Editörler : supporters.
11 Kasım 2011 23:50

Avukatlıktan Hakimliğe Geçiş Mülakat Süreci Paylaşımı

Yazılı sınav sürecinde olduğu gibi mülakat sürecinde de gerçekten paylaşımcı gönül dostlarını bu başlık altında paylaşıma bekliyorum...


lawyer-67
Daire Başkanı
11 Kasım 2011 23:55

İlk paylaşım benden olsun; isteyen arkadaşlarım için geçmiş yıllarda sorulan mülakat soru ve cevap notlarını isteyen arkadaşlara e-mail olarak gönderebilirim. Diğer arkadaşların da paylaşımlarını buraya bekliyoruz. Ayrıca sonraki günler mülakata girecek adaylara yol göstermesi açısından mülakata giren her arkadaşımızı da buraya paylaşıma davet ediyoruz.


lawyer-67
Daire Başkanı
14 Kasım 2011 17:33

Arkadaşlarım, sadece özelden mesaj atıp soruları istemek yerine siz de arada bu başlık altında paylaşımlarda bulunursanız diğer arkadaşların da sebeplenebilmesi adına güzel olucak kanaatindeyim.


omersafak06
Aday Memur
14 Kasım 2011 18:21

Diğer başlığa da yazdığım gibi mülakatlar için Savas yayinevinden çıkan Sinan sakinin mülakat kitabından faydalanabilirsiniz.


uzman2323
Aday Memur
15 Kasım 2011 10:20

bende aynı kitaptan aldım,, dün akşam biraz baktım iyi gibi.. 6100 deki değişiklikleride içeriyor.. çalışmak yeterlimi yada anlamlı onada emin değilim ama herkes için hayırlısı olsun diyelim..


Frelancer
Memur
15 Kasım 2011 11:51

Diğer forum soru iptaline yönelik tartışmaya odaklanmış buradan devam edelim artık mesajım bulunsun. Bu arada mülakat yerinde değişiklik yok değil mi yanlış yerde beklemeyelim.


ardaser
Daire Başkanı
15 Kasım 2011 13:27

Hani sürekli serzenişte bulunuyorduk. çok çalıştık ama emeğimize değmedi sınav diye. Bu çok çalışmanın karşılığını mülakatta alacağız umudu ile nasipse, mülakata katılacağım.

sadece konu başlıklarını bilmek yeterli diye düşünüyorum. çünkü çok ayrıntılı cevap verme imkanı ve zamanı olmayacaktır. Bu nedenle zaten kaba hatlarıyla çoğu konuya hakim olduğumuzdan aman aman kasılacak bir olay olmadığını düşünüyorum.

yalnız mülakat ile ilgili yaptığım araştırmalarada özellikle geçmiş yıllarda bir adalet bakanının mülakat hakkındaki görüşlerine denk geldim. Bilgi önemli. önemli olduğu kadar bunun dışa vurumu da önemli. Bu kriterler ilgilinin kendine öz güveni ve bilgi birikiminin göstergesidir. Kısaca özetlemek istedim. İlk mülakatta başarısız olsa dahi sonraki mülakatlarda bu kriterlere sahip olabilir.

Yani benim düşüncemin aksine bir görüş bildirmiş durumda. bana kalırsa zaten yazılı sınavın kazanılması bilgi birikimi açısından zaten yeterli bir kriter. önemli olan dışa vurum ve sorulanı kavraya bilmek. bana kalırsa mülakat değerlendirme kriterlerinde doğru cevap aranması çok da önemli olmayacaktır. heyecan ve stres zaten mülakatta üzerimizde kara bulut gibi kendini hissettirecektir. Bu durumda bildiklerini dahi o an unuta bilmen kadar doğal bir şey olamaz. Nede olsa gönül verdiğimiz bir mesleğin eşiğinde sakin olmak ne kadar kolay olabilecektir ki.

15 Kasım 2011 14:13

Birkaç kere mülakatlara girmiş biri olarak diyebilirim ki Mülakatta bilgi de önemli. Şöyle ki: Mülakatta üyeler her yerden soru sorabiliyorlar ve bir soru içinden birkaç soru çıkarıyorlar. Bunun için ilk soru sorulduğunda en azından birkaç kelam edip sazı elimize alabilmemiz lazım. Ha tabiki torpil de çok önemli (yani sizi elemeye kafaya takmışlarsa saz ekibiyle girseniz yine şansısız yoktur) ancak en azından birşeyler bildiğimizi göstermeliyiz. İşte Sinan Sakin'in bahsedilen Mülakat kitabında daha önceki mülakat sorularının çözümleri yer aldığı için çok faydalı bir kaynak olduğunu düşünüyorum.


lawyer-67
Daire Başkanı
15 Kasım 2011 15:56

Buradaki arkadaşlardan istirhamım bu başlığın da diğer başlıktaki gibi egoizme dönmemesidir. Paylaşmacı bir yaklaşımla herkesin herkese faydası olsun. Mülakat sürecinde her mülakata giren arkadaşımı bu başlıkta sorulanları paylaşmaya davet ediyorum. Böylece diğer arkadaşlara da ışık tutulmuş olsun. Burdaki her bir paylaşım yeni paylaşımları doğuracaktır. Emin olun burda yazılanlar daha sonraki yıllar hakimlik mülakatlarına girecek adaylara dahi ışık tutacaktır. Zira ben bile forum başlık geçmişini karıştırdım bakalım önceki yıllar mülakat soruları paylaşımı var mı yararlanabilirmiyiz diye.


ardaser
Daire Başkanı
15 Kasım 2011 17:15

memurummemnu,

üstad tabiki bişeyler söylenecek. ama asıl kriter olmayacağını düşünüyorum. ha mülakat deneyimin daha önce de varmış, tabiki haklısın ama bak bir cümlende referanstan bahsetmişsin. gerisi boş.

mülakata yazılı sınav gibi kasmayacam abi. çünkü çok çalışmanın karşılığını almadığımı üzülerek tecrübe edinmiş bulunmaktayım. sadece söz konusu kitabı hadi diyelim yine alayım.aman aman okuyup sınava hazırlanır gibi stres yapmam artık:)

15 Kasım 2011 17:47

Ardaser belki de esas olan kaygı olmadan calisabilmektir zaten önemli olan da bence bu. Bunun için ben yine de derim ki çalışarak mülakata girmek en iyisi ve avantajımız "kasmadan" çalışacak olmamız.


lawyer-67
Daire Başkanı
15 Kasım 2011 20:11

Mülakat için her hangi bir kaynağa yönelmeye de o kadar gerek yok aslında. Mülakata giren arkadaşlarımızın burda kendilerine ne sorulduğunu paylaşmaları yeterli olacaktır bence. Zira her mülakat için bi soru havuzu oluşturulur ve dönüp dolaşıp aynı sorular sorulur genelde.


adamınbirisi
Kapalı
15 Kasım 2011 21:17

Arkadaşlar, mülakata hazırlık için Sinan SAKİN in kitabı mı Ahmet NOHUTÇU nun kitabı mı daha iyidir ?


lawyer-67
Daire Başkanı
15 Kasım 2011 21:44

Ahmet Nohutçu'nun da mı mülakat kitabı var?


lawyer-67
Daire Başkanı
15 Kasım 2011 22:31

Kısmetse evrakları teslim için perşembe günü ankarada olacağım mülakata ilişkin kaynakları bi inceleriz artık...

15 Kasım 2011 23:23

adamınbirisi arkadaşım, Ahmet Nohutçu'nun kitabı çok eski baskı (Yanılmıyorsam 2008 veya 2009), ikinci baskısı yapılmadı o kiatabın ve sadece kanunlar yer alıyor diye biliyorum. Sinan Sakin'in kitabı ise 2011 baskısı ve güncel. Ayrıca Sinan Sakin'de doğrudan hâkimlik mülâkatlarında sorulan soruların açıklamalı cevapları yer alıyor (En son hâkimlik mülâkatında bol miktarda insan hakları sorulduğu için ayrı insan hakları bölümü bile oluşturulmuş).


ardaser
Daire Başkanı
16 Kasım 2011 09:19

üstad rahatlık gerçekten önemli.

şimdi geçmiş yıllarda çıkan mülakat soruları, dönüp dolaşıp tekrar mı soruluyor yoksa yeni konulardan sorulma gayreti mi var. böyle bir istatistiki bilgi var mı acaba.

16 Kasım 2011 12:14

büyük oranda geçmiş yılların sorularından sorarlar.

16 Kasım 2011 21:09

Ben de Sinan Sakin'in kitabının çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu kitap, son kez yapılacak konu tekrarı açısından da çok elverişli bence. Çünkü hemen hemen tüm önemli konuları derli toplu bir şekilde gözden geçirme imkanı sunuyor.


lawyer-67
Daire Başkanı
16 Kasım 2011 21:23

6100 sayılı kanun en hazırlıklı olunması gereken kanun bence. Demedi demeyin :)


kenanmutlu
Şef
16 Kasım 2011 21:54

Bugün evrakları teslim ettim.200 e yakın kişi vardı.Herkes bugünü beklemiş demek ki:)

Toplam 2196 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi