Editörler : Lanet
23 Eylül 2010 15:50

Kişisel gelişim kitapları

hiç hayatında kitap okumayan insanların bile elinde bir kişisel gelişim kitabı olması dikkat cekici.. bir suru basarı hikayeleriyle dolu bu kitapların işlerinde veya hayatlarında insana kattıgı bir şey varmı acaba yoksa sadece para tuzagı mı?? ne dersiniz??


y a r e n
Kapalı
23 Eylül 2010 22:29

Bence insanın kendisiyle alakalı bir durum bir kitabı 10 kere okursunuz fakat hayatınıza etkisi olmaz kitaptan çıkarılacak anlamlar okuyucuya kalmıştır para tuzağı olduğunu düşünmüyorum ,farkedemediğimiz noktaları değişik açılardan yakalamayı sağladığını düşünüyorum..


*ilknur*
Müsteşar
06 Ekim 2010 13:53

ben de kişisel gelişim kitapları okuyan biriyim.. bence para tuzagı degil.. hatta bazıları hayat koşuşturmacasında farkedemediklerimizi çok basite indirgeyerek anlatıyor..bu tür kitaplara önyargılı yaklaşmamak lazım..


vasair
Aday Memur
06 Ekim 2010 14:50

bense bu sorunuza;birde bülent akyürek'in "içinizde ki öküze oha deyin"isimli kitabı okumanızı tavsiye ederek katılmak istiyorum :)


!!EsMeR!!!SeKeRiM!!
Müsteşar Yardımcısı
09 Ekim 2010 22:36

kişisel gelişim kitaplarına nerden baktığınızla alakalı bir durum bu, para tuzağı diye görüyor iseniz öyledir yok bende buradan kendime ait bir paye çıkarırım diyorsanız da böyledir.

aslında kitaplarda kaleme alınan bir çok öykünün baş mimarlarını kendi çevremizde de rahat gözlemleme şansına erişebiliriz. sadece biraz daha iyi gözlem ve iyi biret dinleyici olmakla başlar isek kanaatimce iyi bir yol kat etmeye başlamışızdır.

örneğin; babalarımız, annelerimiz, dedelerimiz, ninelerimiz ve yahutta ahbabplarımız tanıdıklarımız .. hepsinin bizden ayrı bir hayatları ve başarı/başarısızlık öyküleri var yeter ki bunları anlatırlarken dikkatli dinleyebilelim..


ayumsu
Genel Müdür
10 Ekim 2010 11:06

kişisel gelişim kıtapları bana faso fiso geliyor hep aynı şeyler... bence kişisel gelişimmm sağlanmak isteniyorsa bu kitaplarla olacak şey değil. :D

sevmiyorum ben bu tarz kitapları açıkcası...

sadece çeşit o kadar...


zuzula
Şef
10 Ekim 2010 22:34

Evet,kişi kendini yenilemeli-geliştirmeli;ama günümüzde anlaşıldığı gibi ?en iyi olan ayakta kalır? düşüncesinden beslenen gelişme anlayışı kabul etmek mümkün değildir..

İnsanın acizliği, fakirliği ve onu var edene olan ihtiyacı ortada iken, ona kaldıramayacağı bir yüklemek ?Bütün enerji sende gizli? veya ?Sen her şeyi yapabilirsin? gibi sloganlarla yaklaşmak fıtrata aykırıdır.

Gelişme fıtratla uyuşmalı.. Madde alemindeki gelişim ile mana alemindeki gelişim birbirine paralel olmalı,ikisi de birbirinden beslenmeli?Gelişme sırtını kemalata dayamalı ki, dönüşme gerçekleşsin..

İnsan bütün olarak ele alınmalı ki yarım kalmasın..Eğer insan bütün olarak ele alınmazsa,yarım insan olarak kalmaya,yarım insan yetiştirmeye,yarım insanla iş yapmaya mahkumdur?

Maalesef bugünkü kişisel gelişim kitaplarının çoğu mutluluğu kendisinde gizli (!) güçlerde arıyorlar..Mutluluk unsurlarından biri olan kalbin keşfi ve ondaki esrarı anlamaktan aciz kalıyorlar..

11 Ekim 2010 00:23

kişisel gelişim kitaplarını sevmiyorum, çok kitap okurum ama bu tür değil. çünkü bildiğim şeyleri anlatıyorlar zaten. sen iyisin, süpersin, her şeyi başarabilirisin vs vs.. bunları ben de biliyorum zaten. bikaç kitap okumuştum bu tür. ama hep aynı şeyler, değişik bir şey yok.

"içinizdeki öküze oha deyin" kitabını biliyorum, okumayı denedim ama okuyamadım bile. elime aldığım her kitabı bitirmek gibi bir takıntım olmasına rağmen..


felisilvestris
Müsteşar Yardımcısı
11 Ekim 2010 00:44

okuyan veya seven varsa özür dilerim en baştan ama ben gıcık oluyorum o kitaplara


yenigeldim
Memur
11 Ekim 2010 09:07

her kitabın muhakkak insana kattığı bişeyler vardır


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
11 Ekim 2010 16:33

Arkadaşlar "kişisel gelişim kitapları" hakkında bu kadar acımasız olmayın, zira;kişisel gelişim alanında yazılmış insan hayatına olumlu katkısı olan bir çok kitap vardır,özellikle Antony Robbins'in sınırsız güç kitabı, Mumin Sekman'ın kitapları,Ahmet şerif İzgören'in kitapları bu konuda çok güzel bilgiler içermektedir.

Zaten bu konuda en meşhur kitap Antony Robbins'in Sınırsız Güç isimli kitabıdır, diğer kitaplarda bu kitabın devamı niteliğinde gibidir.

kişisel gelişim kitapları özü itibar ile: bir insan bir işi yapmış ise bu işi sende yapabilirsin gibi bir düşünceyi irdeliyor ve konuyu örnekleri ile destekliyor.

Hülasa: ben bu tür konulara ilişkin epey kitap okudum, zararını görmedim.

Saygılar.


zuzula
Şef
11 Ekim 2010 22:46

Elbette bizim kültürümüze uygun kitaplarda var,olmalı da?Kendi kültür değerlerimizden hareketle Batı ?da ki güzellikleri göz artı etmeyerek kişisel gelişme alanında çalışma yapılmalı..

Burada gözden kaçan şu:Batı kaynaklı olan kitapların,Batı ?da oluşan kültüre göre reçeteler sunması..Kitapların içerisinde ?bir iki doğrunun yanında yanlışlarda? size empoze ediliyor..

Mesela biz ?ben ? demeyi doğru bulmuyoruz,günah sayıyoruz...Ama batı kaynaklı kitaplar sürekli ?ben? demeyi insana empoze ediyorlar..Her meselede ?ben? diyen insan nefsini merkeze koyarak elde etiği her başarıda enaniyetini besler..Nefis merkezli kendine güvenen böyle bir insan,azıcık sürçtüğü bir yerde bütün ümidini kaybederek tutunacak yer bulamaz bir daha da doğrulamaz..Dolayısıyla, özünden kopmuş bir kişisel gelişim tehlikeli bir süreçtir..


gurcan48
Aday Memur
11 Ekim 2010 22:50

kişel geliişim kitapları mı? kusura bakmayın ama ben kişisel gelişim aşamasını 6 yaşıma kadar %90 tamamlamış bulunuyorum. benim bildiklerimi bana mı öğretecek o kitaplar. yapmayın.


bilgine
Memur
13 Ekim 2010 00:24

yirmili yaşlarda çok merak salmıştım o kitaplara. ama ne hikmetse aldığım hiçbir kişisel gelişim kitabını sonuna kadar bitiremedim. bir süre sonra sıkıldım hep.şimdi görüyorum ki aslında bizi birşeylere karşı pompalamak içinmiş. yani hep çalışmalısın, hep başarmalısın, hep iyi iletişim kurmalısın, hep pozitif olmasın, hep gülümsemelisin.....sonu gelmiyor.bana bu kitaplar sistemin bir parçasıymış gibime geliyor. biz miskin ve tembel olursak patronlarımız ne yapar sonra??**


bilirmisin
Aday Memur
15 Ekim 2010 00:21

bence okumalı insan bu tür kitapları...hele bizim toplumumuzda hayata bu kadar at gözlükleriyle bakan kişi varken.belki bi nebze katkısı olur bu kitapların.

her söyleneni doğru olarak algılamadan tabii ki irdeleyerek sorgulayarak,doğru yanını alıp yanlış yanlarını eleştirerek.

tv de saçma sapan diziler izlemek yerine bu kitaplarla zamanımızı değerlendirsek daha iyi değil mi?


j.oppenheimer
Daire Başkanı
15 Ekim 2010 22:49

kendinize inanırsanız başarırsınız, sakın pes etmeyin. bu kitapların bundan başka öğrettiği birşey yoktur işte sayfalarda bundan başka birşey yoktur. zaman kaybı onun yerine polisiye okuyun daha iyi.


serap54
Kapalı
21 Kasım 2010 23:21

bu kitapları zaman kaybı olarak görmek yanlış bence. her insanda aynı etikiyi bırakamaz çünkü insanlar farklı farklı


"kemal"
Kapalı
23 Kasım 2010 10:00

Kesinlikle bir tane kişisel gewlişim kitabı okumak lazım o da "HIDIR KİŞİSEL GELİŞİYOR"...


kudretsolmaz
Başbakan Müsteşarı
23 Kasım 2010 11:07

kişisel gelişim kitaplarını okumayı seviyorum ve uyguluyorum elimden geldiğince, bu tür kitapların en büyük katkısı ise çocuklarla iletişimimde oldu.


ÇOTANAK
Başbakan Müsteşarı
23 Kasım 2010 16:30

Antony Robbins'in Sınırsız Güç isimli kitabı da güzeldir.

23 Kasım 2010 22:39

insanlar kitaplardan çoğunlukla ihtiyacı olduğu kadar faydalanır; başı ağrımayan insana aspirin önermek saçmalıktır...

ayrıca;

muhammed bozdağ: ruhsal zeka... güzel kitap... öneririm

Toplam 39 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi