Editörler : crops35
28 Ekim 2010 08:41

Polis Olmak

Arkadaşlar bilindiği üzere emniyetin kadrosunda 6.229 engelli açığı bulunuyor..heryıl binlerce polis alan emniyet genel müdürlüğü neden engelli polis memuru almiyor.evet şaşırmayın.bu imkansız birşey değil..emniyet müdürlüklerinde,mobese takip yerlerinde,il ilçe asayiş buro amirliklerinde engelli personel istihdam edilebilir..gereğinin yapılmasını ve sayın editörümüz ismail çevikbaş beye konu ile ilgilenmesini arz ederim..


idealist84
Kapalı
28 Ekim 2010 08:52

Memur olarak çalışmak ile Polis olarak çalışmak arasında çok fark var.

Avrupa ve Amerika'da dahi engelli polis yoktur.

Polis, Asker v.s. olabilmek için özel şartlar vardır bunları taşıman lazım. Engelli olanlar da bu nedenle asker ya da polis olamıyor.


yorukkizi
Şube Müdürü
28 Ekim 2010 08:54

Engelli polis olmak mı buna gülünür kimse kusura bakmasın:)


ben_hasan
Memur
28 Ekim 2010 09:08

hayal gibi :)


karakoc_77
Şube Müdürü
28 Ekim 2010 11:55

Amerika'da engelli polis ve gardiyan var.


karakoc_77
Şube Müdürü
28 Ekim 2010 12:04

Geçen yıl Türk işaret dilini araştırmak için Türkiye'ye gelen ABD vatandaşı işitme engelli bir bayandan öğrendim. Ağır işitme kaybı olan bir polis işitme cihaz aracılığıyla iletişimini rahatlıkla sağlıyor ve mesleğine engel olmadığını söyledi.

Google'de deaf + police yaz ortaya çıkıyor.

Bulduğum bir kanıt http://fookembug.wordpress.com/2010/09/06/deaf-police-officer-killed-along-with-a-fellow-police-officer/


bylunatic
Genel Müdür
28 Ekim 2010 17:57

öncelikle konuyu açan arkadaş polis derken emniyet bünyesinde memur olmaktan bahsetmiş. polis memuru demiş ama onun ne demek istediği çok açık.

karakoçun verdiği linkin üstüne bişey söylemek yersiz olur. zaten herkezin cevabını açık şekilde vermiş..


lieworld47
Aday Memur
28 Ekim 2010 18:47

Yorukkızi ağlanacak haline gülüyorsun..işte ben buna gülerim...biz burda alternatif üretmeye çalışiyoruz hanımefendi gelmiş.kah külüp kah eğlenecek utanmiyormusun bunu yapmaya..ben diyorum madem emniyet engelli memur almiyor.polis alsın..evet çok ama çok mantıklı türkiyede mobese takip yerleri var..hem polis dedinmi hemen operasyon anlamayın..il ilçe şube müdürlüğünce,ve trafik şube ve sana binlerce görev sayabilirim.engellinin yapabileceği binlerce iş...önemli olan çalışmak,çabalamak..ben sesimizi duyuralım diyorum ama bazı insanlar gülmeye çalışiyor..bilmiyorlar ağlanacak haline gülüyor..işte bende diyorum ben sana gülüyorum..ha ha ha ha :-)))


lieworld47
Aday Memur
28 Ekim 2010 18:50

kimse benimle burda laf yarışına girmesin..herkes edebi ile oturup kalksın...biz burdan editörden yardım istiyoruz..alternatif üretmeye çalışiyoruz..gülemeye gelmedik buraya..


sweet_cop
Şef
30 Ekim 2010 18:40

Öncelikle Allah hepinizin kalbine göre versin... Bu cennet ülkenin her bir vatandaşının en iyi şartlarda çalışmayı istemesi kadar doğal birşey olamaz, bu yüzden hiçkimseyi düşüncesinden ötürü eleştirmek haddimize değil...

Yalnız naçizane belirtmek istediğim birkaç husus var, birincisi mobese sisteminde çalışmak için polislik mesleğinde aktif olarak saha diye tabir edilen yerlerde mesai tüketmiş olmak gerekir. Bu yazılı bir kural değil ancak mobese personelinin belki %90'ı uzun yıllar sokakta görev yapmış, polis ve vatandaş psikolojini çok iyi bilen suçların işlenişi sürecinde olayları yönlendirebilme ve mevcut bir olumsuz durumu kendi lehine çevirebilme yeteneğine sahip kimselerdir.

İl asayiş büro amirliği diye birşey mevcut değildir, asayişin il merkezlerinde şubesi ilçelerde ise büroları olur.

Buradaki ''büro'' sözcüğü sizi yanıltmasın, pek çok birimin içerisinde büro sözcüğü geçer ''terörle mücadele şube müdürlüğü-operasyon büro amirliği- sağ terörle mücadele büro amirliği- sol terörle mücadele büro amirliği, trafik şube müdürlüğü-denetleme büro amirliği'' gibi... Bahsekonu büro sözcüğü ingilizce ''office, officer'' sözcüklerinin karşılığı olarak kullanılmaktadır ki herhangi bir devlet dairesindeki büro mantığıyla iş görmez.

Örn; Asayiş büro amirliği 1 büro amiri, 1 idari bürocu, 1 telsiz operatörü, 2-4 arası personelden oluşan 4-5 ekipten ibarettir, asayiş büro resmi polisin yakalayamayacağı suçları önlemek mantığıyla çalışır, bıçaklama, adam kaçırma, insan-uyuşturucu-silah kaçakçılığı, tecavüz gibi suçlarla mücadele eder, asayiş büro personeli çoğu yerde en az 10 yıl görev yapmış, uyanık ve bedeni açıdan güçlü polislerden seçilir.

Eğer kastettiğiniz şey evrak arşiv, lojistik, ekkm, silah ruhsat gibi mesleki tecrübe ve bedeni güç gerektirmeyen bürolarsa pekala olabilir, ancak buralarda da genellikle çeşitli nedenlerden ötürü herhangi bir meslek rahatsızlığına uğramış, psikolojisi aktif çalışmayı kaldırmayan, organ nakli olmuş, trafik kazası geçirmiş, vurulmuş polisler çalıştırılıyor.

Engelli bir annenin oğlu olarak hepinize dua ediyorum, ne olur siz de bedeni sağlam ama ruhu sakatlanmış bizlere dua edin...


lieworld47
Aday Memur
30 Ekim 2010 19:50

ALLAH RAZI OLSUN ABİ..keşke herkes senin gibi olsa ne güzel anlattın..ama bazı insanlar var diyorlar engelli polismi ben buna gülerim diyor gelde sinirlenme abi..Anlattıkların için ALLAH razı olsun.belli ki iyi niyetli temiz kalpli bir insansın..ALLAH ne muradın varsa versin..


fakirsamet
Aday Memur
10 Nisan 2017 15:48

polis olmak istesemde ben işitme cihazı kullanıyorum her iki kulağımda da var bir engel olur mu işitme cihazı ile

Toplam 11 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi