Editörler : supporters.
20 Nisan 2009 22:12

polis eşi olmak

polisler sürekli yer degistirir miii lütfen evlenecem ama kafamda cok soru isareti var polislerle ilgili


chatlak_manyaq_deli
Genel Müdür
20 Nisan 2009 22:15

Sürekli yer değiştirmez.

İlk tayin yerinden sonra bir kez mecburi doğuya gider oradan tekrar batıya ve oradan emekli olur.

Başka sorun varsa sor.


:(acemi-üyeyim:)
Daire Başkanı
20 Nisan 2009 22:16

bırak yüreğinin sesini dinle.soru işaretlerine takılma.


*zerde*
Kapalı
20 Nisan 2009 23:44

bencede yüreginin sesini dinle yer degiştirsinler daha güzel işte gezersiniz :)


KEMANCI_77
Yasaklı
21 Nisan 2009 01:47

evet ilk tayinden sonra mecburi doğu hizmeti vardır... en fazla 4 yıl kalır doğuda.. 2 ve 3 yıllık yerler de var.. sonra batıya döner.. bir aksilik olmazsa, yani bir kodamanın kuyruğuna basıpta sürgün yemezse kendisi istemediği sürece orada kalır.. taş çatlasa 4. yerinden emekli olur.. ama sen yer değiştirmeyi mesele yapacaksan çocuğunda başını yakma bence.. ondan başka fedakarlık gerktirecek bir sürü şey var..polis eşi olmak biraz fedakarlık ister..ama bu polisin kendisinden kaynaklanmaz.. mesleğinin şartları öyledir.. ve bütün polisler bunu bildiğinden eşlerine aşırı düşkündürler..çünkü eşlerinin diger memur eşlerinden farklı bir sıkıntı çekmemeleri için azami çaba sarfederler...kişisel davranışlardan dolayı eşlerin en az üzen memur kesimi polistir..örneğin ev konusunda kesinlikle sizin evet dediğiniz bir evi kiralarlar, her sabah onlara kahvaltı hazırlamak zorunda değilsinizdir.. sessizce kalkıp giyiniz giderler,sizi uyandırmazlar, boş zamanlarında çocuğunuza dadı olarak kullanırsınız sesini çokartmadan bakar çocuğa.. yeterki : normal bir memur olan komşu ahmetin eşi ne kadar rahat ben ne kadar zorlanıyorum demeyesiniz diye.. bunlarda samimiyim...yaşarsanız görürsünüz...


scoor3
Genel Müdür
21 Nisan 2009 03:19

Polisler sürekli yer değiştirmez, sadece zorunlu şark görevi vardır, bu görev öğretmenlerde, askerlerde olduğu gibi Polislerdede zorunludur, 1. bölge illerinde en az görev yapma süresi 6 yıldır, 8 yıl olan 10 yıl olan görev bölgeleri vardır, bu zorunlu sürelerdir tabiki memur istemezse bu bölgelerde daha uzun yıllar görev yapabilir.

Ayrıca size bir önerim siz önce kendinizi bir sorgulayın, Polislik mesleği ile evlenmiyorsunuz kişi ile evleneceksiniz, eveleneceğiniz kişinin karakterini şahsiyetini araştırın benden size tavsiye.


ALeYNa883
Aday Memur
21 Nisan 2009 09:16

KEMANCI_77 valla öle bi anlatmışsınki polis bi eş alasım geldi:))


Ceylin-az
Aday Memur
21 Nisan 2009 14:35

eşi özel harekatçı olan yada bilgisi olan varmı acaba?? polis eşlerinin hep şikayetçi oldugu birlikte vakit geçirememek,eşlerinin uzun çalışma saatleri gibi ciddi aile sorunlarına neden olan üzücü durumlar özel harekatçı olanların ailelerinde de aynı şekildemi acaba.yoksa özel harekatın çalışma hayatı dahamı esnek...


arcu:)
Memur
21 Nisan 2009 17:07

özel harekatcılar daha daha daha cok calısyor malsef


KEMANCI_77
Yasaklı
21 Nisan 2009 18:21

aleyna evlen bir polesle bana dua edersin sonra... amma bazıları da manyak olur ha.. özelliklede alkol alışkanlığı olan polis arkadaşların sonu pek hayır olmaz..

ceylin özel harekatçılar eskiden evden çok uzak kalırlardı ama şimde öyle değil.. ayrıca polisin en şefkatlisi en insancıl huylusu da özel harekatçılardır.. cüsselerini görsen korkarsın ama bir yolda yürürken suya düşmüş bir kelebeği görseler eğilip alır bir kenara bırakırlar..kavga ettikleri zaman adamı haşat ederler ama kolay kolay kimseyle kavga etmezler...


aşk.aşk
Genel Müdür
21 Nisan 2009 19:10

polisle evlenmek gerçekten sabır özveri ve cesaret ister ama bence sen sevdiğin insanla evlen işiyle değil

21 Nisan 2009 21:23

deli_ilk kardeş sen neyi öğreniceksin işinimi seven insan seviyorsa fizana gider git aklını başına topla ondan sonra evlenme kararı al.

Burada oylamamı yapıyosun


arcu:)
Memur
21 Nisan 2009 21:26

senin bunu sorman zaten sacma sen seviyosan o kişiyi evlenceksin tabiki meslegini artık sorgulamanın anlamı yokki


Ceylin-az
Aday Memur
10 Mayıs 2009 17:30

pomem den mezun olup atanan bi polisin her şehirde mecburi çalışma süresi vardır ya peki atandıgı il evleneceği kişinin memleketiyse bu mecburi hizmet süresini etkiliyormu acaba,sürede bir değişiklikmi oluyor? net bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi.


KEMANCI_77
Yasaklı
10 Mayıs 2009 20:25

ceylin an;

polis memurları kendi memleketlerinde ve doğum yeri olan şehirlerde, ayrıca eşlerinin emlketleri ve doğum yerlerinde çalışamazlar.. ama bu il merkezi nüfusu bir milyonu geçen şehirler için geçerli değil.. sanırım bu şehirler: istanbul , ankara. adana, izmir bursa dır... bu şehirlere kendi memleketinde olsa eşinin memleketine olsa tayın olabilirsin..

polis memuru bir şehre tayin olduktan sonra çalıştığı şehirde doğmuş ve oralı olan bir kızla evlendiği zaman, tayinini gerektirecek başka bir neden yok ise 3 yıl içerisinde başka bir şehre tayin edilir.. tekrar bu şehre de tayin olarak gelemez..

ancak uyguyamada gördüğümüz istisnalarıda yazayım: eğer polis memuru mecburi hizmetini yapmış ise 3 yıl içerisinde tayini çıkmayanlar, 6-7 yıl orda çalışanlar oluyor.. yani o ilin mecburi süresini tamamlayana kadar kalanlar oluyor.. ama bu garanti değildir..doğu görevini yapmamış ise doğu görevi gelene kadar o şehirde çalışır.. sürede herhangi bir değişiklik olmaz..

örneğin: ilk tayin yeri bolu olan bir polis memuru bu ilde 5 yıl çalışır ve 5 yılın sonunda şark görevine gönderilir. ancak asaleti tasdik olduktan sonra 5 yılı beklemeden tayin edilenlerde vardır.. 2-3-4 yıllık memurlarda şarka gönderildiği oluyor.. bunun yanında polis memuru 5 yılı dolduğu halde sürenin uzatılmasını talep edebilir (İBKA).. bu talebin kabul edilyip edilmemesi EGM nin inisiyatifindedir... bu polis memurunun bolu doğumlu bir bayanla evlenmesi bu şartları genelde değiştirmez.. eğer evlilikten dolayı tayin olmasını gerektirecek bir durum hasıl olursa kendisi şark olmayan başka bir şehrede tayin edilebilir.. mesela bolu da iken samsun a tayin olabilir..ama önceki şehirde çalıştığı sürenin üzerine devam eder.. yani 3. yılda samsuna tayin olmuşsa 2 yılda samsunda çalışıp şarka gider...

yani eşinin memleketinde çalışan polis memuru şark görevini yapmamışsa şarka gitme süresi değişmez ama şark dışındaki başka bir şehre tayin ediyebilir.. bura kendi isterse yada evlilikten dolayı göreviyle ilğili bir sorun çıkarsa olur..

şark görevini yapmış bir polis ise eşinin memleketinde çalışıyorsa 3 yıl içerisinde başka bir yere tayın edilir.. ancak uzun süre kalanlarda oluyor.. yani bu durumda tayin genel müdürlüğe kalmış.. yapabilirde yapmayabilirde..ama en küçük bin şikayette tayin olursunuz o kesin...

ayrıca konu açılmışken ; resmi kurumların tümü, tayin olabilen bütün 657 ler ve eş durumundan tayin olabilen bütün sözleşmeli çalışanlar tayinlerde polise tabidir.. yani polisin eşi polisin yanına tayin olur.. ama kesinlikte tayin olamayan memur yada sözleşmeli çalışan yada 24 aylık bağkur lu biri ile evlenen polis memuru mecburi hizmetlerini yaptıktan sonra eşinin yanına tayin edilir.. ve doğu hizmetini yapmış bir polis memuru ile evlenen başka bir polis memuru haricindeki diğer bütün memurlar doğu görevinden muaftır..

Toplam 14 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi