Editörler : supporters.
11 Haziran 2007 00:04

Eğitim Yönetimi ve Denetimi

sayın hocalarım bu iki bölümlerden birinde yüksek lisans yapmak istiyorum ancak iki bölüm hakkında da yeterli bilgi edinemedim.Acaba bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?Şimdiden teşekkür ederim.


alpertunga84
Müsteşar
12 Haziran 2007 17:12

Elbette program geliştirme.sakın diğerini seçme gibi bir hata yapma bence.ben program geliştirmede başvuru yapacam.


Zeyno82
Aday Memur
13 Haziran 2007 00:18

teşekkür ederimalpertunga.ama neden program geliştirme.bende biliyorum as çok bişeyler.ama hala soru işaretleri var kafamda...


alpertunga84
Müsteşar
13 Haziran 2007 20:54

mesela hocam bana demişti ki hem geleceği olan bir alan hem de rahatlıkla okulda ders alabilirsin dedi.Eğitim teftişi yüksek yapanların ders alamadıklarını söyledi bi de.


Zeyno82
Aday Memur
14 Haziran 2007 18:56

iide arkadaşım ders alıosun falan tamam ama bise başka nası getirileri olcak.herkes ii iş die.good job dedi hocalarda.ama onlarda bilmio.bide herkes uzman olamıo.ama diğerinde uzman olmasanda yani devam etmesende en azından müfettiş olma ihtimalin var dimi.i düşünmek lasım.kulaktan dolma bilgilerle olmas ya.


_ ZyNpEkM_
Kapalı
15 Haziran 2007 00:15

evet kulak dolma bilgilerle olmaz.

ben eyp mezunuyum ve eğitim yönetimi ve teftişinde yüksek lisans yaptım. getirisi ne oldu derseniz ..müfettişlikte işinize yarar..alımda eskisi gibi ayrıcalıkları yok fakat müfettişlik yardımcılığı döneminde alacağınız eğitimlerde büyük bir artısı var. çünkü almanız gereken derslerin büyük bir kısmını zaten aldığınız için böyle bir artısı söz konusu.

okulda ders alma noktasında bir etkisi olmaz. eğitim programları bölümünün de olmaz yalnız. öğretmenlik meslek bilgisi branşında her ikisi de eşit koşullardadır fakat bunlar genelde lisans düzeyinde eğitimi dikkate alarak veririlir.yani yüksek lisans la öğretmenlik meslek bilgisi derslerine giremezsiniz. branş lisans eğitimi ile belirlenir çünkü.

üniversitede kariyer açısından her ikisinin de birbirine bir üstünlüğü yoktur. ama eğitim yönetiminde yaparsanız kamu yönetimine de yakındır.

kendi ilginize bağlı. geleceği parlak diye düşünmeden önce bence hangi alanda çalışmak araştırma yapmak hoşunuza gidiyor ve sıkılmadan çalışıyorsanız onu seçin derim. çünkü sevmediğiniz bir alanda bilim uzmanı olsanız:) da ki devam etme olasılığınız düşer.

başarılar dilerim.


alpertunga84
Müsteşar
15 Haziran 2007 14:49

benim hocalarımdan aldığım izlenim Program geliştirmenin diğerinden daha iyi olduğudur. Eğitim Yönetimi ve Denetimi ise sadece müfettişlikte işe yarıyor. Ama müfettiş olunca ilk 5 sene doğunun ücra köşelerinde geziyorsunuz.Kurtuluşunuz yok yani başka türlü.


_ ZyNpEkM_
Kapalı
15 Haziran 2007 15:09

hocalardan kulaktan dolma değil..okuyun araştırın.. bu iki anabilimdalını karşılaştırıp şu daha iyi denmesi saçma. hocalar böyle dedi demek de saçma. okuyup araştırmak lazım. hoca kendi doğrusunu söyler ona uygun olan size uygun olmayabilir.

dediğim gibi kararı ona göre vermek lazım. ikisi de farklı uzmanlık dalları olduğuna göre birbirine göre farklılıkları vardır. bu birinin diğerinden daha iyi ya da kötü olduğunu göstermez.


alpertunga84
Müsteşar
15 Haziran 2007 15:17

Bunlar cami hocası değil ama arkadaşım,bilmem farkında mısın.senelerini akademik hayata vermiş insanlar.


harika1982
Kapalı
15 Haziran 2007 21:06

arkadaşım eğitim programları bölümünde mutlaka bilimsel hazırlık programı veriyorlar.diğerini bilmiyorum ama bir dersten kalırsan bilimsel hazırlıkta bazı üniversitelerde y.lisanstan atılıyorsun bence bölüm araştırması yapmaktan daha çok üniversitelerin yönetmeliklerini iyi öğren hangi üniversiteye başvuracaksan.iyi sanslar


_ ZyNpEkM_
Kapalı
15 Haziran 2007 22:50

eğitim yönetimi be teftişi de lisansı yönetim olmayanlara bilimsel hazırlık veriyor. çoğu üniversitede bu var zaten.

bunlar cami hocası değil demişsin de.. eğer sizler lisanüstü yapacaksanız araştıran ve sorgulayan insanlar olmalısınız. yarın öbürgün tezini de hoca öyle diyo diye yapamazsın..


Zeyno82
Aday Memur
16 Haziran 2007 20:58

oh be.nihayet biri yasmış:)teşekkür ederim bilgiler için arkadaşlar.ben de dinliorum hocalrı ama hepsi bişey dio.

eğitim yönetimi daha kısırmış ders açısından anlatılana göre.yani belirli çerçeve dışına çıkılamıomuş çalışmalarda.ama proğram geliştirmenin böle bi sıkıntısı yokmuş.sonuçta bişi geliştirlcek ve bunu sonu yok .hayal etme gibi.

aslında ben araştırdım ölçme ve değerlendirme en iyilerden biri ama onuda okumak zormuş.matematikle ve istatisliklerle arası i olmayanlar tercih etmesin diolar.hala napcam düşünüorum.as zaman kaldı yahu...


alpertunga84
Müsteşar
17 Haziran 2007 16:46

_ ZyNpEkM_ arkadaşım sen benim dediğimi anladın da demagoji yapıyorsun.neyse burda böyle gereksiz bir tartışmaya girmek istemiyorum.Sorgulayıcı bir insan olmasak hem nette hem de insanlarla birebir olarak olayı araştırmayız!


egitimli
Aday Memur
18 Haziran 2007 00:38

sevgili arkadaşım PG biraz daha yüzü öğretmenliğe dönük bir alan; eğitsel etkinlik hazırlamaktan, dramatizasyondan, öğrencilere öğretici uğraşılar bulmaktan zevk alıyorsan ve bu doğrultuda kabiliyetinin olduğuna inanıyorsan, orayı seç.

PG uzmanlarının çalışma alanı öğretmenin sınıfta neyi nasıl yapacağına dönüktür yani uygulama ağırlıklıdır.

Yöneticilik ise doğası daha farklı bir alandır, yönetim alanında, lisansüstü eğitimin esnasında çok uygulamaya dönük bir eğitim almayacaksın daha teorik düzeyde eğitim alacaksın.

Alanın kısırlığı fikrine bir yönetimci olarak katılmıyorum alan kısır olmaz insanların dönüşümsel potansiyeli sınırlı olur. eğitim yönetimi alanyazının son 100 yılının ve özellikle son 10 yılının analizini yaparsanız bu ne demek istediğimi anlayacağınızı düşünüyorum.

Mesleki yaşantınızı öğretmen olarak sürdürme düşüncesindeyseniz eğer, kesinlikle PG alanına yönelmenizi tavsiye ederim, sebebini ilk paragrafta açıkladım.

Akademisyen olma düşüncesinde iseniz ilgi alanlarınızı değerlendirmeniz gerekir. Ama bu durum çok önemli değil doktorada da alan değiştirebilirsiniz. Hatta yeni doktora programlarında disiplinler arası bir politika güdülüyor (bunu burada açma gereği görmüyorum).

Eğitim Bakanlığında farklı kademelerde (müfettişlik) görev alabilme eğiliminiz varsa yönetim alanı size 4 yıl zaman kazandırabilir, onun dışında müfettiş olabilme noktasında çok fazla katkısını göremezsiniz, sadece puan eşitliği durumunda yüksek lisans yapmış olmak tercih sebebidir o kadar. Ama kazandıktan sonra alanı tanıyan birisi olarak daha başarılı bir müfettiş olma ihtimaliniz yüksek olabilir. (cümlede iki tane olasılığı kasıtlı olarak kullandım).


egitimli
Aday Memur
18 Haziran 2007 00:46

Değinme gereği duyduğum bir başka durum; yıllarını akademik yaşama adamış insanların görüşleri saygı değerdir yararlanılabilir ama eleştirilemez tabular değildir, bir gün sen de hoca olduğunda -ki umarım olursun- bunu daha iyi anlarsın. Çünkü eleştiri almayı en çok o zaman isteyeceksin, tabi kısır düşünmeyen bir hoca olursan. Ayrıca bunlar cami hocası değil derken (kötü bir niyetinin olmadığını düşünüyorum ama) "saygı değer" cami hocalarını rencide edebileceğini de düşünseydin keşke.


Zeyno82
Aday Memur
18 Haziran 2007 15:26

sayın egitimli hocam; açıklamalarınız için teşekkürler zaman ayırdığıız içinde.Verdiğiniz bilgiler benim için gerçekten çok değerli...


NEC34
Memur
21 Haziran 2007 12:20

slm herkese.

ben de eğitim teknolojisi hakkında bilgisi olan varsa bilgi almak istiyorum.şimdiden teşekkürler.bir de bu eğitim bilimleri mülakatında neler soruluyor???daha önceden tecrübesi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirlerse çok mutlu olacağım.matemetik öğretmeniyim.


Zeyno82
Aday Memur
21 Haziran 2007 22:59

ben girmedim hiç ama öğrendim.mülakatta genel olarak düşünceler konuşma özgüvene faaln bakıolarmış.yani yapabilirmi bu işi şeklinde.neden bu bölümü seçtin neden yüksek lisans yapmak istiosun gibi sorular soruluomuş genel larak.


sevdakoca
Aday Memur
22 Haziran 2007 00:57

İkisi de bir işe yaramaz.Kusura bakmayın.


puduhepa_
Yasaklı
22 Haziran 2007 18:33

sevda hocam biraz sanki realist takılmışmı desem?


noname_123
Aday Memur
12 Temmuz 2007 11:53

arkadaşlar bu konuyla ilgili bir sorum olacak. "Eğitimde Program Geliştirme Anabilimdalı" diye bir ayrıca bir anabilimdalı var mı? yoksa program geliştirme " Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilimdalı" kapsamında mı?

Toplam 90 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi