Editörler : swat3410


Yasaklı
09 Ekim 2009 10:45

Açığa alınan Polis

Geçirdiğim bir idari soruşturma (suçlandığım konu: görevi ihmal) nedeniyle açığa alınmış durumdayım. Kişisel olarak görevimi dört dörtlük yaptığıma dair inancım tam ve vicdanım rahat. Siz meslektaşlarıma bazı sorularım olacak:

1- İfadem alınmadan Valilik Oluru ile açığa alınmam doğru mu? Değilse hukuki anlamda hakkımı nasıl arayabilirim?

2- Açığa alınma durumum ne kadar sürebilir ve ne kadar gelir kaybım olur? Gelir kaybımı daha sonra alabilirmiyim?

3- Bu durum meslek içi sınavlara girmeye engel midir?

Cevaplayan nmeslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Bu durumda sadece memur arkadaşlarımdan destek gördüm, Şube Müdürüm bir geçmiş olsun bile demedi, bazı memur arkadaşlarımda vebalımışım gibi benden kaçıyorlar. DÜŞENE BİR TEKMEDE SEN VUR! diyenler de var aramızda. Dostlarımı çok daha iyi tanıma fırsatı buluyorum. Saygılarımla...


DaRuGa_YaRKaN
Genel Müdür
09 Ekim 2009 11:38

Öncelikle geçmiş olsun agresif !!!

Ne yazık ki içinde bulunduğun durum sadece bizim teşkilata has bır durum değil , umarım en kısa sürede bu olumsuz durumdan kurtulursun.Yapabileceğimiz birşey olursa seve seve yardımcı olabiliriz.

Sorduğun sorulara foruma katkıda bulunan değerli üyelerimiz yanıt verecektir.Bu konu oldukça hassas ve önem arz ettiği için lütfen bilgi sahibi meslektaşlarım katkıda bulunsun

09 Ekim 2009 12:37

Öncelikle geçmiş olsun en çok 6 ay açıkta kalabilirsin ve mmaş kesitlilerininin tamamını döndüğünde faiziyle alırsın,,ancak meslek içi sınavlara girmene tabii ki engeldir...Açığa almak bir ceza değildir,bu yüzden ifade almadan da açığa alınabilirsin.


ETHEM1976
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 12:48

il özel idaresi kanunu

Görevden uzaklaştırma

MADDE 34. ? Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan il özel idaresi organları veya bu organların üyeleri, geçici bir önlem olarak kesin hükme kadar görevden uzaklaştırılabilir.

Görevden uzaklaştırma önlemi iki ayda bir gözden geçirilir. Devamında kamu yararı bakımından yarar görülmeyen görevden uzaklaştırma önlemi kaldırılır.

Soruşturma veya kovuşturma sebebiyle görevden uzaklaştırılan il özel idaresi organları veya bu organların üyeleri hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre soruşturma izni verilmemesi, takipsizlik, kamu davasının düşmesi veya beraat kararı verilmesi, davanın genel af ile ortadan kaldırılması veya görevden düşürülmeyi gerektirmeyen bir suçla mahkûm olunması durumunda görevden uzaklaştırma önlemi kaldırılır.


ETHEM1976
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 13:16

İllerde valiler gerektirdiği hallerde, görevi başında kalmasında sakınca görülecek Devlet memurları hakkında uzaklaştırma kararı verebilir

Görevinden uzaklaştırılan Devlet memurları hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 iş günü içinde soruşturmaya başlanması şarttır.

Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir

uzaklaştırma kalkınca bunların aylıklarının kesilmiş olan üçte biri kendilerine ödenir ve görevden uzakta geçirdikleri süre, derecelerindeki kademe ilerlemesinde ve bu sürenin derece yükselmesi için gerekli en az bekleme süresini aşan kısmı, üst dereceye yükselmeleri halinde, bu derecede kademe ilerlemesi yapılmak suretiyle değerlendirilir.

Görevden uzaklaştırma; bir disiplin kovuşturması icabından olduğu takdirde en çok 3 ay devam edebilir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde memur görevine başlatılır.

Bir ceza kovuşturması icabından olduğu takdirde görevinden uzaklaştırmaya yetkili amir (Müfettişlerin görevinden uzaklaştırdıkları memurlar hakkında atamaya yetkili amir) ilgilinin durumunu her iki ayda bir inceliyerek görevine dönüp dönmemesi hakkında bir karar verir ve ilgiliye de yazı ile tebliğ eder

Hakkında soruşturma neticesinde İl Polis Disiplin Kurulunun polis memurları hakkında verilen meslekten çıkarma cezası dışındaki kararları valinin; polis memurları hakkında verilen meslekten çıkarma cezası kararları valinin önerisi, Genel Müdürlük yüksek Disiplin Kurulunun görüşü ve Bakanın onayı ile olur

Vali tarafından sana resen verilecek cezalar hakkında içişleri bakanına itiraz edebilirsin

Cezan kesinlesmedigi sürece sınavlara girebilirsin

Bildiklerim umarım dogrudur


scream81
Aday Memur
09 Ekim 2009 14:22

Agresif devrem, öncelikle geçmiş olsun, en kısa zamanda sorunun çözülür inşallah, niçin açığa alındığını tam olarak bilmiyorum ama önemli değil, çünkü görevimi yaptım vicdanım rahat diyorsun, o zaman sana düşen sağlam ve güvenilir bir avukat bulup hukuk mücadeleni başlatman, sen davamda haklıyım diyorsan inan hiç bir disiplin soruşturması idare mahkemelerinin vereceği kararların önünde duramaz, ve haklılığını ispatladıktan sonra sende sorumlulular hakkında karşı dava aç. Sabırlı günler dileğiyle...


mehmetefem
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 14:34

çok geçmiş olsun inşallah bu durum bir an önce biter.

agresif abi;gör.uzaklaştırma ceza değil bir idari tedbir olduğundan vali isterse savunma almayabilir.enfazla 3 ay açıkta kalabilirsin ve bu zaman zarfında hakların devam eder maaşının üçte ikisi kesilir.


KING9
Yasaklı
09 Ekim 2009 15:49

merak etme meslekten atma gibi bi durumun olmaz sanirim ama derece atlaman 1-3 yil gecikebilir,yani tam kesin degil ama goreve donersin yani.


mehmetefem
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 16:09

özür dilerim üçte ikisi kesilir demişim.kesilmez üçte ikisini alırsın ve 10 gün içinde soruşturma açılmak zorundadır.

görevi ihmal suçunun çok farklı nitelikleri var.yani zaten hakkında bundan dolayı soruşturma açılmış hukukun işleyişine engel olunmaması adına bu tedbir kararı vali tarafından çıkmış.3 ay içinde sonuçlandırılmazsa uzaklaştırma kendiliğinden kalkar.

cezan kıdeme müessir bir ceza olarak kesinleşmediği müddetçe sınavlara girebilirsin.

tekrardan geçmiş olsun içini ferah tutmaya çalış.


mey_or_su
Şube Müdürü
09 Ekim 2009 16:17

arkadaşlar bu sorunun yeri burası değil belki ama buna uygun başlık bulamadım :)

şimdi ben henüz atanamamış bir öğretmenim. nişanlım polis ve kriminalde çalışıyor. benım kasımda atamam olacak inş, çünkü doğu yazmadığım için yüksek puanla kaldım. şimdi benim kasımda atamam olursa ancak seneye şubatta tayin isteyebiliyorum. bu yaz da evleneceğiz inş. en erken şubatta tayin isteme durumum olduğu için , hemen hemen 5-6 ay ayrı kalacağız. acaba ben krimalllerin olduğu illeri yazsam, eşim benim yanıma gelebilir mi yazın. hani henüz asaleti tasdik de olmadı, haziranda olacak. onun benım yanıma tayin isteme durumu olur mu? yokse sadece ben mı ona tabiyim ?

cevaplarsanız sevinirim. çünkü tercihlerimi de ona göre yapacağım kasımda inş..

(kusura bakmayın sorumu başlıklara durmadan kopyala yapıştır yapıyorum ama kımse de cevap vermiyor :( burada tecrübeli abilerimiz vardır diye sordum ama bilen de yok sanırım)


mehmetefem
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 16:25

şimda kusura bakmayın diyorsun ama,adam burda görevden uzaklaştırılmışım diyor, meslsği söz konusu sen nişanlım yanıma gelirmi diyorsun .madem konuyu açmışsın ozaman o açtığn yerde cevabını bekle ,yoksada ara egm yi 0505 3180000 bağlat atamayı sor..biraz saygı ya..


avcı61
Şube Müdürü
09 Ekim 2009 16:40

akresif kardeş öncelikle geçmiş olsun, şunu belirteyim açığa alınma bir ceza değildir sadece soruşturmanın selameti için memurun görevi başında bulunmasının uygun olmayacağından bahisle uygulanan bir detbirdir, senin açığa alınman disiplin soruşturması ise 10 gün içerisinde soruşturma başlar en çok 3 ay sürebilir bu süre sonunda memur görevine iade edilmek zorundadır, şayet soruşturma hem adli hem idari ise adli soruşturma neticeleninceye kadar memur açıkta kalır senin durumunu bilmiyoruz disiplin ise 3 ay, adli ise mahkeme kararı verilinceye kadardır, özlük hakların ise açıkta bulunduğun sürece maaşının 2/3 üçte ikisini alırsın sağlık hakların devam eder, göreve döndüğünde ise sana açıkta iken ödenmeyen (1/3) gibi hakların peşin olarak ödenir


avcı61
Şube Müdürü
09 Ekim 2009 16:56

meyorsu senin ataman yapıldığında sen sıtajyer olarak en az bir yıl çalışman gerekiyor yoksa ataman olmaz asaletin tastik olunca ataman olur, kriminalde çalışan meslektaşımızın asaleti ne zaman tastik oluyor şu an çalıştığına göre temmuz veya ağustos 2010 herhalde, asaleti tastik olduğunda meslektaşımız senin yanına atanabilir hangi ilde olduğunu bilmiyorum ama sen şarkta kriminal bulunan illeri terşih et o seneye kesin yanına gelir, durumunuzu pek açıklayıcı yazmamışsın bu yüzden anladığım kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım, mesela evleneceğin kişinin asaleti ne zaman tastik olacak nerede çalıyor bunları bilmiyoruz, ama sana şunu söyleyeyim kim stajyer ise asaleti olan eş onun yanına gider bunu bil, şarkta ise 1 yıl çalışma şartı aranır bunuda bil, evleneceğin batıda ise sen doğuyu örnek Erzurum tercih et


mey_or_su
Şube Müdürü
09 Ekim 2009 17:01

ya özür dilerim ben sadece soruma cevap istemıştım. inanın başlığı açan arkadaşın yazısını bile okumadım, dalgınlığıma gelmiş. baktım cevap yazılan bir başlık ben de kopyala yapıştır yaptım hemen.tamamen dikkatsizlik yani. açığa alınan arkadaştan öncelikle özür dilerim, geçmiş olsun.

avcı arkadaşa da çok teşekkür ederim. aydınlttığın için sağol.


cevher98
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 17:17

genelge aşağıda bu konuda senin soruşturmayı etkileyeceğine dair somut bilgi ve belgeleri şste ve bu genelgeye göre göreve iadeni talep et.

Genelge

Başbakanlıktan:

Konu: Sendikal Gelişmeler Doğrultusunda Alınacak Önlemler.

GENELGE

2005/14

3 - Kamu görevlisi hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri, ancak ilgili personelin yürütmekte olduğu görevin yürütülen soruşturmayı etkileyeceği yönünde açık ve güçlü bir ihtimal bulunması halinde uygulanacaktır.

Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN

Başbakan


avcı61
Şube Müdürü
09 Ekim 2009 17:26

cevher kardeş görevi ihmal suçundan arkadaş soruşturma geçiriyor, görevi ihmal derecesine göre kınama cezasından başlar meslekten ihraç cezasına kadar gider, açığa alınması doğru bence arkadaşım bana kızmazsın umarım ama uygulama bu şekilde doğru dedim diye sakın hoşuma gidiyor diye anlama inşallah hayırlısı ile aklanırsın unutma en iyi muhasebe vicdan muhasebesidir onu geçtiysen sorun yok


cevher98
Daire Başkanı
09 Ekim 2009 17:34

61 kardeşim şimdi amirin görevi nedir. memrurun huzurunu ve refahını sağlamak doğrumu? bu memru genelge doğrultusunda soruşturmayı değiştirecek bir durumu yoksa görevden uzaklaştırılmayacağı başbakanın yani yürütmenin başı olan 2. kişiden bir emir var. bu emir ile Valiye bir görev verilmişmidir. verilmiştir. şimdi Vali görevini ve yetkisini kötüye kullandığında yani somut bilgi ve belge sunamadığında aynı durum vali için geçerli derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. nasıl mantık ama..


avcı61
Şube Müdürü
09 Ekim 2009 17:50

soruşturmanın konusunu yani özünü bilmiyoruzki ama yine söylüyorum görev suçlarında açığa alma uygulanıyor neden görevden kaynaklandığı için çalımaya devam ederse mevcut delilleri kaybetmesin diye, açığa alma bir ceza değil sadece güvenlik tedbiridir bunu anlayınnnn artık neyse başlığı açan arkadaşın moralini bozmayalım


agresif !!!
Yasaklı
12 Ekim 2009 20:16

Öncelikle editörümüz Sn. "DaRuGa_YaRKaN"a,

"polismail_2004"e,

"ETHEM1976"ya,

"scream81"e,

"mehmetefem"e,

"KING9"a,

"mey_or_su"ya,

"avcı61"e,

"cevher"e,

yardımlarından ve cevaplarından dolayı çok teşekkür ederim. Cevabımın biraz geciktiğinin farkındayım, evime internet yeni bağlandı o yüzden cevap yazamadım.

İçinde bulunduğum süreç devam ediyor (inceleme soruşturması) merak ettiğim bir konu daha var beni açığa alanlar hakkında davacı olabilirmiyim. Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.

Saygı ve sevgilerimle... Allah'a emanet olun.


DaRuGa_YaRKaN
Genel Müdür
12 Ekim 2009 20:27

Disiplin tüzüğümüzde asılsız ve maksatlı rapor düzenlemek suç teşkil etmektedir.Senin hakkında düzenlenen idari işlem bittikten sonra pek tabiki gerekli müracatta bulunabilirsin.

Sözümü yanlış anlama ; genelde sadece laf ürettiğimiz için bazen keyfi uygulamaların muhatabı oluyoruz , dolayısıyla bu keyfi uygulamalar yapanın yanına kar kalmaktadır.

İnşallah bu can sıkıcı durumdan alnının akıyla çıkarsın

Tekrar geçmiş olsun ...


agresif !!!
Yasaklı
13 Ekim 2009 12:36

Cevap için teşekkürler... Süreç işliyor, ben de takipteyim, hayırlısı inşaallah...

Toplam 43 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi