Editörler : F16 Gökçen

berfin*meb
Kapalı
12 Temmuz 2015 09:27

Bu ota sakın dokunmayın..

Süs bitkisi olarak tanıtılan tavşancıl otunun verdiği hasarlar 7 senede iyileşebiliyor..

http://haber.akademikperspektif.com/2015/07/11/bu-ota-sakin-dokunmayin/


berfin-meb
Müsteşar
21 Ocak 2019 13:13

Dikkat !

Tarçın aşırı kullanılınca beyin kanamasına sebep oluyor..

https://www.sabah.com.tr/galeri/saglik/beyin-kanamasina-sebep-oluyor-tuketmeden-once-mutlaka


berfin-meb
Müsteşar
14 Eylül 2019 20:21

Sağlıkta çığır açacak buluş ! Diş çürümesi tarih oluyor..

Çinli bilim insanları diş çürümesini ortadan kaldıracak buluşa imza attı..

***

Diş doktorları bu haberden hiç hoşlanmayacak..

https://haberglobal.com.tr/saglik/cinli-bilim-insanlari-dis-curumesini-ortadan-kaldiracak-bulusa-imza-atti-6115


berfin-meb
Müsteşar
09 Temmuz 2020 14:24

İnsanlar ne garip..

Elindekinin değerini bilmeyenler..

Ben de hep kepçe kulaklı insanları beğenmişimdir..

***

"Kepçe Kulak" sorununa 30 dakikada çözüm..

https://www.haberso.com/haber/4962860/kepce-kulak-sorununa-30-dakikada-cozum


berfin-meb
Müsteşar
15 Temmuz 2020 14:36

FINDIK KABUKLARINI SAKIN ATMAYIN..

FINDIK KABUĞUNUN FAYDALARI VE FINDIK KABUĞUNDAN ÇAY ☕️ YAPIMI

Fındık Kabuğu ile ilgili yapılan son çalışmalarda fındık kabuğunun kanser ilaçlarında kullanılan paklitakseli maddesini içerdiği tespit edilmiştir. Bu madde doğada çok az bulunuyor. Bu sebeple oldukça değerli bir madde olma özelliği taşıyor. Fındık kabuğu uzun zamandır çeşitli hastalıklara karşı kaynatılarak içiliyor ve faydalı olduğu biliniyordu. yapılan bu son çalışmalarla daha da değer kazandı.

FINDIK KABUĞUNUN FAYDALARI

Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlar

Kanser riskini azaltır

Balgam söktürücüdür

Böbrek ve mesane iltihabına karşı etkilidir

Mesanede taş oluşumuna engel olur

Bağırsak hastalıklarına karşı faydalıdır.

Kolon kanseri riskini azaltır

İdrar yolları enfeksiyonu ve idrar yolunda yanmalara karşı faydalıdır

Cinsel gücü arttırır. fındık kabuğu çayına bir parça keçi boynuzu eklenirse bu etkisini güçlendirmiş olursunuz

Kadınlar eski tarihlerden beri gebe kalmayı kolaylaştırdığı için fındık kabuğu çayını kullanmaktadır.

Göz seyirmesine iyi gelir

Karaciğeri temizler ve karaciğeri hastalıklardan korur

Gribe karşı fayda sağlar

İştah açıcı ve kan yapıcıdır

Öksürüğe iyi gelir. Fındık kabuğu çayına bal ekleyerek içebilirsiniz

Strese karşı faydalıdır. sakinleştirici etkisi vardır

Besin zehirlenmelerine iyi gelir

findik-kabugu

FINDIK KABUĞUNDAN ÇAYI NASIL YAPILIR

Fındık kabuklarını iyice yıkayıp süzün daha sonra Bir litre suya 1 avuç kadar fındık kabuğu koyup 5 dakika kadar kaynatın ve 10 dakika kadar demlenmesi için bekleyip süzdükten sonra içine bir tatlı kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz.

Günde iki fincan içilebilir.

Not :Eğer gebe kalmayı kolaylaştırmak için içilecekse adet döneminde başlayıp 15 gün boyunca içmek gerekiyor. 15 günün sonunda içmeyi bırakın. gebelik oluşmaz ise tekrar aynı şekilde adet döneminde içmeye başlayın

FINDIK KABUĞU NASIL KULLANILIR

Saç dökülmesine karşı da harici olarak kullanılabilir. Fındık kabuğu çayını saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.Saç dökülmesini önler

Fındık kabuğunu kaynatıp suyunu içtikten sonra çöpe atmayın. kuruması için güneşe serip biriktirin. Kuruyan fındık kabuklarını mangal yakarken kullanabilirsiniz.

***

Alıntıdır..


keremcem16
Aday Memur
26 Ağustos 2020 10:12


keremcem16
Aday Memur
07 Eylül 2020 11:06


berfin-meb
Müsteşar
07 Eylül 2020 14:10

Temiz ve nemli bir cilt sağlıklı olmak içim yeterli..

Sadelik daha güzel..

Bayanların ruj, far ve oje kullanmasını çok itici buluyorum..

Teşekkür ederiz ama makyaj sağlıksız bence..

keremcem16, 4 yıl önce

Profesyonel Makyaj Nasıl Yapılır

https://pozitifsaglik.com/profesyonel-makyaj-nasil-yapilir/


berfin-meb
Müsteşar
21 Ekim 2020 23:23

EKİM AYI SEBZELERİ

Domates, patlıcan, çarliston biber, kırmızı biber, havuç, şalgam, mantar, ıspanak, yer elması,

pırasa, lahana, kırmızı beyaz siyah turp, salatalık, karnabahar, taze fasulye, kıvırcık salata,

marul, roka, soğan, dereotu, fesleğen, biberiye, nane, maydanoz, tere..

***

EKİM AYI MEYVELERİ

Üzüm, elma, böğürtlen, kızılcık, frenk üzümü, alıç, armut, yerli muz, greyfurt, nar, mandalina,

limon, incir, kuşburnu, yaban mersini, zeytin, yer fıstığı, ceviz, fındık, kestane..

***

EKİM AYI BALIKLARI

Palamut, lüfer, istavrit, kılıç, hamsi, sardalye, barbunya, mercan, torik..

***

Ekim ayında omega 3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca

mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı

ızgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz..

***

Sağlıklı günler..


berfin-meb
Müsteşar
22 Ekim 2020 21:39

Korona virüsü önlemede yeni yöntem..

Tabi ki maskeyi takmayı bırakmayınız..

https://www.ntv.com.tr/saglik/corona-virusu-durdurmak-icin-evden-cikmadan-once-dislerinizi-fircalayin,Y8wufO4usEG5P1R3-Xux1A

Toplam 31 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi