hukukçulara ihtiyaç duyulabilmektedir.

Her ne kadar YÖK?teki görevim öncesinde yaklaşık 13 yıl İdare Hukukçusu akademisyen olarak çalışmış olsam da, eğer YÖK tecrübesini yaşamamış olsaydım, yükseköğretim mevzuatı ve uygulamasına ilişkin bakış açım ve yaklaşımımın eksik kalacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Akademik ve teorik bilgilerimin üzerine inşa etmiş olduğum YÖK tecrübemin, yükseköğretime ilişkin hemen hemen her konudaki sorunlara en rasyonel/uygun çözüm üretme kabiliyetimi en üst seviyeye çıkarttığını düşünüyorum.

Bu bağlamda, öğrenim ve akademik kariyerim, yaklaşık 13 yıllık akademisyenlik tecrübem ve YÖK 1. Hukuk Müşaviri, YÖK Başkan Hukuk Danışmanı, YÖK Strateji Geliştirme Daire Başkanı, YÖK İdari ve Mali İşler Daire Başkan Vekili, YÖK Genel Sekreter Vekili gibi üst düzey yöneticilik görevleri ile geçen yaklaşık 8 yıllık YÖK tecrübem ve yükseköğretimle ilgili çok sayıda akademik çalışmalarım birlikte değerlendirildiğinde; yükseköğretim hukukunu, yükseköğretim mevzuatı ve uygulamasını, ilgili yargı kararlarını ve yükseköğretimin finansmanı, akademik ve idari personele ilişkin konuları, öğrencilerle ilgili mevzuat ve uygulamayı da kapsayacak şekilde bilen sayılı kişiler arasında olduğumu söyleyebilirim.

Yabancı dil: İngilizce KPDS: 94, TOEFL: 550/213

Eğitim Durumu: Lisans: Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Doktora- İDARE HUKUKU (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi)

Akademik Unvanı: İdare Hukuku Doçenti-2012

Mesleki Tecrübe:

1- Yaklaşık 14 yıllık akademisyenlik 1996-2010 (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi-SDÜ Hukuk Fakültesi)

2-Yaklaşık 8 yıllık üst yöneticilik (YÖK 1. Hukuk Müşaviri, YÖK Strateji Geliştirme Daire Başkanı, YÖK Başkan Danışmanı, YÖK İdari ve Mali İşler Daire Başkan Vekili, YÖK Genel Sekreter Vekili, YÖK Başkanlık Müşaviri) (2008-2015)

Öğrenci işlemleri, Akademik kadro işlemleri, Doçentlik işlemleri, Denklik işlemleri, Disiplin ve ceza işlemleri, Etik ihlal işlemleri başta olmak üzere yükseköğretim alanındaki işlemler çok sayıda mağdur üreten hukuka aykırılıkları içinde barındırıyor. Özensiz ve ben yaptım oldu mantığıyla hazırlanmış keyfi uygulamaya açık ayrıntılı mevzuat, mantık ve istikrardan yoksun idari(YÖK, ÜAK, ÖSYM, Vakıf-Devlet Üniversitesi) kararlar ve gecikmeli olarak eksik incelemeye dayalı verilmiş yargı kararları dikkate alındığında mağdur kitlenin çokluğu hiç de şaşırtıcı değil. Gerçekleştirilen yanlış uygulamalar ve doğru bilinen yanlışlar nedeniyle mağdur olan paydaşların sorunlarına çözüm üretmek üzere uzman hukukçuların katkı sağlayacağı bir platforma ihtiyaç her geçen gün artıyor.

Sahip olduğum bilgi ve tecrübeyi bu alandaki paydaşların soru ve sorunlarına çözüm üretmek için kullanmak beni gerçekten mutlu edecektir.

Doç. Dr. Abdullah UZ

İletişim için: [email protected]


PhDCe
Şef
09 Ağustos 2022 11:39

geçen seneye göre üzerinden 1 ay geçti hala yök vakıf raporu yok ortada pes


noNameWizZz
Aday Memur
09 Ağustos 2022 22:28

Sayın hocam, bu işlere çanak tutan zaten YÖK. 21 Temmuzda yayımladıkları açıklamada keşke devletin net ücretinin vakıflarda brüte eşitlenmesi olayını da kaleme alsalardı da üniversiteler yapılanın yanlış olduğunu görselerdi. Yapılanın yanlış olduğu zaten aşikar onlar da bunun farkında orası ayrı mesele. Yasada net, brüt gibi ifadeler geçmediği için onlar da bunu kullanıyor hali ile. YÖK'te bunun farkında ve ses etmiyor. Üstelik denetleme geçiren üniversiteler maaşları yine eksik yatırdı. Denetleme geçirmeyenler bunu görüp tabi ki yine eşitlemeyi yapmaz.

Tavşana kaç, tazıya tut. Güzel ülkem

PhDCe, 2 yıl önce

geçen seneye göre üzerinden 1 ay geçti hala yök vakıf raporu yok ortada pes


Doçdrkbr
Aday Memur
13 Ağustos 2022 10:35

Merhaba, Okan uni son durum bilen var mı? Orada çalışan hocalarımız? Doç ve Dr ogr.uyesi maaslari


Doksandokuzuncu
Aday Memur
15 Ağustos 2022 17:38

Dr ogr uyesi 9400 olarak yatti. 1 kasimda maas esitlemesi yapilacagini duyduk, ocakta kamu maaslari oraninda yine denklestirme yapilacakmis.
Doçdrkbr, 2 yıl önce

Merhaba, Okan uni son durum bilen var mı? Orada çalışan hocalarımız? Doç ve Dr ogr.uyesi maaslari


PhDCe
Şef
15 Ağustos 2022 23:33

sizin çok iyi en azından ocakta da yapacağız eşitleyeceğiz demişler

biz hala 8.75k alıyoruz ve hiçbir haber yok

doktor öğretim üyesi

Doksandokuzuncu, 2 yıl önce
Dr ogr uyesi 9400 olarak yatti. 1 kasimda maas esitlemesi yapilacagini duyduk, ocakta kamu maaslari oraninda yine denklestirme yapilacakmis.

PhDCe
Şef
16 Ağustos 2022 12:05

ne oldu yök raporu


bottesini4433
Aday Memur
21 Ağustos 2022 10:28

Merhaba,

Zam geldiğinde tekrar Bilgilendirme yapacağımı söylemiştim.

Tabi ki brüt üzerinden eşitliyorlar maaşları. Orada hala bir gelişme yok malesef. Başkent Ünv. Dr. Öğretim Üyesi maaşı önceki kadroma göre farklı gelmemişti. Bu konuda ciddiye alınmadım. Üzülmüştüm bu duruma. Son yapılan maaş zammına gelirsek 3500 tl civarı bir zam geldi. Şu an 13.000-13.500 civarı oldu Dr. Öğretim Üyesi maaşı.


akademikhüsran
Aday Memur
21 Ağustos 2022 13:45

Uzun bir zamandan sonra artık benimde canıma tak ettiği için yazmak durumundayım.

İstanbul Kent Üniversitesi'ndeki zulüm artık en üst seviyededir. Bırakın zam yapmayı, üniversite artık maaş bile yatırmamaktadır. Araştırma görevlisi 7.5bin, doktor öğretim üyesi 8.5bin, doçentler 10bin bandında maaş almaktadır.

Kurumumuzdaki öğretim üyeleri haziran ayının ek ders ücretlerinin dahi yatmadıklarını söylemektedirler. Bugün ağustosun 21 si ve hala haziran ek ders ücretlerini ve temmuz maaşını alamadık.

Yönetim katında durumun zor olduğu, bu şartlarda kurumun elinde akademisyen tutamayacağı, fakat mütevelli heyetinin bir aksiyon almadığı konuşulmaktadır.

Anlayacağınız birkaç aya, özellikle yeni dönem başlamadan birçok akademisyen farklı bir üniversiteye geçmek için uğraşmaktadır. Böyle giderse yeni eğitim öğretim yılına girmeden kurumda akademisyen kalmayacaktır. Diğer bazı üniversitelerde vakıf gelirlerinin %80 küsürlere varan oranı akademisyenlere maaş olarak verilebiliyorken 2021 Yök raporunda belirtildiği gibi vakıf gelirlerinin sadece %20 küsür oranını maaş olarak veren kent üniversitesinin mütevelli heyeti, geriye kalan, akademisyenlerin kanuni hakları olan paraları haksız şekilde elinde tutup işletmesi HAK değildir. Umarım burunlarından fitil fitil gelir.


arastirmagorevlisiii
Şube Müdürü
21 Ağustos 2022 15:43

Hocam kalbimizin sizlerle beraber olduğunu bilin. Diyecek başka bir şey bulamıyorum. Çoluğundan çocuğundan çıksın diyeceğim onu da demek istemiyorum. Bu ciğeri beş para etmez patronların yatacak yeri yok resmen.

akademikhüsran, 2 yıl önce

Uzun bir zamandan sonra artık benimde canıma tak ettiği için yazmak durumundayım.

İstanbul Kent Üniversitesi'ndeki zulüm artık en üst seviyededir. Bırakın zam yapmayı, üniversite artık maaş bile yatırmamaktadır. Araştırma görevlisi 7.5bin, doktor öğretim üyesi 8.5bin, doçentler 10bin bandında maaş almaktadır.

Kurumumuzdaki öğretim üyeleri haziran ayının ek ders ücretlerinin dahi yatmadıklarını söylemektedirler. Bugün ağustosun 21 si ve hala haziran ek ders ücretlerini ve temmuz maaşını alamadık.

Yönetim katında durumun zor olduğu, bu şartlarda kurumun elinde akademisyen tutamayacağı, fakat mütevelli heyetinin bir aksiyon almadığı konuşulmaktadır.

Anlayacağınız birkaç aya, özellikle yeni dönem başlamadan birçok akademisyen farklı bir üniversiteye geçmek için uğraşmaktadır. Böyle giderse yeni eğitim öğretim yılına girmeden kurumda akademisyen kalmayacaktır. Diğer bazı üniversitelerde vakıf gelirlerinin %80 küsürlere varan oranı akademisyenlere maaş olarak verilebiliyorken 2021 Yök raporunda belirtildiği gibi vakıf gelirlerinin sadece %20 küsür oranını maaş olarak veren kent üniversitesinin mütevelli heyeti, geriye kalan, akademisyenlerin kanuni hakları olan paraları haksız şekilde elinde tutup işletmesi HAK değildir. Umarım burunlarından fitil fitil gelir.


arastirmagorevlisiii
Şube Müdürü
21 Ağustos 2022 15:47

Ağustos 2022 de yatırılmış olan TEMMUZ 2022 vakıf üniversiteleri araştırma görevlileri maaşları:

1- https://www.hizliresim.com/gdzhr7c

2- https://www.hizliresim.com/s7nayle


PhDCe
Şef
21 Ağustos 2022 16:16

hala rezil maaş yatıran üniversiteler var

bizim ki de dahil

bunlara yaptırım yapmayan yök

bunları haber yapmayan memurlar net utansın

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

Ağustos 2022 de yatırılmış olan TEMMUZ 2022 vakıf üniversiteleri araştırma görevlileri maaşları:

1- https://www.hizliresim.com/gdzhr7c

2- https://www.hizliresim.com/s7nayle


arastirmagorevlisiii
Şube Müdürü
21 Ağustos 2022 17:45

Devlet araştırma görevlisi maaşı memurlar.net?in maaş robotuna göre bugün itibariyle net olarak 14.300 TL dolayında.

Yukarıda paylaştığım rakamlara göre neti neteeşitleyen ve olması gereken maaşları ödeyen vakıf üniversitesi sayısı: 6. (14 bin üzeri verenler)

13?ler brütü brüte eşitleyenler. 4/a kesinti, 4/c kesintisine göre daha fazla oluyor. O yüzden brüt maaşlar aynı olsada vakıf üniversitesi akademisyenleri 4/a dan sgk ödediği için 1000 tl kadar eksik alıyor devletten.

11-12?ler devletin netini brüte eşitleyenler.

Diğerlerine söylenecek bir şey yok allahlarından bulsunlar. Suç işleyen dolandırıcılar.

PhDCe, 2 yıl önce

hala rezil maaş yatıran üniversiteler var

bizim ki de dahil

bunlara yaptırım yapmayan yök

bunları haber yapmayan memurlar net utansın

22 Ağustos 2022 12:05

Hocam kendi araştırmanızla bulduğunuz rakamlar mı, bunlar?

Benim duyduğum rakamlarla tutarlı oduğunu da belirteyim.

bu üniversiteler bittiği söylenen soruşturmalara rağmen bu rakamları verdiklerine göre, soruştuurmaların bir hükmü yok demek ki..YÖK'ü ve çıkan kanunu takan yok, demek ki.

arastirmagorevlisiii, 2 yıl önce

Ağustos 2022 de yatırılmış olan TEMMUZ 2022 vakıf üniversiteleri araştırma görevlileri maaşları:

1- https://www.hizliresim.com/gdzhr7c

2- https://www.hizliresim.com/s7nayle

Toplam 2579 mesaj
«109110111112113114115116117118119120»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi