Editörler : "eskiyara"Pangaea
04 Eylül 2007 21:24

ilköğretimde çalışan anasınıfı öğretmenleri nöbet tutar mı?

bilen acil cevaplarsa sevinirim.

bi arkadaslaa iddaya girdim de.ben tutar dedim o ise tutmaz dedi.sizden gelecek cevaplar bu anlamda önem arzediyor.

ACİLLLLLL


güz yağmuru
Aday Memur
04 Eylül 2007 21:38

Bizim okulda ana sınıfı öğretmenlerine nöbet görevi verilmiyor .ana sınıfı öğretmenlerinin ders giriş çıkış saatleri farklı.


cem_1015
Aday Memur
04 Eylül 2007 21:50

teşekkürler güz yağmuru.

yönetmeliğe dayalımı yazdıkların yoksa sizin okulda ki keyfi bir uygulamamı


kamuran6606
Genel Müdür
04 Eylül 2007 21:51

tutamaz öğretmen nöbet anında içeride bulunan çocuklara müdür mü bakacak

ve ayrıyetten anasınıfı öğretmeni tenefüste yapmaz


güz yağmuru
Aday Memur
04 Eylül 2007 21:58

yönetmeliğe dayalı tabii ki.ayrıca bizim müdürün anasınıfı öğretmenlerinin teneffüs saatlerinde öğretmenler odasına gelmemeleri konusunda uyarı yaptığına da bizzat şahit olmuştum.


Vanngölü
Müsteşar
04 Eylül 2007 21:59

Anasınıflarında eğitim bütün ve süreklidir kesintisizdir.

O yüzden nöbet tutmaları söz konusu bile değildir.mümkün değildir.


TRON
Yasaklı
04 Eylül 2007 22:19

Teneffüsü olmayan bir eğitim sınıfının nöbeti olmaz.Sadece öğrencilerinden sürekli olarak mesuldur.

Kısacası mesuliyeti çocuğu teslim alma ve sağlam teslim etme süresi kadardır.


karadereli
Şef
04 Eylül 2007 22:37

TUTMAZ


sessiz çığlık
Şube Müdürü
04 Eylül 2007 22:57

evet aynen nöbet tutmaz arkadaşlar


kuruh
Yasaklı
04 Eylül 2007 23:12

tutmaz diyen arkadaşları "okul öncesi kurumlar yönetmeliği"ne bakmaya davet ediyorum.İşte ilgili madde aşağıda. :

"Nöbetçi Öğretmen

Madde 21- Nöbet, okullarda öğretmen sayısı göz önünde bulundurularak eğitimi aksatmayacak şekilde, okul müdürü tarafından hazırlanan çizelgeye göre tutulur.

Bayanlarda 20, erkeklerde 25 yıl ve daha fazla hizmeti olan öğretmenlere nöbet görevi verilmez. Ancak gereksinim duyulduğunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilebilir.

Ayrıca hamile öğretmenlere doğumdan önce 3 ay, doğumdan sonra 6 ay nöbet görevi verilmez.

Nöbet görevlerini,

Bağımsız anaokullarında görevli öğretmenler, okulun şartları ve öğretmen sayısı ile okulda uygulanan eğitim şekline göre okul müdürü tarafından hazırlanan nöbet çizelgesi doğrultusunda yerine getirirler.

Ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri, kendi devrelerinde tutacakları nöbet görevleri süresince, hiçbir şekilde bölümlerinin dışında ve okulda boş geçen derslerin doldurulmasında görevlendirilemez.

Nöbetçi öğretmen:

a) Okulda günlük eğitimin başlamasından yarım saat önce hazır bulunur ve çalışma süresinin bitiminden yarım saat sonra gerekli kontrolleri yaparak nöbet görevini bitirir.

b) (Değişik: 20.2.2006/26086 RG) Eğitim ve yönetim işlerinin düzenli olarak yürütülmesinde, okul yöneticilerine yardımcı olur. Okulda çocuklara verilen kahvaltı ve öğle yemeği esnasında çocuklarla birlikte bulunur, grubundaki çocukların düzenli bir şekilde yemek yemelerini sağlar.

c) Okulun ısıtma, elektrik ve sıhhî sistemlerinin çalışmasını, temizliğinin yapılmasını, her türlü yangın tehlikesine karşı önleyici tedbirlerin alınmasını sağlar.

d) Olağanüstü durumlarda gerekli önlemleri alır ve durumu ilgililere bildirir. Okul nöbet defterine önemli olayları, aldığı önlemleri yazar ve imzalar.

e) Günlük erzakın ambardan çıkarılmasında ve okula gelen erzakın muayenesinde hazır bulunur.

ANA SINIFI ÖĞRETMENİ NÖBET TUTAR.


kepirtepeli
Aday Memur
04 Eylül 2007 23:18

@kuruh yönetmelikte anasınıfı öğretmeni için bir ibare bulunmasa da diğer arkadaşların dediği gibi tutmaz. Sen tutan gördün mü?


afpetek
Şube Müdürü
04 Eylül 2007 23:38

kuruh:

tenefüsü olmayan bir öğretmen sence nöbet tutabilir mi?

anasınıfı öğretmeni kendi sınıfından sorumludur..


ALI IHSAN TUKEL
Kapalı
04 Eylül 2007 23:56

orada bi yanlış anlama var sanırım...

bağımsız ana okulları ile ilköğretim bünyelerindeki anasınıflarının statüleri farklıdır...

bağımsız ana okullarında yaz okulu var iken ilköğretimlerin bünyesindeki anasınıflarında yaz okulu olayı yoktur...

şimdi nöbetle ilgili durumu gelince bağımsız ana okullarında nöbet olayı vardır,müdür çielge hazırlar ve o günkü nöbetçi öğretmenleri belirler..zira bağımsız ana okulları tam gün uygulaması yaparlar ki çocukları sabah kahvaltısı,öğle yemeği,ikindi çayı be bu arada uyku saateleri ile oyun saatleri vardır...işte uyku saatlerinde sorumluluk bu nöbetçi öğretmene aittir,sabah gelişler ve akşam gidişler yine nöbetçi öğretmenelrin gözetimindedir...bağımsız anaokulların müdür,müdür yardımcısı,muhasebecisi,memuru,hizmetlisi ve yardımcı personelelri,ahçısı vardır...yani tam kadroludurlar ve ödenekleri çokm farklıdır...bağımsız anaokulların kıreş dediğimiz daha alt grup yaşlardaki çocuklarada eğitim verilmektedir.

ilköğretim bünyesinde bulunan lara anasınıfları denir ve bir,iki,üç ve yukarısı olmak üzere okulun büyüklüğüne göre şubeleri vardır...anasınıfları birim olarak yerleşke olarak okulun içinde fakat diğer birimlerle olan munasebet izole edilerek kurulur...tuvaletleri,giriş çıkış yerleri,mutfakları,sınıfları ayrıdır...dönüşümlü eğitim verilebilir yani sabah yada öğleci grupları olabilir,uyku saatleri yoktur,ama tek öğünden bir beslenme saatleri vardır...anasınıflarında tenefüs yoktur(ana okullarında da..),öğretmen günlük plana uymak zorunda değildir,oan değiştirip notunu alır,yani denetçi geldiğinde hımm...hocam şimdi resim yaptırmanız gerekliydi siz oyun oynatıyorsunuz! diye hesap soramaz...öyle gerekmiştir ve öğretmen hemen planı değiştirmiştir...nöbet olayı burada yoktur...çünkü o öğretmenler o sınıflarından sorumludurlar...diğer 1.ve 2.kademenin eğitim ve zaman planlaması onları ilgilendirmez...yani özel statüleri vardır.Anasınıfları i.ö. hazırlık sınıflarıdır,el kas becerisi,tuvalet alışkanlığı,grup çalışması gibi önemli etkinliklerv çocuğa verilir ve gelişimini artırarak seneye 1.sınıfa alt yapısı sağlam olarak gelir...


yumurcak
Müsteşar Yardımcısı
05 Eylül 2007 07:25

kuruh hocam,okul öncesi yönetmeliğinin 21.maddesi bağımsız anaokulları için geçerli.6,5 senedir okulumuzda düzenli olarak nöbet tutulur ama biz bağımsız anaokuluyuz.zaten işleyişimiz gereği; günlük tabildot cetvelinin hazırlanması,muayene ve teslim alma komisyonu gibi rutin işlerimizde nöbetçi öğretmen mutlaka vardır.arkadaşlar ilköğretim bünyesindeki anasınıflarını soruyorlar sanırım. giriş saatinden itibaren 50 dk.x6 ders saati blok eğitim yapan anasınıfı öğretmeninini her dersinin 40.dakikasında okulun diğer kalanı tenefüse çıktı diye sınıftan alamazsınız ki, nöbet tutsun.ilköğretim okullarının bazılarında öğretmen sayısının azlığından bu sıkıntı yaşanıyor maalesef. zaten yönetmeliğin 21.maddesinin 5.paragrafında; kurum ismi vererek konuya açıklama getirilmiş.


sleepless
Şube Müdürü
05 Eylül 2007 12:09

kesinlikle tutmaz

05 Eylül 2007 14:32

bagımsız anaokullarında ve uygulama okullarında okul öncesi öğretmenleri kendi devrelerinde nöbet tutarlar ama anasınıflarında tutmazlar..

egerki müdür böyle bir istekte bulunursa..sınıf içinde olacaklardan sorumludur..


zubagu
Şef
05 Eylül 2007 14:33

Kesinlikle tutmaz....Anasınıflarında teneffüs yoktur.


cem_1015
Aday Memur
05 Eylül 2007 17:33

arkadaşlar kuruhun dediği gibi okul öncesi eğitim kurumları yönetmelğinde nöbet kısmında anaokul yada anasınıfı belirtilmemiş.

bencede mantıksal olarak nöbet tutmamaları gerekir ilköğretimdek i anasınıfı öğretmenleri.

bizim yönetmelikler hep böyle.

mutlaka belirsizlikler oluyor.

tam aydınlatmak gerekir bu konuyu.


utkugurkan
Kapalı
05 Eylül 2007 20:59

Okullardaki ana sınıfları hangi yönetmeliğe tabidir.Yani yani anasınıflarındaki uygulamalar hangi yönetmeliğe göre yapılır.Okul öncesi eğitim kurumları yönetmeliğine göre.Bu yönetmelikte nöbet görevi için 21 madde yukarı alınmış zaten.Madde 21 sadece anaokullarını ilgilendirmiyor tüm okul öncesi kurumları ingilendiriyor. bakın ne diyor :"Ana sınıfı (burada kastedilen kim?) ve uygulama sınıfı öğretmenleri, kendi devrelerinde tutacakları nöbet görevleri süresince, hiçbir şekilde bölümlerinin dışında ve okulda boş geçen derslerin doldurulmasında görevlendirilemez."

Yönetmelikte nöbet görevi yapacakları ile ilgili açıklama yapılmış ama bu nöbetin nasıl olacağpı ile ilgili olarak ucu açık bırakılmış.Bundan önceki yönetmelikte aslında gayet açıktı."ana sınıfı öğretmenleri ters devrelerde nöbet tutarlar."diyordu.YaniSabahçı grubun öğretmeni öğleden sonra.Ama bu şekilde olmasına rağmen okul müdürü olarak hiç uygulamadık bunu.


utkugurkan
Kapalı
05 Eylül 2007 21:04

"Ana sınıfı ve uygulama sınıfı öğretmenleri, kendi devrelerinde tutacakları nöbet görevleri süresince, hiçbir şekilde bölümlerinin dışında ve okulda boş geçen derslerin doldurulmasında görevlendirilemez."

Burada acaba "kendi devrelerinde tutacakları nöbet görevleri süresince" diye bir vurgulama yapmışlar.Demek ki ters devrede de nöbet tutabilecekleri anlaşılmıyor mu buradan.Cem_1015 arkadaşın dediği gibi bizim kanun koyucularımız lastikli cümleler kurmaya bayılıyorlar.İstediğiniz yere çekebiliyorsunuz.Sanki çok zor nöbet tutmaz veya nöbet tutar şu şeklide diye açıklama yapmak.

Toplam 19 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi