Editörler : "eskiyara"Pangaea
25 Haziran 2012 19:51

Sınıf Öğretmeni Açıköğretimden Tarih Okuyup Mezun Olursa ? Bilen İçeri Girsin

Arkadaşlar sınıf öğretmeniyim ve açıköğretimden Tarih Bölümünü okumayı planlıyorum. Bitirip de mezun olduğumda sanırım en son bitirilen alan kabul ediliyormuş.

Ben şu an görevde olan bir sınıf öğretmeni olup AÖF'den tarih bölümü mezunu olunca alan değişikliği ile tarih öğretmeni olabilirim diye düşünüyorum.

Sizin fikirleriniz ve bilginiz nedir ?

BİLGİLİ ve TECRÜBELİ arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum.

Daha önce de bir sınıf öğretmeni benzer bir başlık açmıştı ama ulaşamadım o başlığa.


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
25 Haziran 2012 20:33

Evet, bekliyorum.

Bilgisi olan var mı?

Tarih bölümünü bitirdiğimde sınıf öğretmenliğinden tarih öğretmenliğine geçebilir miyim ?


aktifben
Aday Memur
25 Haziran 2012 20:41

olabilirsiniz hocam. alan değişikliği olurken ilinizde açık olması yeterlidir.


anlatıcı
Şube Müdürü
25 Haziran 2012 20:49

Sayın hocam, kamuda aöf diplomasının bir farkı yoktur. Alan değiştirmrk için diğer fakülte ve bölümler neyse orası da aynıdır. Ama okuması çok kolay değildir, ciddi olarak zaman ayırmanız gerekir.


ucanturk58
Genel Müdür
25 Haziran 2012 20:50

Tarih bölümü okurken Tarih Öğretmenliği ile ilgili de formasyon alabiliyor musunuz ? Bildiğim kadarıyla Tarih Öğretmenliği formasyonu ile Sınıf Öğretmenliği formasyonu aynı değil. Bir de Açık Öğretimde Osmanlıca, Paleografya, Epigrafya ve Diplomatika gibi dil derslerini nasıl gösterdiklerini merak ettim açıkçası.


muallim_34
Genel Müdür
25 Haziran 2012 21:17

formasyon dersleri ortaktır bildiğim kadarıyla.olabilir.zaten öğretmen...


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
25 Haziran 2012 22:09

hepinize teşekkür ederim cevap yazdığınız için.

Alan değişikliği için bulunduğumuz ilde açık olması şartını biliyordum.

Normal şartlarda alan değiştirebiliyorsak amenna.

AÖF okuyup mezun olmak NİSPETEN daha rahat diyorlardı bana ?


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
25 Haziran 2012 23:32

güncel


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2012 00:52

Ayrıca formasyon almak gerekmiyor tekrardan diye biliyorum ben de.

Tarih öğretmenliği ile sınıf öğretmenliğnin formasyonu ayrı mı tutulur MEB'de ?


escu
Genel Müdür
26 Haziran 2012 01:17

Hayrola hocam becayiş için o kadar uğraştınız şimdi de bölümmü değiştirmek istiyorsunuz?Şaşırdım...


escu
Genel Müdür
26 Haziran 2012 01:27

Bilen içeri girsin demişsiniz afedersiniz dalmışım bende öyle pat diye:))Bilgim yok ama zor olmazmı açıköğretimden okumak ve daha sonra o bilgiyle tarih öğretmenliği yapmak....Ha belki tarih ilgi alanınızdır kolay olur okumak ama yinede alan dersleri zorlayabilir...


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2012 14:40

çok değerli escu hocam :)

burada bu fikrimi ve hedefimi sizinle paylaşayım.

Sınıf öğretmenliği iyice bitirdiler ve 5,5 yaş gurubunu 3 yılda bir devamlı alıp okutmak bana göre değil. Çok yıpratıcı. Bir sınıf öğretmeni olarak ben de ARTIK 1. sınıf sendromu oluşmaya başladı. Tek bir etken yok değil açıkçası. Sadece 1. sınıf tek sebep gösteriemez. Sınıf öğretmenliği bana göre değil ve BU YIL AÇIKÖĞRETİMDEN tarih bölümü açıldığını görünce hemmen karar verdim ve sevdiğim, ilgi alanım olan tarih okumak büyük bir fırsat benim için.

Evet becayiş için çok uğraştım. Şimdi de branş değiştirmek için hedefimi gerçekleştireceğim. Tarih ilgi alanım ve hep ya Edebiyat ya da Tarih öğretmenliğini hayal etmişimdir mesleğimde ki tarih sevdiğim bir alan olunca da sizce bu fırsat kaçar mı?


katre umman
Aday Memur
26 Haziran 2012 15:42

Hocam benim bildiğim alan değiştirme işi, alanında atanamamış olanların farklı bi alanda istihdam edilmesi işdir. Yani atıyorum tarih bölümü mezunu olupta sınıf öğretmenliği, sosyal bilg öğretmenliği alanına atanmış bir kişi alanı olan tarihe bu alan değiştirme işiyle geçiyor.

sizin ilk atamanız sınıf öğretmenliği ise hangi alan değiştirmeden bahsedeceksiniz ki...ancak tarihi okursunuz sınıf öğretmenliğinden istifa edersiniz ve tekrar kpss puanıyla tarih öğretmenliğine geçebilirsiniz.

O dediğiniz yolla alan değişikliği olmaz. Kaldı ki meb alan değiştirme işini ilk atama ve branş uyumuna göre yapıyor öğretmeni mevcut pozisyondan alanına kaydırıyor...


escu
Genel Müdür
26 Haziran 2012 15:46

((çok değerli escu hocam :))

Güldüm:)

Dear hocam valla siz yaparsınız gibi geliyor,şu forumdan tanıdığım kadarıyla azimli ve sabırlı birisisiniz (MaşaAllah demeden geçemicem)Sınıf öğretmenliği hakkındaki düşüncelerinize de ayrıca katılıyorum.Ben göreve başladığımdan beri birleştirilmiş sınıf ve tek öğretmen olarak çalışmaktayım ve o şartlarda helede köy çocuklarında ilgisiz ailelerde 1. sınıfları okumaya geçirmek beni bitiriyordu.O konuda çok haklısınız.Siz isterseniz onunda üstesinden gelirsiniz Allah'ın c.c İzni ve Yardımıyla inşaAllah.Onun için de dua etmeye başlayalımmı:))


zfryslts
Memur
26 Haziran 2012 17:23

düşündüğünüz olabilir hocam benimde kafama yattı şu linke bir göz atın isterseniz genel açıklamalar 1. madde de......3.1. Mezun olduğu alanı dışında atanan veya öğrenimleri birden fazla alana kaynak olanlar ile başka bir alanda yüksek öğrenimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve mezuniyetlerinin Talim ve Terbiye Kurulunun ilgi c kararında atanacağı alana uygun olması kaydıyla atanabilecekleri alanlara, alan değişikliği isteğinde bulunabileceklerdir.

http://personel.meb.gov.tr/kilavuzlar/2011%20Öğretmenlerin%20Alan%20Değiştirme%20Kılavuzu%20-%2017.06.2011.pdf


m.dealer
Memur
26 Haziran 2012 17:28

Hocam bitirdiğiniz okul atamaya esas alan ise olabilir. yani o bölümü bitiren öğretmen olabiliyormu orası önemli.


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2012 20:23

Açıköğretimde

Sosyoloji

Türk Dili ve Edebiyatı

Felsefe

vardı ve bunlar FEN EDEBİYAT FAKÜTESİ olarak geçerdi.

Bu bölümden birini bitirip Anadolu Üniversitesinden diplomasını alan formasyonla uğraşır ve formasyonunu adığı gibi de öğretmen olarak atanmaya hak kazanırdı.

Hatta Eğitim Fak. mezunları fen edebiyat fak. mezunlarına hep tepki gösterirlerdi. BİLHASSA AÇIKÖĞRETİMDEN olanlara .

İLK DEFA YÖK'ün SENATO KARARIYLA 2011-2012 yılında TARİH BÖLÜMÜ DE AÇILDI.

Okuyup bitiren öğretmen değilse, formasyon almak zorunda. Ama biz halihazırda öğretmen olup daha önce formasyon aldığımız için buna gerek yok.

Ayrıca hala görevde olduğum için ikinci bir üniversite ve alan okuyup o diplomayı aldıktan sonra alan değiştirme hakkım oluyo(muş). Edindiğim bilgiler ışığında bunları belirtiyorum.


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2012 20:28

katre umman hocam sen bu zamana kadar alan değişikliğini bu şekilde gördüğün için bu açıdan olaya yaklaşıp "YORUM"unu yapmışın.

Çünkü açıköğretimden mezun olup da alan değiştiren pek olmadığından ya da rastlanılmadığı için ve de alan değişikliği genelde alanı fizik kimya,biyoloji, tarih gibi olup sınıf öğretmenliği yapanlara verilen bir husustur.

Ama YÖK'e göre EN SON BİTİRİLEN LİSANS PROGRAMI NEYSE KİŞİNİN O ALANI SAYILIR.


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2012 20:31

Yani hocam sen alan değişikliğini sadece kendi alanı dışında olup sınıf öğretmenliği yapıp esas alanlarına geçmek isteyenlere tanınan bir hak olarak değerlendirmişsin :)

zfryslts hocam,

gerekli yönetmelik maddesini koymuş. Orada gayet AÇIK ve NET belirtilmiştir. Bu maddeyi okuduktan sonra ben de açıklığa kavuştum. engel yok diyebiliriz artık diye düşünüyorum :)

Sağol zfryslts hocam .


Dear_
Müsteşar Yardımcısı
26 Haziran 2012 22:01

escu hocam,

böyle bir hak varsa kaçırmam tabii. Çok zorlanacağımı düşünmüyorum. Ben yaparım dedim mi mezun olur diplomayı alırım :) ama MEB sorun çöıkartacaksa emeğe ve zamanımıza yazık olmasın diye araştırıyorum.


unbeaten4141
Daire Başkanı
26 Haziran 2012 22:20

felsefe 2 sınıftayım sınıf öğretmeni mezunuyum.ilgi duyduğum ve sevdiğim için okuyorum.sınıf öğretmeni mezunu olmadığı(ne alakaysa) sınıf öğrt.olarak atanan biri nasıl tarih kimya tarih vs. bölümüne geçiyorsa sınıf.öğrt.de öğretmen olunabilecek bir bölümü bitirip formasyuz atanmalıdır.helal olsun DEAR arkadaşım ben hiçbir dersten kalmadan bitirdim ilk sınıfı bakalım hayırlısı.sınıf öğrt.seviyorum amacım sadece felsefe alanında iyi bir donanıma sahip olmak.irtibatı koparmayalım :)

Toplam 91 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi