Editörler : F16 Gökçen
22 Mart 2019 17:22

Sedef hastayım yapmadığım kalmadı geçmiyor.

Diz kapaklarımda ve dirseklerimde var denemediğim ilaç kalmadı bir türlü geçmiyor 5 yıldır böyle. Aranızda benim gibi var mı. Neler kullandınız da fayda gördünüz. Allah şifa versin çok kötü.


Never.GiveUp
Kapalı
22 Mart 2019 17:35

Geçmiş olsun, Allah şifa versin öncelikle. Bu zıkkım bende de var. Ama nasıl söyleyim, çok kısmi oranda var. Alevlendiği dönemlerde ben de bunun sıkıntısını yaşadım, yüzümde dahi çıkmıştı. Şu anda sadece sol kaval kemiğimin üzerinde ve sol diz kapağımda var.

Bundan 3-4 yıl öncesine kadar dönemsel olarak göbek deliğimin dört parmak altında da çıkıyordu, o da çıkmıyor artık..

Nasıl geçirdin hocam dersen, ben şöyle düşünüyorum. Sedef hastalığına yakalanan insan emin ol boş beleş insan değildir çünkü kafası durmadan bir şeyle meşgul olur ve canı bir şeye sıkılır. Her şeyden önce elimden geldiğince gamsız bir adam olmaya çalışıyorum, artık ne kadar yapabilirsem. Hocam en önemli kıstas bu, stresle baş edeceksin.

İlaç krem vs dersen de denediğim çok şey oldu fakat Elecon Pomat isimli kortizon içerikli bir krem var o baskılıyor sadece.

Bu arada sormamda sakınca yoktur umarım, kaç yaşındasın? Ola ki yaşın 20 küsür yahut daha altıysa vakitle kendiliğinden de geçiyor bazı durumlarda. Beni çok bunalttığı dönemler o dönemlerdi.


damatdamat
Daire Başkanı
04 Nisan 2019 15:43

ben de aldım o kremden bugün deneyeceğim geçer inşallah


Never.GiveUp
Kapalı
04 Nisan 2019 16:32

Kardeş krem işe yarar inşallah ama daha da önemlisi stressten uzak dur. İşe yararsa da bana bi Allah Razı olsun desen yeter. Biliyorum o zıkkımın nasıl bir dert olduğunu, Allah yardımcın olsun.


kilitpasa
Aday Memur
24 Nisan 2019 13:35

Sülük veya hacamat yaptırın hocam

-----


sarmasıkkk
Aday Memur
30 Nisan 2019 16:07

arkadaşım bir de kantaron yağını dene derim ben. bizim akrabamızın yüzü yanmıştı doktorlar iz kalır falan dediler. bu kişi sürekli kantaron yağı sürüyordu maşallah iz falan kalmadı. sende dene bence bu yağın onarıcı etkisi var. zaten yanık izi ilacı diye biliniyor. ama kullandıkta sonra güneşe çıkma leke olur. bence düzenli olarak bu yağı sür derim. başka bir yol bilmiyorum Allah şifa versin.


drasticlife
Aday Memur
02 Mayıs 2019 18:59

Bundan 10 yıl önce bir sedef hastasından ham petrol ile hastalığı kontrol altına aldığını duymuştum. gerçekten işe yarar mı bilmiyorum. karar sizin tabi. geçmiş olsun.

VeysElif3952
Aday Memur
03 Mayıs 2019 09:57

tamamen doğal ve bitkisel içerikli olan içinde kimyasal katkı maddesi olmayan kremler üreten kişiler var instagramda asılbent dogal bakım sayfası var orayla iletişim kurun. kremlerini kullanan herkes fayda görüyor Allahın izniyle.


kaydefa
Aday Memur
03 Mayıs 2019 11:57

Geçmiş olsun bende de yıllarca ankarada kırıkkalede tanı bile konulamamıştı konya necmettin Erbakan tıp fakültesinde arzu hanim sayesinde şifa buldum domates kola patlıcan yemedim olabildiğince stres yaşamamak lazım


TİVRULİ
Aday Memur
04 Mayıs 2019 12:24

Merhaba, sedef hastalığı bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalık ve tedavisi yok en büyük etkenler de stres ve bazı gıdaların dokunması, diğer arkadaşların da dediği gibi domates, patlıcan,aci, tahin gibi gıdalar dokunabilir ve azdirabilir. eliminasyon diyeti ile size hangisinin dokunduğunu bulup onu hayatınızdan çıkarın ve stresle de baş ederseniz onemli olcude iyileseceksinizdir.

İsmail clk
Kapalı
06 Mayıs 2019 00:49

💥SEDEF HASTALIĞI VE ERSAĞ 💥

⚠️SEDEF HASTALIĞI İLE İLGİLİ ARAŞTIRIP HAZIRLADIĞIM KONUYU LÜTFEN SONUNA KADAR SABIRLA OKUYUN!

Bazı rahatsızlıklar hayat kalitesini düşürür ve gerçekten bu hastalıklara hayata devam etmek oldukça sıkıntılıdır. Sedef hastalığı da bu hastalıklardan biridir. Araştırma konusuna geçmeden önce SEDEF HASTALIĞI İÇİN ÖNERDİĞİMİZ ERSAĞ ÜRÜNLERİNİ LİSTE HALİNDE SİZLERLE PAYLAŞALIM;

♻️GIDA TAKVİYELERİ;

1️⃣Omega 3 (Sürekli)

2️⃣Reishi Mantarı ( ilk 3 Ay)

3️⃣Sıvı Propolis (ikinci 3 Ay ve sonrası)

4️⃣Zerdeçal&Zencefil ( ilk 3 Ay)

5️⃣Çörek Otu Yağı Gıda takviyesi (ikinci 3 Ay)

6️⃣Sarı Kantaron ( 3 Ay düzenli kullanımdan sonra 1 Ay ara verilir)

7️⃣Zeytin Yaprağı Ekstratı

8️⃣Hindistan Cevizi Yağı (Konunun ilerleyen bölümlerinde kullanımı anlatıldı)

NOT; UNUTULMAMASI GEREKEN HER KİŞİ VE METABOLİZMA FARKLIDIR. GIDA TAKVİYELERİ İLAÇ DEĞİLDİR. GIDA TAKVİYELERİNİ VERECEĞİNİZ KİŞİYE SORDUĞUNUZ SORULAR( başka hastalığı var mı? İlaç kullanıyor mu?Tahlil sonuçları, cinsiyeti, yaşı vs) KARŞILIĞINDA ALDIĞINIZ CEVAPLARA GÖRE GIDA TAKVİYESİ ÖNEREBİLİRSİNİZ.

♻️DIŞTAN KULLANILACAK ÜRÜNLER;

1️⃣Hindistan Cevizi Yağı(Konunun ilerleyen bölümlerinde kullanımı anlatıldı)

2️⃣Çörek otu Yağlı Krem

3️⃣Mavi vücut losyonu

4️⃣Sarı duş jeli

5️⃣Kremsiz şampuan

6️⃣ Banyo WC (Konunun ilerleyen bölümlerinde kullanımı anlatıldı)

⚠️NOT; Tüm kimyasal katkılı temizlik ve kozmetik ürünlerinin kullanımı kesinlikle yasak. Özellikle çamaşır tozları.

Hastalığın kesin olarak oluşum sebebi bilinmemek ile birlikte vücudunuzdaki hücrelerin ⭕bağışıklık sistemiyle ilgili problemleri⭕ ile alakalı olduğu kesin bir şekilde bilinmektedir.(Reishi ve sıvı propolis)

Hastalığa sebep olan hastalığı tetikleyen faktörler vardır. Bunlar, ani şoklar sıkıntı, gerginlik, sevgi eksikliği, diş çürükleri, bademcik iltihabı, idrar yolu iltihabı, çarpma ve kaşıma gibi zedelenmeler etki yapar. Günümüzde hastalığın oluşumu ile ilgili yapılan araştırmalarda ortak olarak elde edilen sonuç budur. Hastalığı, bazı ilaçlar çeşitli bakteri ve virüsler derinin tahrişi veya güneş yanıkları sonucu açığa çıkan proteinler akyuvarları uyarır. Bu duruma tepki olarak akyuvarlar ürettiği çeşitli maddeler epidermis denilen üst deri tabakası hücrelerinin aşırı çoğalmasına ve deri damarlarının genişlemesine neden olur. Bundan dolayı normalden beş altı kat daha fazla deri hücresi oluşur. Aşırı derecede deri oluşunca üst yüzeydeki deriler yeterince olgunlaşıp atılamaz ve deride kızarma pullanmalar olur..

✳️SEDEF HASTALIĞI NASIL BAŞLAR?

Sedef hastalığı oluşumunda deri de kırmızı plaklar meydana gelir ve bu plakların üzerinde türüne göre beyaz ya da sarı iltihaplanmalar ya da çatlamalar görülür. Bu durum bazen bölgesel bazen de tüm vücudu kaplayacak şekilde olabilir.

✳️SEDEF HASTALIĞININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Sedef hastalığı bulunan kişilerin aşağıda maddeler halinde sebepleri ile verilecek hastalıklara yakalanma ihtimali artmaktadır.

➡️Göz: Belirli göz hastalıkları bunlara örnek olarak konjunktivit, blefarit ve üveit, bu göz rahatsızlıkları sedef hastalığı bulunan insanlarda daha rahat bir gelişme olanağı bulur.

➡️Obezite: Sedef hastalığının özellikle ileri seviyede olan türüne sahip olan insanlar, muhtemelen obeziteye de sahiptirler. Bu durum tam olarak kesin olmamakla birlikte, bu durum ile bağlantılı olduğu kabul edilmektedir. İltihap oluşumu obezite ile bağlantılı olup, sedef hastalığının gelişimine olanak tanır. Sonuç olarak yeme isteği ve obezite oluşumu kaçınılmaz olur.

➡️Diyabet: Özellikle diyabet 2 hastalığına sahip olan kişilerin, sedef hastalığının gelişimine açık olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

➡️Yüksek Kan Basıncı: Sedef hastalığının garip özelliklerinden biri de yüksek kan basıncına sahip olan kişilerde ortaya çıkma ihtimalinin daha fazla olmasıdır.

➡️Metabolik Sendrom: İnsülin seviyesi ve anormal kolesterol seviyesi ile alakalı bir durumdur. Kalp hastalıklarının riskini arttırır. Sedef hastalığı bulunan kişilerin metabolik sendroma sahip olması yüksek bir ihtimale sahiptir.

➡️Böbrek Hastalığı: Ciddi sedef hastalığı oluşumlarında böbrek hastalıkları oluşumu da artışa geçmektedir.

✳️SEDEF HASTALIĞINDA UYGULANMASI GEREKENLER

✔️Cildinizin kurumaması için bulunduğunuz ortamın nemli olması için gerekli önlemleri alın.

✔️Esmer pirinç, kara buğday, darı, kinoa gibi gulitensiz vc besin kaynakları daha sık kullanın.

✔️Çok sıcak sudan ziyade ılık su ile banyo yapınız.

✔️Banyodan sonra muhakkak nemlendirici kullanınız

✔️Cilt için kullandığınız nemlendiricilerde boya ve parfüm olmamasına dikkat ediniz

✔️Yağlı yiyeceklerden ve kırmızı etten mümkün olduğu kadar uzak durunuz

✔️Yaban mersini türü küçük meyveli yiyecekler ile yemiş türlerini bol bol tüketin

✔️Omega-3 içeren balık tüketimini arttırın. (OMEGA 3)

✔️Alkol ve sigara gibi maddeleri kesinlikle tüketmeyin

✔️Deri enfeksiyonu önlemek sedeften etkilenen alanların etrafını temiz tutmak önemlidir. Ayrıca, sedef hastalığı önlemeye yardımcı olmak ve tahriş olmuş cildi temizlemek(BANYO WC), kaşıntı gibi belirtileri azaltmak için yaşamınızda yapabileceğiniz bazı basit değişiklikler vardır.

✳️Sık banyo yapmak sedefe iyi gelir mi?

Duş almak ve yüzmek cildin kurumasını engeller. Cildi yumuşatarak kalın sedef lekelerini zarar vermeden kaldırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda duştan sonra düzenli olarak bir nemlendirici kullanırsanız kaşıntı ve kızarıklık lezyonlarının azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz. Yıkanırken ılık su kullanmalısınız, sıcak su kaşıntıyı artırabilir.

〽️Cildinizi nemlendirin. (HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI- ÇÖREK OTU YAĞLI KREM, MAVİ VÜCUT LOSYONU)

Kuru cildi nemlendirmek çatlak ve kanamayı önlemek için gereklidir. Nemlendirici sadece cildin kurumasını önlemeye yardımcı olmaz aynı zamanda inflamasyonu da azaltır. Cildin esnekliğini korumasına yardım eder.

Cilt ürünleri dikkatli kullanın.

✔️Sedef hastalığı alışılmadık derecede duyarlı bir cilde neden olur. Bu nedenler herkesin kullandığı cilt ürünleri sizi kolayca etkileyebilir. Özellikle kozmetik ürünleri dikkatli kullanın. Bazı ürünler cildi kurutabilir ve sedef hastalığının ilerlemesine neden olabilir. Saç boyası kullanırken de dikkat edin. Cildiniz fazla hassas olduğu için alerjik reaksiyonlar gösterebilir. Cildinizi tanırsanız hangi ürünü kullanmamanız gerektiğini de bilirsiniz.

✔️Cildinize zarar verecek her şeyden sakının.

✔️Güneş yanığı, çizikler ve dar giyinmekten kaynaklanan tahriş gibi sedef hastalığını ilerleten faktörlerden uzak durun.

✔️Kilonuzu kontrol edin.

Fazla kilolu olmak sedef hastalığını kontrol altına almayı zorlaştırabilir.

✔️Pronto enfeksiyonları ve sistemik enfeksiyonlar bazı kişilerde sedef hastalığını tetikleyebilir. Enfeksiyonun (örneğin, boğaz veya ateş) en erken belirtilerini fark ettiğinizde doktorunuza başvurun. Enfeksiyonu ne kadar erken tedavi altına alırsanız sedef hastalığının tetiklenmesini de o kadar erken durdurabilirsiniz.

✳️Sedef Hastalığı İçin Bitkisel Çözümler:

🔺 Acı mısır baklasını kaynatın ve elde ettiğiniz karışımı sedef yaralarının üzerine sürün. 10 dakika bekledikten sonra yıkayın.

🔺 Portakal ve mandalina gibi meyvelerin kabuklarını kül haline getirmek için yakın. Elde ettiğiniz küle biraz zeytinyağı ekleyerek merhem haline getirin ve sedef lekelerinin üzerine günde 2 ya da 3 kere sürün.

🔺 Sarımsağı yakarak kül haline getirin. Sarımsak külüne biraz bal ekleyin ve krem kıvamında sedefli bölgelere uygulayın.

🔺 Aynı şekilde defne tohumu ve sirkeyi karıştırarak da sedeflere uygulamak için krem yapabilirsiniz.

🔺 Aloe vera yaprağı veya bu bitkiden elde edilen aloe vera yağını sedef hastalığı olan bölgelere sürün.

🔺 Sedefe iyi gelen besinler olarak badem, ceviz, antep fıstığı, yer fıstığı, çam fıstığı gibi iç meyveleri bolca tüketin.

🔺 Çinko sedefin iyileşmesine yardımcı olur. Bu nedenle ıspanak, mantar, kırmızı et, balık eti, susam, kabak çekirdeği, yoğurt, peynir, süt ürünleri gibi çinko bakımından zengin yiyecekleri bolca tüketmenizi tavsiye ediyoruz.

🔺 Deniz tuzu da sedef hastalığı yaralarının ve lekelerinin daha kolay kapanmasına ve iyileşmesine yardımcı olmaktadır.

✔️Sedef hastalığı tedavisinde ilk yapılacak şey, stresten uzak durmaktır. (SARI KANTARON)

⭕Sedef hastalığı ve egzama arasındaki farkı ayırmak zordur. ⭕

Çünkü her ikisinin de benzer belirtileri ve semptomları vardır. İki hastalık arasındaki farkı bulmanın en iyi yolu, vücudun hangi bölümünün etkilendiğini saptamaktır.

Egzama genellikle kolların iç kısmını ve dizlerin arka kısmını (fleksör yüzeyleri) etkilerken, sedef hastalığı genellikle dirseklerin ve dizlerin ön kısmını etkiler (ekstansör yüzeyler). Egzama ayrıca ayak bileklerinde sedef hastalığından daha sık görülür.

🔺Karbonat

Karbonat, sedef hastalığına bağlı kaşıntıyı tedavi etmek için etkili bir yoldur.

1 su bardağı suya 1/3 su bardağı karbonat dökün ve karıştırın.

Sonra bu karışıma bir bez batırın.

Bezi sıkın ve doğrudan etkilenen cilde uygulayın.

Bunu birkaç kez tekrarlayın.

🔺Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, sedef hastalığını iyileştirmek için mükemmel bir doğal tedavidir.

Önerilen tüketim şekli, her gün hindistancevizi yağından 2 yemek kaşığı almaktır.

Doğrudan tüketilebilir, bir meyve suyuna karıştırılabilir ya da salatalara ekleyebilirsiniz.

Başka bir seçenek, günde 3 kez sedef yaralarının olduğu bölgeye direk olarak hindistancevizi yağı uygulamaktır.

🔺Çörek Otu Yağı Kremi

Banyo veya duştan birkaç dakika sonra nemlendiriciyi uygulamak da önemlidir

🔺Güneş Işığı

Birçok doktor sedef hastalığı olan hastalara yapay morötesi veya ultraviole (UV) ışık tedavisi uygular. Bunun kolay yolu, daha fazla güneş ışığı almaktır!

Güneşe maruz kalmak, sedef hastalığının tedavisinde etkili olduğu tespit edilen D vitamini üretimini artırabilir.

Ancak güneş ışınlarının çok etkili olduğu 10:00 ile 16:00 saatleri arasında fazla güneşe maruz kalmamaya dikkat edin.

🔺Sarı Papatya Çayı Banyosu

Papatya, sedef hastalığına bağlı iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda sedef hastalığının daha fazla büyümesini ve yayılmasını engeller.

Sarı Papatya, sedef hastalığına bağlı kaşınma ve ağrılar için harika bir bitkisel tedavi yöntemidir!

Papatya poşet çaylarından 4 veya 5 poşet alıp. yaklaşık 15 dakika boyunca 4 su bardağı suda kaynatın.

Çay hafif soğuduktan sonra, sıcak suyla dolu (çok sıcak olmayan) bir küvete hepsini dökün.

Küvetin her tarafına düzgün bir şekilde yayılmasını sağlamak için küvetteki suyu karıştırın.

Yaklaşık 20 dakika boyunca küvetin içinde bekleyin.

🔺Zerdeçal

Zerdeçal çoğu hastalıkta olduğu gibi sedef hastalığını tedavi etmek için de kullanılan şifalı bir bitkidir.

Zerdeçal sedef hastalığını önlemek ve iyileştirmek için çok etkilidir. Hap veya ilave formda alınabilir veya yemeklere katılabilir.

🔺ERSAĞ BANYO WC

Dezenfektan olarak kullanılan banyo wc, sedef hastalığından kaynaklı kafa derisinde ve ciltteki kaşınmaları azaltır.

Haftada birkaç kez az miktarda kafa derinize ve kaşınan sedef yaralarına sürebilirsiniz. Kuruduktan sonra bekletmeden yıkayın.

Eğer hassas cildiniz varsa eşit oranda suyla seyrelterek bu yöntemi uygulayın. Cildinizde açık yaralar varsa bu yöntemi kullanmayın.

🔺Yulaf

Yulaf cilt için çok faydalı bir bitkidir. Yulaf ezmesini su ile harç kıvamına getirerek cildinize uygulayın ve 10 dk kadar sonra temizleyin. Bunu yapmak, kızarıklığı ve kaşıntıyı azaltacaktır.

🔺Epsom Tuzu Banyosu

Sarı papatya çayı yöntemindeki gibi su dolu küvete iki avuç kadar epsom tuzu döküp bu suyun içinde 15-20 dakika kadar bekleyin. Bunu yapmak, cildinizi rahatlatacak ve sedef hastalığı yaralarını iyileştirmeye yardımcı olacaktır..

✔️Parfüm, Sigara, Alkol, Stres ve Güneş Yanıklarından Uzak durun

Çoğu sabun ve parfümün içinde cildinizi tahriş edebilecek boyalar ve diğer kimyasal maddeler bulunur. Elbette güzel kokular cazip gelmektedir, ancak aynı zamanda sedef hastalığına yakalanma riskiniz var.

✔️Sigarayı bırakın, alkol tüketiminden kaçının, stresten uzak durun ve zararlı güneş ışınlarına fazla maruz kalmamaya dikkat edin.

⚠️Özellikle kalitesiz kozmetik ürünleri kullanmaktan kaçının. Mümkün olduğunca bu tür ürünlerden kaçının veya ?hassas ciltler için? etiketine sahip olanları seçin.

✳️Sedefe İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

➡️ Meyveler

Bağışıklık sistemi, hastalıklardan kurtulmak için olduğu kadar, onlardan korunmak için de sürekli bir faaliyet halindedir. Hepimiz için yaşamsal önemi olan bu sistem gücünü, yediklerimizden, içtiklerimizden alır. Genetik özelliklerimizi değiştiremeyeceğimize göre, çocukluk çağından itibaren edindiğimiz beslenme alışkanlıklarımız ve çevresel faktörler sağlıklı bir hayat sürmemiz için çok önemlidir. Meyveler bu mücadelede, kolay ulaşılabilen, hesaplı ve lezzetli yardımcılarımızdır. Vitaminlerden en iyi şekilde faydalanmak için, kabuklarıyla yenilebilen meyveler, suda bekletmeden yıkanıp kabuklarıyla yenmelidir. Soymak zorunda olduklarınızı mümkün olduğunca ince soyun. Meyveleri mevsiminde yemek gerekir.

➡️ Sebzeler

Meyveler gibi sebzeler de, bağışıklık sistemi için için çok değerlidir. Kuvvetli bir bağışıklık sistemi için, günlük beslenmemizde en az 3 porsiyonu sebzelere ayırmalıyız. Aslında bir meyve olan fakat sebze muamelesi yaptığımız domates, yaz aylarında mutlaka bolca tüketilmelidir. Pişirildiğinde besin değeri azalmayan, aksine artan domatesi, pişirip, kış ayları için de saklanmalıdır. Sebzeler yıkandıktan sonra dilimlenmeli, kendi sularıyla, kısık ateşte pişirilmeli, haşlama suları dökülmemelidir. Bu suları çorbalarda kullanın.

➡️Ekinezya Çayı

Çiçeği, yaprakları ve kökü kullanılabilen ekinezya, enfeksiyonlarla savaşan antikorların salgılanmasını tetikler ve bu sayede grip başta olmak üzere virüs yoluyla bulaşan hastalıkların tedavisinde fayda sağlar. Bilimsel olarak kanıtlanmadığı halde, yüzyıllardır geleneksel olarak bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılmaktadır. Özünde ekinezya bulunan kremlerin egzama, mantar gibi bazı cilt hastalıklarının tedavisinde etkili olduğu bilinmektedir. En faydalı hali, köklerinden yapılan çayıdır ama tadı acıdır. Balla tatlandırarak içebilirsiniz. Bazı bünyelerde alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Doktorunuza, ekinezyanın sizin durumunuz için da faydalı olup olmayacağını danışmanız yerinde olacaktır.

➡️ Semizotu

Sedef hastalığının tedavisinde, A, C ve E vitaminleri ile selenyum ve alfa-linoleik asit kullanılır. Semizotu, A, C, E vitaminleri bakımından en zengin bitkidir. Çiğ olarak tüketmek her zaman tercih sebebidir. Yemeği yapılacaksa da çok az suyla kısık ateşte pişirilmelidir.

➡️ Avokado

Taze olarak tüketilen ve salatalarda kullanılan avokado çok besleyici bir meyvedir. Avokadoda çeşitli yağlar bulunur. Bu özelliği ile yüzyıllardır, çeşitli cilt hastalıklarında ve sedef hastalığının tedavisinde, harici olarak kullanılır. Kabuğuna yakın yeşil kısmı ezilerek yaralara sürülür.

➡️ Meyan Kökü

Meyan kökünün içerdiği glycyrrhetinic asidin (GA), sedef, egzama ve diğer alerjik cilt iltihaplarında hidro kortizonlu kremlerden çok daha yararlı olduğu hakkında görüşler, giderek yayılmaktadır. Bazı bilim adamları da, hidro kortizonla birlikte kullanılan GA?nın daha etkili olduğu yönünde görüş bildirmişlerdir. Çok eski çağlardan beri sağlık alanında faydalanılan meyan kökünün, ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir etkisi vardır. Vücuttaki çıbanlar ve yaraları iyileştirir.

Meyan Kökü Nasıl Tüketilir?

Aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz bu bitkiyi çay olarak içebileceğiniz gibi, bir parça pamuk yardımıyla, döküntülerin üstüne sürerek de kullanabilirsiniz. Çay için; 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı meyan kökü koyarak 20 dakika kadar kaynatmanız yeterlidir.

Araştıran Hazırlayan Özlem Ayral

Ersağ sponsor numaram 1288360

İrtibat instagram @clkblk_ismail


astress
Aday Memur
07 Mayıs 2019 10:00

Arkadaşım özel mesajlarına bakmıyor musun?


sorgulamak
Kapalı
23 Mayıs 2019 12:45

propolisi dene


damatdamat
Daire Başkanı
22 Ağustos 2019 12:50

sağolun Allah razı olsun.


blueband
Aday Memur
05 Mart 2020 00:05

merhaba, ben de merhem felan kullandım ama hep geri geldi sedefler fayda etmeyince doktor iğne tedavisine başladı hepsi gitmedi daha ama iyi geldi yine de. tabi iğneyi bırakınca ne olur bilmem. düzenli kan değeri kontrolu altinda devam ediyoruz bakalım sonumuz hayır olsun herkese geçmiş olsun Allah şifa versin

11 Mart 2020 08:06

dermatoloji bölümüne git.


elektronikyazilim
Aday Memur
31 Mart 2020 10:19

Öncelikle doğru soruyu sormak lazım neden doktorların verdiği ilaçları kullandığımız sürece baskılıyor da ilacı bırakınca tekrar hastalık hortluyor.. Doktor ilacı verdiğinde hastalığın geçip hastanın da günlük yaşantısına devam etmesi gerekiyor ama kullandığımız tüm ilaçlara baktığımızda yan etkileri yazıyor, ilaç kullanıyorum üstüne birde yan etkisini de alma durumum oluyor çok saçma bir durum sizce de öyle değil mi bunda bir gariplik var bir düşünmek lazım hata nerede çağdaş dediğimiz Tıp damı yoksa Koca garı diye tabir ettiğimiz eski usul yan etkisi olmayan, Asırlarca İlaçları Kullanılmış, İbn-i Sina gibi dehaların günümüzde dahil hala okutulan Eski Usul Tedavi Yöntemlerinde mi..?

Neyse lafı çok uzattım Tedavisine gelince..!

Sedef, Egzama, Saç Kepeği, Kulak mantarı, Cilt Mantarı gibi bir çok cilt hastalığının temelinde Böbreklerin ve Karaciğerin (Aslında Başka Organlarımızda varda bu özeti) Görevini tam yapamamasından oluşan bir hastalık, Kan tam olarak temizlenemediğinden cildimizde bu tip hastalık diye tabir ettiğimiz oysa karaciğer ve böbreklerin toksinleri dışarı attığı bu gördükleriniz oluyor..

Gelelim Tedavisine öncelikle yediklerimize Dikkat edeceğiz ve 36, Saatlik Oruçlar tutacağız bu hastalığın ayrıntılı tedavisi Dr. Aidin Salih Hanımefendinin "Gerçek Tıp Yitik şifanın İzinde" Kitabında detaylarıyla ve bir çok hastalık tedavisi kalp şeker böbrek yetmezliği gibi hastalıklar Anlatılıyor


sasibakkal
Memur
29 Nisan 2020 19:02

Tek bir Allhın kulu da dememiş tek çareyi. http://www.kangalbaliklikaplicasi.com.tr/


tolgaalter
Aday Memur
30 Nisan 2020 16:58

Google'a Aidin SALİH Cilt Hastalıkları yazın ilk açılan alternatifsifa sayfasından okuyun


candela
Yasaklı
08 Mayıs 2020 18:41

Karaciğer temizliği yap


damatdamat
Daire Başkanı
11 Kasım 2020 16:45

yeni bi ilaç geldi acayip yakıyor 2 gr. onu sürdüm bugün iyileşirse size de söylerim

Toplam 24 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi