iftar menüsü :) Biber dolması-yaprak sarması, biber buğulama (kızartması), patlıcan patlatması (salatası), yeşil fasulye, yoğurt çorba, marul salatası, yoğurt, karpuz {2-3 gün yeter bu menü :)}
biber buğulama (kızartması); tavaya az zeytinyağı dökün,yağ ısınınca yıkadığınız ayıkladığınız ortadan ikiye 2-3 parça halinde doğradığınız biberleri tavaya atın, kızarana kadar arada bir karıştırın,kavrengi hale dönerken biberler, kıyılmış domates ve sarımsakları dökün pişmeye bırakın ,domatesler ölünce tuzuda dökün 1-2 dk. pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
patlıcan patlatması (salatası): patlıcanları kullanmadığınız bir teflon tavada pişirebilirsiniz, tavaya hiç bir şey koymadan, patlıcanları yıkamadan direk tavaya koyun kapağını kapatın ve pişmeye bırakın arada bir altını üstünü çevirerek patlıcanları pişirin ,pişirdiğinizde közlenmiş gibi bir tat bulacaksınız, sonrasında patlıcanları soğuk suyun altına tutarak kabuklarını temizleyip tabağa doğrayın, üstüne doğranmış sarımsak-soğan ve zeytiyağını dökün, tuz ilave edip karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.
iftar menüsü :) Biber dolması-yaprak sarması, biber buğulama (kızartması), patlıcan patlatması (salatası), yeşil fasulye, yoğurt çorba, marul salatası, yoğurt, karpuz {2-3 gün yeter bu menü :)}
biber buğulama (kızartması); tavaya az zeytinyağı dökün,yağ ısınınca yıkadığınız ayıkladığınız ortadan ikiye 2-3 parça halinde doğradığınız biberleri tavaya atın, kızarana kadar arada bir karıştırın,kavrengi hale dönerken biberler, kıyılmış domates ve sarımsakları dökün pişmeye bırakın ,domatesler ölünce tuzuda dökün 1-2 dk. pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
patlıcan patlatması (salatası): patlıcanları kullanmadığınız bir teflon tavada pişirebilirsiniz, tavaya hiç bir şey koymadan, patlıcanları yıkamadan direk tavaya koyun kapağını kapatın ve pişmeye bırakın arada bir altını üstünü çevirerek patlıcanları pişirin ,pişirdiğinizde közlenmiş gibi bir tat bulacaksınız, sonrasında patlıcanları soğuk suyun altına tutarak kabuklarını temizleyip tabağa doğrayın, üstüne doğranmış sarımsak-soğan ve zeytiyağını dökün, tuz ilave edip karıştırıp afiyetle yiyebilirsiniz.