Editörler : "eskiyara"Pangaea
11 Ocak 2020 21:41

Kaybedilen yazılı kağıdı?

Merhaba öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim(yeniyim hızlıca hesap açtım) biliyorsunuz 17 ocak karneler verilecek 8.sınıf öğrencisiyim sosyal 1.sınava girdim sonucu açıklanmadı(diğer öğrencilerinki açıklanmış) 2. sınavada girdim ancak 1.sınavın sonucuna G(girmedi) yazmış çok sinirliyim kendisi kaybetmişse bende ki sıkıntı ne? internette biraz araştırdım yeniden sınava girme , direk 100 verme , tutanak gibi olaylar gerçekleşmiş.

LÜTFEN ACİL CEVAP YAZARMISINIZ!


hugo.almeida
Kapalı
11 Ocak 2020 23:17

Öğretmeninle konuş. Uzlaşmacı davran.

1. Kimse sana direkt 100 vermez, veremez onu unut.

2. Seni yeniden iki türlü sınava sokabilir.

A) Bir sınav hazırlar girersin, notuna razı olursun.

B) Dilekçe verirsin, okul idaresi işlem başlatır, kanıtlarsın sınava girdiğini, süreç sonucu anlattıklarına göre sırala lehine olacağı için öğretmen karne notu girişi yapmadan A seçeneğini uygular.

B seçeneği ile devam edersen öğretmen hakkında soruşturma başlatılır. Süreç sonuçlanır. Bu sürecin sana katacağı hiç bir şey yok.

Pazartesi günü Öğretmeninle konuşup durumu anlatırsın. Muhtemelen hata yaptığını fark edecektir. Hatta telefonla ulaşabiliyorsan yarın ulaş pazartesi sınavını ol hemen.

Dip not: Hocam ilk sınavım çok iyi geçmişti benim 90-100 arası bekliyordum şimdi unuttum çoğunu falan de ;) belki kolay hazırlar. :)


hasan98604
Şube Müdürü
12 Ocak 2020 09:14

okula gelip gelmedigin yoklama fişinden bellidir.. hocam ben o gün okula geldim de.. tekrar sınav yapsın.. sınav kağıdını kaybetme lüksü yok..


güülkaya
Aday Memur
12 Ocak 2020 13:02

Öğretmenine durumu anlatsan hızlıca hatasını telafi ederdi.Bu kadar araştırma yapmana da gerek kalmazdı. Hiçbir öğretmen bu kadar net bir hata sebebiyle öğrencisini mağdur etmez.Tabi bunu sınava girdiğini varsayarak söylüyorum.

TME3
Şef
12 Ocak 2020 22:11

Eski çalıştığım okulda şöyle bir taktik yapardı çocuklar, sınav biterken oluşan hengamede bazıları kağıdını teslim etmez etmiş gibi yapıp tenefüse çıkarlardı, öğretmen kağıtları okurken eksikliği fark ederdi, cocuklar tekrar sınava girmeyi reddeder öğretmeni suçlar 100 bekliyorduk diye itiraz ederlerdi... Bunu okuyunca birden aklıma geldi,

Eğer öyle bir durum değilse gerçekten kağıt kaybedilmiş ise yoklama defterine bakılarak G yazısı kolayca silinir idare tarafından, tekrar sınavı yapılır ve olay kapanır.

12 Ocak 2020 23:42

Çocuğum sana cevabım şu, "kağıdı kaybetmiş" " not girmemiş" dediğin kişi senin öğretmenin.Sanal ortam dahi olsa öncelikle saygını kaybetme ve güzel bir dil kullanmayı her ortamda alışkanlık haline getir.Ve tavsiyem böyle meseleler olduğu zaman buralara gelip feveran etmek yerine doğrudan öğretmenin ile görüşüp meseleyi çözmeye çalışmandır.Belki de sınava girmedin? Biz nerden bilebiliriz bunu? Öğretmenden kaynaklanan bir sıkıntı varsa bunu çözümü çok basit.Merak etme ÖSYM sınavı değil bu.


hsynky5
Aday Memur
14 Ocak 2020 23:05

Olay Çözüldü 86 girildi cevap yazan herkese teşekkürler

Toplam 6 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi