Editörler : Pangaea
11 Şubat 2019 00:46

Dershaneye gidiyorum, ders çalışamıyorum bunalım

Arkadaşlar merhaba. 2017 Yılında Türkçe Öğretmenliğinden mezun oldum. Üniversitedeki ilk üç senem çok iyiydi; derslerle, okulumla arkadaşlarımla aram harika düzeydeydi. Sonra yaşadığımız bazı sıkıntılardan dolayı (çoğunlukla maalesef ailevi) bir bunalım evresine girdim. Kendimi kapatmadım elbette, güldüm eğlendim ama içimdeki bunalım, karamsarlık benden gitmedi. Birkaç gün ayrı kalsak da yine de kaçamadım. Yaptığım çoğu şeyden keyif alamaz oldum. Dediğim gibi yeri geldiğinde güldüm, eğlendim arkadaşlarımla, grubun en neşelisiydim çoğu zaman. Ama gelgelelim bu güzel zamanların akşamına yine sıkıntılı, stresli geceler benimleydi.

Kpss ile ilgili çok güzel hayallerim vardı üniversite üçüncü sınıftayken altyapı oluşturmak amacıyla derhsneye yazıldım. Dördüncü sınıfta da altyapının üzerine koyarım öğretmenlik hayalime ulaşırım diye düşündüm. Her şey çok güzel başlamıştı, dershanenin kapanmasına son 1-2 ay kalıncaya kadar ders kaçırmadım, en azından derslere girdim kulak aşinalığı oluşturdum kendimde. Hem gündelik hayatım hem dershane hayatım çok güzel gidiyordu keyifler, moraller tavan seviyedeydi. Fakat son dönemlerde de sıkıntılı süreçlerimiz başladı ve yavaştan uzaklaştım. Sonra dördüncü sınıfta dershaneye gitmedim, dönemin başında kendimi mezuna bıraktım... Seneye çalışırım hallederim diye düşünceler içerisindeydim ama sadece lafta kaldı bir türlü icraata geçemedim. Üniversitede nispeten çalışkan olan ben öyle bir çöküşe girdim ki elimi kolumu kıpırdatamaz oldum. Birkaç gün mutlu umutlu birkaç gün stresli zamanlar öylece devam etti.

Şimdilerde ikinci mezun senemdeyim arkadaşlar. Dershaneye gidiyorum yine. Dershaneye gidiyorum ama bir türlü sistemli bir çalışma düzeni oturtamadım kendime. Bunun en büyük sebebi de içinden çıkamadığım sıkıntılar. Bazen kendime inanıyorum tamam bu iş olacak, biraz sabır sadece diye umutlanıyorum ama bazen de zaten bir şey olacağı yok yine her zamanki gibi kaybedeceğim diyorum.

Birkaç gün ders tekrarı yapıyorum, bir iki test çözüyorum sonraki birkaç gün hiçbir şey yapamıyorum. Eğitim bilimlerinden çok korkuyorum arkadaşlar üçüncü sınıfta dershaneye gittiğimde bir şeyler öğrenmiştim ama geçen zamanda üzerine düşmediğim için çoğu şeyi unuttum. Sürekli tekrar etmediğim için de konular tam yerleşmiyor. Dersleri güzelce dinliyorum aslında kafama yerleşiyor gibi oluyor ama devamı gelmeyince uçuyor bazı şeyler. Alan dersleri de dershanede güzel geçiyor hocalarımız da çok iyi ama tekrar etmeyince yine sıkıntılara giriyorum. Geçen sene hiç çalışmayarak 25 net yapmıştım iyi hatırlıyorum. Yaptığım hataların farkındayım (ders çalışmıyorum, tekrar yapmıyorum, test çözmüyorum) ama bir türlü tam olarak icraata geçemedim. Zaman da azaldı her şey birbirine girdi. Bu zamandan sonra da olur mu düzelir mi hiç bilmiyorum arkadaşlar. Bir türlü işin içinden çıkamaz oldum, içimi dökmek istedim. Oldukça uzun ve karışık bir yazı oldu ama kusura bakmayın arkadaşlar. Söylemek istedikleriniz varsa seve seve okurum. İyi geceler. :)


Mitoerebus
Aday Memur
11 Şubat 2019 00:53

Yazdığınız yazıda bir derdinizi anlattınız. Ancak derdinizin KPSS'ye çalışamamak olduğuna emin misiniz ?


Eylül60
Aday Memur
11 Şubat 2019 01:18

Merhaba hocam. Bende 3. sınıfta üstten ders aldım derslerimi azalttım ki 4. sınıfta dershaneye giderim kpss çalışır ilk senemde atanırım dedim. Öyle de oldu. 2018 de mezun oldum atandım. Şırnak/Cizre. O kadar güzel bir şey ki insanın hayalini gerçekleştirmesi önüne koyduğu hedeflerden şaşmadan ilerlemesi bu tarif edilemez bir mutluluk. İnsanın kendine güveni geliyor. İşim aşım evim olacak istediğimi yapabilirim diyorsunuz. Ama şunu söylemem gerekir ki maalesef kpss çalışırken bende yakın arkadaşlarımı kaybettim yani artık görüşmüyoruz. O stresle kavga ettik ve helalleşmeden ayrıldık. Ailemde sıkıntılar oldu daha da streslendim. Sizin gibi artık karamsarlığa düşmüştüm. Sonra streslendim ve atanırsam bir şeylerin ucundan tutar yardımcı olurum dedim. Böyle sıkıntılar yaşayınca insan kendini kapatmak istiyor her şeye. Ama en yanlışı bu. Vazgeçmeyin hocam asla vazgeçmeyin. Kendinizi kimseye kapatmayın kırıldığınızı üzüldüğünüzü düşüncenizi belirtin. Ha buna rağmen bir şeyler değişmiyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Üzülerek söylüyorum ki bugün kafanıza taktığınız şeyler yarın birgün çok saçma mazeretlere ya da sebeplere dönüşecek. Tabii sizin ne yaşadığınızı bilemem. Ama her öğretmen arkadaşımın atanıp işini aşını eline almasını isterim. Sizin öncelikle yapmanız gereken bence kendinizi düşünmek ve kendinizi iyileştirmek. Kusura bakmayın hocam yarın birgün yalnız kalacağız maalesef. Yanımızda çok sevdiğimiz insanlar yok olacak. Bugün kafanıza taktığınız kendinize dert ettiğiniz her şey birgün kaybolacak. İstediğiniz zamanda hedeflerinizi gerçekleştirmemiş olabilirsiniz ama bunun için geç değil. Kendinizi çıkmazda hissediyorsanız el açın Allaha ondan başka yardım dileyeceğimiz yalvaracağımız kimsemiz yok. Ve şükür ederin her zaman hayırlısını isteyin hocam. Sizin için dua edeceğim. Lütfen sizde çabalayın emek verin. Emeklerinizin karşılığını alacaksınız mutlaka.

Eylül60
Aday Memur
11 Şubat 2019 01:23

Hocam son olarak hayattan zevk almaya çalışın. Özellikle de ders çalışırken zevkle istekle oturun. Başabildiğinizi yapabileceğinizi gördükçe daha çok hırslanacaksınız. Lütfen kendinizi bırakmayın ama. Diğer yazımda klavye azizliğine uğrayıp imla hataları yapmışım kusura bakmayın.
11 Şubat 2019 01:47

Herkese hitap ederek yazayım.Moralinizin ve enerjinizin bir miktar yerine gelmesini istiyorsanız şunları yapabilirsiniz:

1) Her gün en az 7 saat kaliteli gece uykusu.

2) Ara sıra temiz havanın olduğu bir yerlerde yürüyüş,spor yapmak.

3) Her gün en az 2 litre su içmek,ara sıra balkonda falan derin nefes alıp vermek

4) Herşeyin bilimsel açıklamasını öğrenmeye çalışmak, öncelikle bunu araştırmak ve batıl inanış ve düşüncelerden,herşeyin dinsel açıklamasına inanmaktan vazgeçmek.

5) Ara sıra pozitif ruh haline iyi gelen Omega 3(Ocean marka iyidir) ve Multivitamin(Eczacıbaşı Medigard iyidir) kullanmak.

6) Kpss öğretmenlik için Eğitim Bilimleri ve artık 75 soru olan Öabt sınavının ne kadar önemli testler olduğunun bilincinde olmak.

7) Eğitim Bilimleri konularını ezber olarak değil zevkli ve mantıken akılda kalabilecek bilgiler olarak görmek.Yediiklim Konularına Göre Çıkmış Eğitim Bilimleri Soru ve Çözümleri (2012-2018) kitabından çıkmış sorulara mutlaka 2 kere falan bakmak.

8) Eğitim Bilimleri'ne gerekirse her yere götürülebilecek konu anlatım cep kitaplarından çalışmak.(Yediiklim Eğitim Bilimleri cep kitapları iyidir)

9) Eğitim Bilimleri konu anlatımına Hasan Can Oktaylar 2019 Eğitim Bilimleri Efsane Kitap'tan da çalışmak ve Pegem'in zor ve kaliteli sorularından mutlaka çözmek.

10) Öabt'den çıkmış sorulara mutlaka bakmak ve çok ayrıntılı çalışmak.Gk-Gy'e de ortalama birşeyler yapabilecek şekilde çalışmak.


curiosity
Kapalı
11 Şubat 2019 10:04

2-3 yıldır bunalımdan çıkamadınızsa önce bir psikiyatra gidin. Ders çalışmak yerine ne yapmayı tercih ediyorsanız bunun tembel birinin tercihi olduğunun farkına varın. Sizi hayattan, kendinizden ve öğretmenlikten beklentilerinizden başka hiçbir şey böyle bir sınava çalışmaya motive edemez. Öğretmen olmak istemiyorsanız, başka alternatifiniz varsa, işsizlikle probleminiz yoksa, arkanız sağlamsa, ya da 5-10 sene daha yaşamak istemiyorsanız çalışmaya ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca çalışmanız gerekenler son derece kolay ve ilginizi cezbetmesi gereken konular.

2019 KPSS'ye sanırım 6 ay var. Bence siz önce neden bu sınava hazırlanma adı altında hayatınızı askıya alıyorsunuz bu konuda kendinize dürüst olun, problemlerinizi de bahane etmeyin ve suçu kendinize yükleyin. Sonra hayatınızı taşımak istediğiniz yönü kafanızda belirleyin, bunu tabi gerçekçi ve ulaşılabilir bir şekilde yapın. Bunları yaptıktan sonra hala bu sınavı kazanmak planlarınızın parçasıysa o zaman puan yönünden sizi en çok etkileyecek, eksik olduğunuz konuları tespit ederek bunları tamamen kavramak üzerine kurulu bir çalışma programı hazırlayın. ÖABT'de yapamadığınız konular, sözel mantık, eğitim bilimlerinden yapamadıklarınız falan olabilir bunlar. Bu dediklerimi yapıp hala motive olamıyorsanız o zaman bu sınavdan soyutlayın kendinizi ve başka alanlara yönelin derim.


nikneyme
Şef
11 Şubat 2019 10:23

Hocam elbette bazı sıkıntılar devam ediyor tamamiyle her şey düzelmedi ama eskiye göre biraz daha düzene girdiğini söyleyebilirim. Şimdilerde en büyük problemim, en çok kafaya taktığım mesele KPSS konusu.

Mitoerebus, 5 yıl önce

Yazdığınız yazıda bir derdinizi anlattınız. Ancak derdinizin KPSS'ye çalışamamak olduğuna emin misiniz ?


nikneyme
Şef
11 Şubat 2019 10:28

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Kendimi biraz daha iyi hissediyorum bir şeylerin oluşabileceği ihtimaline daha fazla inanıyorum. Umarım en kısa zamanda ben de sizin gibi mesleğime kavuşurum. Başarılar diliyorum. :)

Eylül60, 5 yıl önce
Merhaba hocam. Bende 3. sınıfta üstten ders aldım derslerimi azalttım ki 4. sınıfta dershaneye giderim kpss çalışır ilk senemde atanırım dedim. Öyle de oldu. 2018 de mezun oldum atandım. Şırnak/Cizre. O kadar güzel bir şey ki insanın hayalini gerçekleştirmesi önüne koyduğu hedeflerden şaşmadan ilerlemesi bu tarif edilemez bir mutluluk. İnsanın kendine güveni geliyor. İşim aşım evim olacak istediğimi yapabilirim diyorsunuz. Ama şunu söylemem gerekir ki maalesef kpss çalışırken bende yakın arkadaşlarımı kaybettim yani artık görüşmüyoruz. O stresle kavga ettik ve helalleşmeden ayrıldık. Ailemde sıkıntılar oldu daha da streslendim. Sizin gibi artık karamsarlığa düşmüştüm. Sonra streslendim ve atanırsam bir şeylerin ucundan tutar yardımcı olurum dedim. Böyle sıkıntılar yaşayınca insan kendini kapatmak istiyor her şeye. Ama en yanlışı bu. Vazgeçmeyin hocam asla vazgeçmeyin. Kendinizi kimseye kapatmayın kırıldığınızı üzüldüğünüzü düşüncenizi belirtin. Ha buna rağmen bir şeyler değişmiyorsa sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Üzülerek söylüyorum ki bugün kafanıza taktığınız şeyler yarın birgün çok saçma mazeretlere ya da sebeplere dönüşecek. Tabii sizin ne yaşadığınızı bilemem. Ama her öğretmen arkadaşımın atanıp işini aşını eline almasını isterim. Sizin öncelikle yapmanız gereken bence kendinizi düşünmek ve kendinizi iyileştirmek. Kusura bakmayın hocam yarın birgün yalnız kalacağız maalesef. Yanımızda çok sevdiğimiz insanlar yok olacak. Bugün kafanıza taktığınız kendinize dert ettiğiniz her şey birgün kaybolacak. İstediğiniz zamanda hedeflerinizi gerçekleştirmemiş olabilirsiniz ama bunun için geç değil. Kendinizi çıkmazda hissediyorsanız el açın Allaha ondan başka yardım dileyeceğimiz yalvaracağımız kimsemiz yok. Ve şükür ederin her zaman hayırlısını isteyin hocam. Sizin için dua edeceğim. Lütfen sizde çabalayın emek verin. Emeklerinizin karşılığını alacaksınız mutlaka.

nikneyme
Şef
11 Şubat 2019 10:30

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Önerileriniz dikkate alacağım, bir çıkışa ulaşacağım. :)

ekonomik.çöküş, 5 yıl önce

Herkese hitap ederek yazayım.Moralinizin ve enerjinizin bir miktar yerine gelmesini istiyorsanız şunları yapabilirsiniz:

1) Her gün en az 7 saat kaliteli gece uykusu.

2) Ara sıra temiz havanın olduğu bir yerlerde yürüyüş,spor yapmak.

3) Her gün en az 2 litre su içmek,ara sıra balkonda falan derin nefes alıp vermek

4) Herşeyin bilimsel açıklamasını öğrenmeye çalışmak, öncelikle bunu araştırmak ve batıl inanış ve düşüncelerden,herşeyin dinsel açıklamasına inanmaktan vazgeçmek.

5) Ara sıra pozitif ruh haline iyi gelen Omega 3(Ocean marka iyidir) ve Multivitamin(Eczacıbaşı Medigard iyidir) kullanmak.

6) Kpss öğretmenlik için Eğitim Bilimleri ve artık 75 soru olan Öabt sınavının ne kadar önemli testler olduğunun bilincinde olmak.

7) Eğitim Bilimleri konularını ezber olarak değil zevkli ve mantıken akılda kalabilecek bilgiler olarak görmek.Yediiklim Konularına Göre Çıkmış Eğitim Bilimleri Soru ve Çözümleri (2012-2018) kitabından çıkmış sorulara mutlaka 2 kere falan bakmak.

8) Eğitim Bilimleri'ne gerekirse her yere götürülebilecek konu anlatım cep kitaplarından çalışmak.(Yediiklim Eğitim Bilimleri cep kitapları iyidir)

9) Eğitim Bilimleri konu anlatımına Hasan Can Oktaylar 2019 Eğitim Bilimleri Efsane Kitap'tan da çalışmak ve Pegem'in zor ve kaliteli sorularından mutlaka çözmek.

10) Öabt'den çıkmış sorulara mutlaka bakmak ve çok ayrıntılı çalışmak.Gk-Gy'e de ortalama birşeyler yapabilecek şekilde çalışmak.


nikneyme
Şef
11 Şubat 2019 11:02

Hocam güzel yazınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi psikiyatri meselesini düşündüm ama ilaç verecekler bana büyük ihtimalle, onun da yan etkileri şunlar bunlar derken daha da kötü olurum diye korktum. Dediğiniz gibi sadede çevrem beni böyle yapmadı kendimde de sorunlar var belirttiğim gibi ama tam anlamıyla bir çıkışa ulaşamadım. Ama biraz daha umutluyum konuyu açtıktan sonra gelen öneriler düşünceler beni biraz daha motive etti. Geçen sene ücretli öğretmenlik yapmıştım bir süre, onu da severek yaptım. Yapabileceğim bir meslek olduğunu düşünüyorum çok da seviyorum. Arkamız da sağlam değil mecburen bir süre sonra ayaklarımın üzerinde durmam gerekecek ki geç bile kaldım belki de. En kısa zamanda tam anlamıyla toparlanacağım buna inanıyorum. :)

curiosity, 5 yıl önce

2-3 yıldır bunalımdan çıkamadınızsa önce bir psikiyatra gidin. Ders çalışmak yerine ne yapmayı tercih ediyorsanız bunun tembel birinin tercihi olduğunun farkına varın. Sizi hayattan, kendinizden ve öğretmenlikten beklentilerinizden başka hiçbir şey böyle bir sınava çalışmaya motive edemez. Öğretmen olmak istemiyorsanız, başka alternatifiniz varsa, işsizlikle probleminiz yoksa, arkanız sağlamsa, ya da 5-10 sene daha yaşamak istemiyorsanız çalışmaya ihtiyaç duymazsınız. Ayrıca çalışmanız gerekenler son derece kolay ve ilginizi cezbetmesi gereken konular.

2019 KPSS'ye sanırım 6 ay var. Bence siz önce neden bu sınava hazırlanma adı altında hayatınızı askıya alıyorsunuz bu konuda kendinize dürüst olun, problemlerinizi de bahane etmeyin ve suçu kendinize yükleyin. Sonra hayatınızı taşımak istediğiniz yönü kafanızda belirleyin, bunu tabi gerçekçi ve ulaşılabilir bir şekilde yapın. Bunları yaptıktan sonra hala bu sınavı kazanmak planlarınızın parçasıysa o zaman puan yönünden sizi en çok etkileyecek, eksik olduğunuz konuları tespit ederek bunları tamamen kavramak üzerine kurulu bir çalışma programı hazırlayın. ÖABT'de yapamadığınız konular, sözel mantık, eğitim bilimlerinden yapamadıklarınız falan olabilir bunlar. Bu dediklerimi yapıp hala motive olamıyorsanız o zaman bu sınavdan soyutlayın kendinizi ve başka alanlara yönelin derim.


graywolf13
Aday Memur
11 Şubat 2019 16:07

ne bu tantana kardeşim ya. çalışıyosan çalış çalışmıyosan çalışma. bir de utanmadan upuzun yazı yazmışsın. üstüne üstlük ailene de dershane parası çıkarmışsın boş yere. senin bence keyfin yerinde, atanmak gibi bi derdin yok. hadi bak işine.

nikneyme
Şef
11 Şubat 2019 21:31

İnsan gibi derdimi anlattım sağ olsun arkadaşlar da bana yardımcı olmak için görüşlerini belirttiler. Madem rahatsız oluyorsun konuya girmezsin mesaj yazmazsın dostum.

graywolf13, 5 yıl önce
ne bu tantana kardeşim ya. çalışıyosan çalış çalışmıyosan çalışma. bir de utanmadan upuzun yazı yazmışsın. üstüne üstlük ailene de dershane parası çıkarmışsın boş yere. senin bence keyfin yerinde, atanmak gibi bi derdin yok. hadi bak işine.

Güven00
Daire Başkanı
12 Şubat 2019 14:03

Sayın Hocam,

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Sorunlarınız umarım çözülmüştür. Çözülse de çözülmese de sizin bir hedefiniz var. Size şunları önerebilirim:

* Çalışma ortamınızı keyifli hâle getirin. Belki bir bardak çay, belki sevdiğiniz birilerinin fotoğrafları (ünlü kişiler bile olabilir).

* İyi bir aydınlatma ders çalışma için çok önemlidir. Sizi diri tutar. Yoksa cenaze evi gibi yerde çalışılmaz.

* Moralinizi bozan kişilerden hane içinde ve dışında uzak durun. Eğer yaşlılarsa "He, he!" diyip geçin. Kesinlikle işe yarıyor. Sizin bitirdiğiniz okulu kazanmak isteyen çok kişinin olduğunu unutmayın. Siz biricik ve değerlisiniz.

* İyi bir çalışma kadar iyi bir dinlenme de önemlidir. Bunu ihmal etmeyin.

* Atandıktan sonra ki duygularınızın neler olacağını düşünüp kendinizi motive edin.


nikneyme
Şef
13 Şubat 2019 22:30

Güzel yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. :) Konuyu açtıktan sonra çalışmalara ağırlık verdim, dershanede işlediğimiz yerlere kadar tekrarlarımı yapıyorum yavaş yavaş. Günde ortalama 3-4 saat aralığında çalışıyorum. Arkadaşlarımla konuştuğumda bunun en az 6-8 saat aralığında oması gerektiğini söylüyorlar ama bakalım artık zamanla bu saatlere çıkabilirsem. En azından her gün defter kitap açıp çalışmaya başladım çok şükür bu da mutlu ediyor beni. Yetişme konusunda sorun yaşamam umarım. :)

Güven00, 5 yıl önce

Sayın Hocam,

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Sorunlarınız umarım çözülmüştür. Çözülse de çözülmese de sizin bir hedefiniz var. Size şunları önerebilirim:

* Çalışma ortamınızı keyifli hâle getirin. Belki bir bardak çay, belki sevdiğiniz birilerinin fotoğrafları (ünlü kişiler bile olabilir).

* İyi bir aydınlatma ders çalışma için çok önemlidir. Sizi diri tutar. Yoksa cenaze evi gibi yerde çalışılmaz.

* Moralinizi bozan kişilerden hane içinde ve dışında uzak durun. Eğer yaşlılarsa "He, he!" diyip geçin. Kesinlikle işe yarıyor. Sizin bitirdiğiniz okulu kazanmak isteyen çok kişinin olduğunu unutmayın. Siz biricik ve değerlisiniz.

* İyi bir çalışma kadar iyi bir dinlenme de önemlidir. Bunu ihmal etmeyin.

* Atandıktan sonra ki duygularınızın neler olacağını düşünüp kendinizi motive edin.


justlive4life
Müsteşar Yardımcısı
15 Şubat 2019 00:18

Her günü aynı geçirerek değişimin gelmesini bekleme lütfen. Değişimin gelmesi için bir değişiklik yapman lazım.

______

Seni tanımadığım için bir şey diyemem ama öğrencilerime söylediğim bir söz var

"sıkıntıların yüzünden mi ders çalışamıyorsun, ders çalışmadığın için sıkıntılarını mı bahane ediyorsun?"

Bu soruyu kendine sorup içtenlikle kendine cevap vermen lazım. Senden daha kötü durumda olup da ders çalışabilen insanlar var mıdır düşünmen lazım.

______

Sorunun gerçek nedenini bulup onu çözmediğin sürece çok bir ilerleme beklememelisin.

______

Eğer ki dertlerini böyle yerlere değil de bir yaşıtına ya da aklı selim bir büyüğüne anlatırsan daha faydalı dönütler alırsın. Zira böyle yerlerde saçma sana sapan cevaplar vererek kendi sinirlerini senden çıkarmaya çalışan bir sürü insanla muhattap olursun, moralin daha çok bozulur.


curiosity
Kapalı
15 Şubat 2019 00:40

Çok güzel hocam, moralinizi bozmayın ve geleceğiniz için istikrarlı bir şekilde efor sarfetmeye devam edin. Eminim depresyonunuz içinde bulunduğunuz durum (atanmayış) tarafından daha da tetikleniyor. Bunu aştığınızda büyük bir rahatlama yaşacaksınız.

nikneyme, 5 yıl önce

Güzel yorumlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim hocam. :) Konuyu açtıktan sonra çalışmalara ağırlık verdim, dershanede işlediğimiz yerlere kadar tekrarlarımı yapıyorum yavaş yavaş. Günde ortalama 3-4 saat aralığında çalışıyorum. Arkadaşlarımla konuştuğumda bunun en az 6-8 saat aralığında oması gerektiğini söylüyorlar ama bakalım artık zamanla bu saatlere çıkabilirsem. En azından her gün defter kitap açıp çalışmaya başladım çok şükür bu da mutlu ediyor beni. Yetişme konusunda sorun yaşamam umarım. :)


trncklpbn
Memur
15 Şubat 2019 12:59

Kpss kazanıp kazanmama konusunda bi karar verin önce hocam. Herkesin durumu güllük gülistanlık değil. Bende mezuna kaldım ve sonrasında çok zor 1 yıl geçirdim ardından atandım. Bırakma noktasına geldiğim çok zaman oldu ama tam tersine bırakmadım gecenin 3ünde sinirden test çözdüğümü bilirim. Sonucunuda aldım. Ha dertler sıkıntılar bitti mi ? Hayır tabikide ama ben hedefime ulaştım :) inşallah tez zamanda toplarsınız hocam.


nikneyme
Şef
20 Şubat 2019 19:44

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Derslerime odaklanmaya başladım ve o şekilde devam ediyorum. Günlerim de daha huzurlu, mutlu geçmeye başladı. Arada bir can sıkıcı olaylar olsa da eskiye göre çok daha iyiyim şükür. :)

justlive4life, 5 yıl önce

Her günü aynı geçirerek değişimin gelmesini bekleme lütfen. Değişimin gelmesi için bir değişiklik yapman lazım.

______

Seni tanımadığım için bir şey diyemem ama öğrencilerime söylediğim bir söz var

"sıkıntıların yüzünden mi ders çalışamıyorsun, ders çalışmadığın için sıkıntılarını mı bahane ediyorsun?"

Bu soruyu kendine sorup içtenlikle kendine cevap vermen lazım. Senden daha kötü durumda olup da ders çalışabilen insanlar var mıdır düşünmen lazım.

______

Sorunun gerçek nedenini bulup onu çözmediğin sürece çok bir ilerleme beklememelisin.

______

Eğer ki dertlerini böyle yerlere değil de bir yaşıtına ya da aklı selim bir büyüğüne anlatırsan daha faydalı dönütler alırsın. Zira böyle yerlerde saçma sana sapan cevaplar vererek kendi sinirlerini senden çıkarmaya çalışan bir sürü insanla muhattap olursun, moralin daha çok bozulur.


nikneyme
Şef
20 Şubat 2019 19:45

Ders çalışmaya başlayalı her şey daha iyiye gitmeye başladı hocam. Her gün 5-10 saat çalışamasam da yeteri kadar çalışıp tekrar yapıyorum zamanla iyice arttıracağım. Teşekkür ederim. :)

curiosity, 5 yıl önce

Çok güzel hocam, moralinizi bozmayın ve geleceğiniz için istikrarlı bir şekilde efor sarfetmeye devam edin. Eminim depresyonunuz içinde bulunduğunuz durum (atanmayış) tarafından daha da tetikleniyor. Bunu aştığınızda büyük bir rahatlama yaşacaksınız.


nikneyme
Şef
20 Şubat 2019 19:46

Hedefinize ulaşmanıza çok sevindim hocam. Ben de elimden geldiğince toparlanmaya çalışıyorum şükür her şey iyiye gidiyor şimdilik. Darısı benim başıma. :)

trncklpbn, 5 yıl önce

Kpss kazanıp kazanmama konusunda bi karar verin önce hocam. Herkesin durumu güllük gülistanlık değil. Bende mezuna kaldım ve sonrasında çok zor 1 yıl geçirdim ardından atandım. Bırakma noktasına geldiğim çok zaman oldu ama tam tersine bırakmadım gecenin 3ünde sinirden test çözdüğümü bilirim. Sonucunuda aldım. Ha dertler sıkıntılar bitti mi ? Hayır tabikide ama ben hedefime ulaştım :) inşallah tez zamanda toplarsınız hocam.


nikneyme
Şef
20 Şubat 2019 19:52

Ders tekrarlarını zamanında yapmadığım için hocalardan bayağı geride kalmıştım. Şimdi ders ders yakalamaya başladım, eğitimden hocaların anlattığı yere kadar gelip test çözüyorum. En geç bu hafta sonuna kadar eğitim hocalarının işlediği konulara yetişeceğim, ardından gk-gy kısmına geçip en geç bir haftaya da alana geçip orada hocaların kaldığı yere en kısa zamanda yetişeceğim. Sonra alana yetiştikten sonra da bütün derslerden kısa tekrarlar ve test çözmeye ağırlık vereceğim. Bunların yanında da denemeler ve geçmiş sorular çözeceğim. Böyle bir düşüncem var ama umarım yetiştiririm ve sorun yaşamam. :)

Toplam 26 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi