Evet çok güzeş.
Devam edelim.
******Sertlik******
Suyun sertlik derecesi arttıkça midede şişkinlik ve gastrite yol açabilir. Fakat öte yandan kardiyovasküler (kalp ve damar) hastalıkları için ise sert sular koruyucu bir faktördür.
Hımmm, demek ki suyumuzu sağlık durumumuza göre de belirlemeliyiz.
Sert sular yemeklerin geç pişmesi, sabunun zor köpürmesi, boru ve kazanlarda tıkanmalara yol açabilir.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre suyun sertliğinin sağlığa zarar verdiği düzey 50 Fransız sertlik derecesi ve üzeridir.
İçme suyu olarak kullanılan suyun sertlik derecesi ise 10 Fransız sertlik derecesinin üzerine çıkmamalıdır.
Korusuya Türkiye'nin en yumuşak suyu denmesinin sebebi buymuş demek.
(Reklam yapmıyoruz sadece sonuca varıyoruz)
Fakat kalp ve damar rahatsızlıkları olanlar çok fazla yumuşak suyu tercih etmemeliler.
Evet içme suyunun sert yada yumuşak tercih edilmesinde sağlık koşulları göz önünde bulundurulmalı fakat sertlik derecesi 10 Fransız sertlik dercesini geçmemelidir.
Evet çok güzeş.
Devam edelim.
******Sertlik******
Suyun sertlik derecesi arttıkça midede şişkinlik ve gastrite yol açabilir. Fakat öte yandan kardiyovasküler (kalp ve damar) hastalıkları için ise sert sular koruyucu bir faktördür.
Hımmm, demek ki suyumuzu sağlık durumumuza göre de belirlemeliyiz.
Sert sular yemeklerin geç pişmesi, sabunun zor köpürmesi, boru ve kazanlarda tıkanmalara yol açabilir.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre suyun sertliğinin sağlığa zarar verdiği düzey 50 Fransız sertlik derecesi ve üzeridir.
İçme suyu olarak kullanılan suyun sertlik derecesi ise 10 Fransız sertlik derecesinin üzerine çıkmamalıdır.
Korusuya Türkiye'nin en yumuşak suyu denmesinin sebebi buymuş demek.
(Reklam yapmıyoruz sadece sonuca varıyoruz)
Fakat kalp ve damar rahatsızlıkları olanlar çok fazla yumuşak suyu tercih etmemeliler.
Evet içme suyunun sert yada yumuşak tercih edilmesinde sağlık koşulları göz önünde bulundurulmalı fakat sertlik derecesi 10 Fransız sertlik dercesini geçmemelidir.