Editörler : supporters.


Kapalı
08 Nisan 2012 11:18

Vergi Müfettiş Yardımcılığı Mülakatı ( 2012 )

Evet arkadaşlar, kesin olarak belli olmasa da önümüzdeki günlerde zorlu bir mülakat bizleri bekliyor olacak. Nerelerden çalışmalı, ne yapmalı? Nasıl hazırlanmalı ?


JOHNSON
Kapalı
08 Nisan 2012 11:22

Bir de sınav sürecinin kazananlar için devam ediyor olması, aldığımız notları öğrenmemize neden engel oluyor, anlamadım.


dengeunsuru
Şube Müdürü
08 Nisan 2012 11:43

bu süregelen bir uygulama. aldığın notlardan yola çıkarak başarı sırası hakkkında fikir yürütülmemesi isteniyor. mantıklı bir gerekçe çünkü nihai olarak yazaılı sözlü ortalamasıyla belirlenecek sıralama. kazananların puanlarını açıklamak onları olumlu/olumsuz yönde etkileyebilir ya da mülakat için yanlış bir yönlendirmeye yol açabilir diye düşünüyorum.


altairezios
Yasaklı
08 Nisan 2012 12:35

evet arkadaşlar yönetmeliğe görede açıklanmaması daha mantıkılı çünkü sınav daha bitmedi yazılı sınav bitti sözlü sınav duruyor

size göre mülakatta fazla eleme yapılırmı arkadaşlar muhteşem üçlü aklıma geliyorda orda bile 25 kişilik kadroda atıyorum 17 kişi kazansa bile sınavı kesinlikle bu sayıyı almıyorlardı


n.gazi
Aday Memur
08 Nisan 2012 12:36

johnsn sana katılıyorum yazılı notlarımızı bilmek şu süreçte bizim en doğal hakkımızdır. her halükarda mülakata hazırlanıcaz zaten ama puanımıza göre çalışma ağırlığımız da değişebilir.


Haayıırrlısı
Aday Memur
08 Nisan 2012 21:55

umarım yazılıyı kazananların ekserisini alırlar.. yoksa yüzde 20 lik dilim e girme imkanımız daha da azalabilir..


marbury23
Şef
09 Nisan 2012 00:51

yüzde 20 falan hikaye.sırf eski hesap mtk gelkontcuları teselli amaçlı yapılmış birşey,yoksa a b c ç hiç fark yok.zaten büyük ihtimalle yakın zamanda iptal edilir emin olun,öyle bir ayrım kalmaz


marbury23
Şef
09 Nisan 2012 00:54

önce mülakatı geçmeye bakın,ben de dahil.sonra yüzde 20 ye 25 e gireyim derken mülakatta elenirseniz büyük hayal kırıklığı yaşarsınız.ben de dahil :)


furynick
Memur
09 Nisan 2012 01:08

40 - 50 civarı daha eleme olacaktır.


denetci79
Şef
09 Nisan 2012 01:29

Arkadaşlar oncelikle sakin olun artık kafanızı boşaltın. Bu saaten sonra salt bilgiden dolayı eleme yapılmaz. Zaten mulakat sırasında heyecan yapıp takıldığınız zamanlarda sıze yardımcı oluyorlar, mesela bu sorunun cevabı acaba şu olabilirmi şeklinde hatırlatıcı ip uclarında bulunurlar. İlla eleme yapıcaklar dıye bir şartta yok, kafanız rahat olsun. mülakatta muhasebeden monografi sorup tahtada çözdürebilecekleri düşünüyorum çünkü anladığım kadarıyla muhasebeye ağırlık verilmiş, sözel sorular için ise daha önce dediğim gibi mülakatlar için hazırlanmış kitaplar mevcut ordan çalışın derim.


n.gazi
Aday Memur
09 Nisan 2012 10:13

mülakatlarda ne tarz sorular gelir tecrübesi olan arkadaşlar paylaşabilir mi.


marbury23
Şef
09 Nisan 2012 16:15

o kadar mülakata girdim hiç monografi falan çözdürmediler ben sanmıyorum öyle birşey yaparlar.daha çok güncel ekonomik verileri soruyorlar.girin merkez bankası sitesine, ezberleyin verileri sürekli de gazete okuyun mutlaka.avrupa birliğindeki şu anki kriz durumunu takip edin ülkelerde ne oluyor diye genelde soruyorlar.bunların dışında sınavlarda sorulan normal alan sorularından da sorabilirler.özellikle bu sınav çıkmış ve yapamadığınız soruları sorarlar.ama emin olun az önce arkadaşın dediği gibi verdiğiniz cevaplardan çok tavırlar önemli.yoksa girdiğimiz sınav zaten yeterince bilgi ölçtü,bilgi ölçmezler artık.ama yine de gündemi takip edip etmediğinizi de yoklarlar mutlaka.


denetci79
Şef
09 Nisan 2012 23:53

@marbury23 monografi derken yanlış anlaşılmış olabilir. kasteddiğim enfazla 4-5 alt hesabın kullanıldığı problemler, ve Denetmenlik sınavlarındada sorabiliyorlardı. Bana sormadılar ama pek çok arkadaşıma tahtada problem çözdürmüşlerdi. soruları hiç hatırlamıyorum çok zaman geçti ama dönem sonu işlem ağırlıklı sorular vardı.

ve arkadaşlar @marbury23 ün tavsiyelerine kulak verin gerçekten çok güzel özetlemiş. nerelerden sorulabileceği. Mülakatta da heyecandan dona kalırım veya herşeyi unutursam diye korkmayın, daha önce mülakata girenler bilir, OECD'nin üst katına sırası gelen çağrılıyor ve mülakata girmek için ışığın yanması bekleniyor. bekleme sandalyesinde otururken o ışık yanana kadar vakit bitmez, ben bittim dersiniz isminizi bile hatırlayamamaktan korkarsınız:) Ama öyle değil arkadaşlar Ya Bismillah çekip girin, gerisi kendiliğinden geliyor, mülakat heyeti zaten biraz seni rahatlatıyolar, bildiğiniz herşey bir şekilde aklınıza geliyor.


n.gazi
Aday Memur
10 Nisan 2012 11:22

şuan biz artık birbirimize rakip olmuyoruz kendini ispat eden girer


duygusal bayan
Aday Memur
10 Nisan 2012 12:09

arkadaşlar eskiden yanlış hatırlamıyorsam (vergi denetmenliği döneminde)sınavlarda başarı göstermek kaydıyla belli bir yüzde istediği yerde kalabiliyordu.Şimdide böyle birşey var mı ben %10 luk dilime girsem mesela ankarada kalabilir miyim?

birde bu rotasyon durumunu biraz açar mısınız

turne şeklinde mi oluyo yoksa bi gittiğimiz yerde 3 yıl kalma gibi bi şart mı var?


furynick
Memur
10 Nisan 2012 13:03

Evet tahtada muhasebe hesabı yaptırabiliyorlar ama çok zor olmuyor. Mülakatta sorulara siz yön verirsiniz arkadaşlar. Çok az bilgi verirseniz derine in derler, derine inerseniz sen çok biliyorsun madem şunu da söyle derler. En güzeli istedikleri kadar anlatmak, bildiğini göstermek. Ne umursamazlık ne de çok bilmişlik yapmak.


deccal41
Memur
10 Nisan 2012 13:43

%10 luk dilim değil.. eğitime alınırsınız. her aldığınız ders sonunda ( gelir vergisi,kurumlar vergisi,kdv,tahkikat,işlem yönelgesi v.b.) sınav olursunuz,bu sınavların her birinden en az 60 puan almanız gerekir.en sonunda da tüm vergi kanunlarından genel bi sınav yapılır.. bunların ortalaması alınır ve başarı sırası açıklanır. açılan yerler çerçevesinde en başarılı olandan başlar seçme işi.. yani sonda olanlar kalan şehirler arasından bir yeri seçmek zorunda kalır.

rotasyondan kasıt turne değil..görev yaptığınız şehirin ilçelerine ve vergi incelemesi açısından oraya bağlı başkanlık bulunmayan civar şehirlere gitmektir.zira türkiyede sadece vergi müfettişleri vergi incelemesi yapabilir.Bu yüzden grup başkanlığı olmayan şehirlerede gidersiniz.Yönetmelik gereği1 yıl içinde en fazla 4 ay turne yapabilirsiniz.Yardımcılık evresinde mülakatında çalıştığınız üstadınız turneye giderse onun yanında gidersiniz.bayanların gittiği nadirdir.İstemedikten sonra kolay kolay gitmezler.

3 yıl da bir rotasyon diye birşey yok..bu bölgeden bölgeye değişir, örneğin istanbul 1. bölgedir ve çalışma süresi 10 yıldır.Diyarbakır 5. bölgedir ve çalışma süresi 2 yıldır.bu konuda yeni bi yönetmelik çıkacak..yardımcı olarak görev aldığınız şehir kapanmış olmaz.örneğin yardımcılığı ankarada yaparsanız (ankara 2. bölge) yardımcılıktan sonra 2. bölgeden herhangi bi şehre gitme şansınız var.Bu ankarada olabilir.

Mülakata gelince en önemli soru.. 'kendini tanıt ' sorusudur. ve bu ilk sorudur.kendini heyecan yapmadan güzel bir şekilde tanıtman önemlidir.daha sonra kılık-kıyafet gelir.(lacivert renk uygundur)

soru sorulduktan sonra birkaç saniye düşünüp tane tane açıklamak ideal olanıdır.(soruyu biliyorum diye hemen hızlıca cevap vermenize gerek yok). soruyu bilemiyorsan da bilemediğini nasıl söylediğin önemlidir ve bilemedin diye dağılıp dağılmadığın. soruyu bilip bilmemen çok çok az önemlidir. Orada önemli olan bildiğini nasıl aktardığın ya da bilemediğin de ne yaptığın..bu yüzden bilemeyeceğiniz sorularda sorarlar.

Herkese bol şans..


duygusal bayan
Aday Memur
10 Nisan 2012 14:12

deccal41

çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için

çok faydalı olacak hepimize


darkknight44
Aday Memur
10 Nisan 2012 16:48

deccal41

Ben eğer mülakatı geçersem İstanbul'u istiyorum orada ilk görev süresinin 10 yıl olduğunu yazmışsın. Bu süre sonunda mutlaka farklı bir ile gitmek mi gerekiyor. ya da İst. yakınlarındaki şehirlere mi veriliyor? Kişilerin özel durumları evliklik vs. dikkate alınıyor mu?


denetci79
Şef
10 Nisan 2012 21:56

Arkadaşlar Denetmen iken 29 ile başarı sırasına göre dağıtılıyordunuz örneğin istanbula 100, ankara 80, erzurum 20 gıbı kontenjan verıyorlar basarı sırasına gore cıkıp ben burayı ıstıyorum dıyorsunuz karsınızda bılgısayardan yansıtılan turkıye harıtası ve kontenjan dolulugunu gosteren bır hologram oluyor. buralarda enfazla 3 yıl yanı yeterlılıge kadar kalıyordunuz yeterlılıkten sonra ıse sansınıza kalmıs bazı donemlerde ıstedıgınız yerlerde kalıyorsunuz bazı donemlerde ıse dogu bolgelerıne atanıyordunuz.

Ancak, VDK yeni oluştu henüz bir atama yönetmeliği yok. sanırım haftaya cıkacak, haftaya kadar bence bu konuda hıc yorum yapmayın cunku bır cok baskanlık kapatılarak 8-10 bolgeye hatta dahada aza ındırılmesı planlandığını duyuyoruz. Eş durumu doktora yuksek lısans gıbı etmenlere bakılmıyor, anca eşiniz kamudaysa ve sabıt bıryerde ıse ornegın sayıstay gıbı. ozaman eşinize tabı kalıyorsunuz.


deccal41
Memur
11 Nisan 2012 11:30

darknight44

İstanbul 1. bölge ve 10 yıl.. hem yardımcılığı orada yapıp sonra tekrar oraya müfettiş olarak atanırsan etti 13-14 yıl! yardımcılıktan sonraki atamadada yeterlilik sınavındaki başarınıza göre şehir seçme önceliği elde edersiniz.İstanbul 1. bölgede yalnız olduğu için 2. bölgeden 3. bölgeden ve diğer bölgelerden istanbulun çevresinde ki şehirleri rahatlıkla tercih etme hakkın olur tabii ( izmit-sakarya ) gibi..

eş durumuna denetci79 un dediği gibi eğer merkezdeyse ve oradan gitme durumu yoksa tabii kamuda olmak şartıyla o zaman dikkat ediyorlar.

Toplam 412 mesaj
12345678910111213»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi