Editörler : ayşegül bgm

konyyalıı42
Aday Memur
23 Nisan 2019 01:20

Öğretmenlik gibi tek düzey olsada onların da hepsi üniversite bitiriyor ama branş dağılımları çok saçma neden çünkü ihtiyaca göre hareket ediliyor. Hemşire ihtiyacı var mı var, liseden mezunda üniversiteden mezunda hemşire mi hemşire sorun nerde tam olarak? Bu kadar olması insanları hem üzüyor hem kışkırtıyor. Karşılıklı halden anlaşılamaması konusuna katılıyorum, herkes kendinin gördüğünü anlatıyor.
Roveles, 5 yıl önce

Sürekli değişken bir durum olduğunu sizde söylediniz ama şöyle bir durum var 2 seçenekli bir meslek ya lise mezunu ya üniversite öğretmenlik gibi tek düzey değil sorun burda kaynaklanıyor bunun da getirdiği alım sayıların farkları var tabiki bu kadar fark fazla haksızsınız demiyorum benim söylemek istediğim sadece birbirinin durumunu bilmeden yorum yapması yoksa alım sayılarındaki farklılık ve her iki düzeyinde ayni işi yapması tartışmaya sebeb verdiği aşikar.


Rabken
Yasaklı
23 Nisan 2019 03:49

ceneyi birakin gibi azarlar tarzda olunca atarlanmak normal oldu. belkide yazarak iletisim oldugu icin tonlamalardandir bilemedim
hemşirgaziantep, 5 yıl önce
Atmayan bir kişiyi teşvik ettiysem kardır , atarlanmanın alemi yok küfretmedim sonuçta

Rabken
Yasaklı
23 Nisan 2019 03:52

iyi de 1 sene kazanamayip hemşirelik kazanamamaniz sizin sorununuz. cok uzun yazmissiniz her cümlenize cevap veremeyecegim fakat su ayrimi anlamamissiniz lise mezunlari univeriste mezunlari almasinlar demiyo bizdende alsinlar onlardanda diyo 14 bine 14 bin alsinlarda demiyo 14 bin universite aliniyosa en azindan 2 bin lise alinsin diyo anlatabildim mi?
Roveles, 5 yıl önce

2015 de mezun oldum o zamandan beri atama bekliyorum lise mezunuyum. Üniversite okuyan arkadaslar hakkı bizden fazla zamanında 60 alan liseden ataniyordu sonra yoğunluk oldu ve ozel liseler açıldı ben her sene kac zayıfla bitirme derdine düşerken onlar 90 diploma puaniyla rahat rahat okudu sonradan kolayca atanma dersine düştüler hastanelerde sürekli bilmiyoruz ayağına yatıp işten kaçtılar üstelik bununla yetinmeyip paramedik direk gecis haklarını doldurup sonrada okumaktan vazgeçtiler üniversite zorluğunu bilmeden buraya gelip okuyan arkadaşlara laf atmak terbiyesizliktir biz evden gidip gelirken onlar ac karnına okula gittiler ama siz rahatsınızi bozup kpssden 85 alamadınız tabiki bizde hakediyoruz ama onlar kadar degil hic kimse bir başkasının durumunu bilmeden dil uzatmasa daha güzel tartışma olur herkesin atanabildigi bir puan dilimi var ve oturup çalışınca hersey daha kolay biz 1 sene ders çalışsak atanacaz onlar 4 5 sene egitim gorduler ve tabiki daha kolay atanmayi hakediyorlar size yaptığımız iş ayni geliyor olabilir ama gördüğümüz eğitim ayni degil saygı duyalım 1 sene çalıştım 4 yillik hemsirelik kazanamadım 2 ay çalıştım 960 siradayim şimdi hangisinin daha zor olduğuna siz karar verin lütfen birsey yazarken empati kurarak yazınız zamanında hangisi revaçta ise o daha kolay atanıyor ve sıra üniversite mezunularinda.


Rabken
Yasaklı
23 Nisan 2019 03:54

ya Allah razi olsun bi turlu anlatamiyorum derdimi sonunda içimdekileri yazan biri daha
konyyalıı42, 5 yıl önce
Çok saçma bir düşünce şartlar sürekli değişiyor bugün ile yarın bile aynı değil. Hak değişmez ama. 15000 bin lisans hemşire alabiliyorken bunun niye yarısı ortaöğretim olmasın, bir eksik bilgisi, eksik pratiğimi var lisenin? Sanmam. Hadi üniversite dersiniz bir adım önde tutarsınız, hadi iki adım önde tutarsınız ama 7 kat fark yapacak kadar haksızlık olmaz. Çalışsınlar kpssye atansınlar diyorsunuz evet ama, lisanslar 65-75 puanların hesabını yaparken ortaöğretim 90 üzeri istiyor hadi herkes çalıştı herkes 90 üstü aldı, aldığı sayı kaç 300-500 geri kalan ne olacak? Hak öyle eğitimine değil, hal hak edene dağıtılır hakta eşitlikten geçer, laf sokmaktan ya da başka şeyden değil, herkes üniversite okusa bu sefer yüksek lisanslar aynı tepkiyi yapsa hak mı sizce? Eşitlik istemek neden bu kadar zor? Evet, onlara da alım artsın demek ne kadar bu zor?

prmhakan
Aday Memur
23 Nisan 2019 15:52

iyi aferim sana. yüksek puan alıpta atanamayana sözüm yok.

Rabken, 5 yıl önce
ya sen tam bi safsin. 89.6 aldım ben ne 75i :))))))

Rabken
Yasaklı
23 Nisan 2019 19:02

bende bundan bahsediyorum iste.
prmhakan, 5 yıl önce

iyi aferim sana. yüksek puan alıpta atanamayana sözüm yok.

Toplam 146 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi