Editörler : supporters.
«878889909192939495969798»

Lycurgus
Memur
10 Ocak 2021 17:05

Son derece güzel açıklama yapmışsınız hocam. Burada problem Etik yönergesinde sadece etiğe sebep olan maddeler dizili. Birer satır açıklama var o kadar. Jüri üyesi bu maddelerin içini kendine göre göre yorumluyor. Nesnel bir değerlendirme sistemi yok. A Jürisine göre etik sorun olmayan B jürisine göre Etik sorun olabiliyor. Aynı makale ile bir önceki dönem arkadaşınız doçent olmuş ama siz o makaleyle etiğe sevk edilmiş olabiliyorsunuz. ÜAK'ın bu yönerge içerisindeki maddelerin içeriğini genişletmesi gerekiyor. Hocam, yönergenin lisans öğrencisine etik dersi anlatır gibi alt başlıklarla uzunca açıklanması gerekiyor.İnanın bir çok hocam keyfiyetle ya da içeriğine tam hakim olmadan bu maddeleri yorumlayabiliyor.

Örnek olarak: e) Haksız yazarlık: Aktif katkısı olmayan kişileri yazarlar arasına dâhil etmek veya olan kişileri dâhil etmemek, yazar sıralamasını gerekçesiz ve uygun olmayan bir biçimde değiştirmek, aktif katkısı olanların isimlerini sonraki baskılarda eserden çıkartmak, aktif katkısı olmadığı halde nüfuzunu kullanarak ismini yazarlar arasına dâhil ettirmek

maddesinden yola çıkalım:

e.1-Danışman isminin bir makalede ya da bildiri de konulma zorunluluğu yoktur. Jüri üyesi tezden üretilmiş makalede danışman adı yok diye etiğe sevk edemez..

e.2- Aktif katkısı olmayan kişilerin yazarlar arasında olduğunu düşünüyorsanız buna içgüdüsel değil belgeye dayalı olarak karar verilmeli.

e.3- Bildiride ismi olan ama makalede ismi olmayan kişiler feragatname ile yazıya katkı sağlamadıkları için yazarlıktan çekilmiş ise doçentlik başvurusunda bulunan aday etiğe sevk edilemez.

l) Akademik atama ve yükseltmelerde bilimsel araştırma ve yayınlara ilişkin yanlış veya yanıltıcı beyanda bulunmak,

I.1-Bilimsel yayın ve araştırmaların DBS ye girerken yapılmış sayı, yıl, ve imla hataları eğer adaya bir kazanç sağlamıyorsa sehven hata sayılmalı ve etiğe sevk edilmemeli.

I.2-Makalelerin indeks bilgilerinde yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız asgari şartları sağlama ile ilgili problem yoksa puanlamadan düşünüz. Örnek olarak yanlışlıkla, diğer alan endekslerinde olan bir makale Uluslararası alan endekslerinde verilmiş olabilir.

I.3- Bir bildiri hem bildiriler bölümünde hem de makalelerde puanlanmış ise öncelikli olarak adayın ilgili bölümlerdeki asgari puanlarına bakılmalıdır. Eğer ilgili bölümde asgari sayı ve puanları karşılıyorsa aday sehven hata yapmış olabilir.

Maddeleri çok açık olmayan bir yönergeye bakarak bizlerin çıkar sağlamaya yönelik olmayan hatalarımızı bulmaya ve bu hataları yorumlamaya çabalayan sayın hocalarım daha çok canlar yakar...Bu konuda keyfiyetle yönergeyi uygulayan hocalarımızın sayısını azaltmak için dosyaları sonuçlanan arkadaşlarım tek tek UAK ya da başka mercilere bu problemi resmi kanallar vasıtasıyla aksettirmelidir. Onca yılın emeği ufak bir hata ya da bir başkasının keyfi yorumuyla heba edilemez. Bir de şu var. Bizlerin dosyalarını inceleyen hocalarımın bazıları hatta epeyi 4 makale 2 sempozyum bildirisi ile doçent oldular. Sayısal değeri çok az olan aktiviteler de hata yapma oranı da azdır. 100 kalem aktiviteyle başvuran bir adayın hata yapma olasılığı çok fazladır...

Dean_CORSO, 3 yıl önce

Beyana esas yayınlar cümlesi ile hukuken puanlamış ve temel şartları ben bu yayınlar ile başvuru hakkını sağlıyorum demiş oluyorsunuz. Esas olan beyana esas olan yarınlarınızdır. 2016 yılından itibaren yeni sistemde ilişkili yayınları tekil puanlamayı veya aynı çalışmadan çıkan bildiri ve yayından sadece birini kullanabilirsiniz diyerek çerçeve belirlenmiş durumda.

2016 yılından önce puanlama yoktu bir tek isimli yayın ve en az 3 -4 sci ile beyan (başvurumu bu temel yayınlar ile yapıyorum diyordunuz) veriliyordu ama aynı kongrede sunulan tüm çalışmalarda genel özgeçmiş dosyanızda oluyordu. Bir puanlama yoktu. Yayından geçen sözlü sınav çerçevesinde değerlendiriliyordu.

Demek istediğim 2016 sonrası sistemde esas olan beyana esas olarak puanladığınız yayınlarınızdır ve bu yayınlar tekil yayın olacak. İhlale mahal verecek bir durum içermeyecek. Bütün tanımlamalar puanlama üzerine dikkat edin. İntihal ve çarpıtma dışındaki tüm ihllallerde de tekrar başvurabiliyor ve sonunda ünvan alıyorsunuz. Puanlama kurallarına uyunuz.

Burada esas sıkıntı Jürilerin değerlendirmelerinin objektif olamaması maalesef. Jürilerin bir çoğu olaya vakıf değil. Bildiriden makale tabi ki olacak ama birini puanlayacaksın. Eskiden tezden yayın zorunluluğu yoktu hatta tezden yayın yapanlar etiğe veriliyordu örnekleri var. yeni sistemde tezden yayın yapacaksın diyor. Kasıt olmayan he durumda aklanırsınız.

Sevgiyle kalın. İyi düşünün siz içinizde kasıt olmadığını ruhen biliyorsanız zaten 1-0 öndesiniz .

İyi pazarlar.


etik abone
Şef
10 Ocak 2021 19:34

Öncelikle sizi tebrik ederim.

Doçentlik ünvanınızı almanızdan çok daha önemlisi çekip gitmediğiniz

ve akademisyen ruhu ile çözüm önerileri getirdiğiniz için...

Teşekkürler

Kesinlikle birileri 'Kral Çıplak' diyebilmeli .

Benim anacığım çat- pat okuma yazma bilirdi

Yıllar yıllar önce (Endüstri Mühendisliği okuyan kardeşim için)bir gün 'Ben Cumhurbaşkanına mektup yazdım' dedi.

Nasıl gülmüştük ,nasıl dalga geçmiştik .... Hele ki zarfın üstüne sadece CUMHUR yazdığını duyunca...

Aradan 15 gün geçti. Postacı kırmızı Cumhurbaşkanlığı mühürlü bir zarf getirdiğinde bizim şaşkınlığımızı görmeliydiniz.

Ben de Cimer e , Uak özel kalemine(Abdulkerim Hoca ya iletilmek üzere) ve şu an UAK başkanı olan Sakarya Rektörüne anacığımı örnek alarak yazdım.

VE BEN BÖYLE BİR SİSTEMDE 1 AY İÇİNDE DOÇENT OLANLARDAN OLMAK İSTEMEZDİM DOĞRUSU.


etik abone
Şef
10 Ocak 2021 19:37

Yukardaki açıklama ekim 2020 başvuru formuna yazan bir hocamıza cevabımdır


fatican
Aday Memur
11 Ocak 2021 12:12

Ocak ayında sosyal bilimler ve fen bilimleri etik toplantısı ne zaman bilgisi olan var mı? 13 Ocakta sonuç açıklama toplantısı var.


veteriner06
Aday Memur
11 Ocak 2021 15:59

11 Şubat yani bugün sağlık bilimleri etik kurulu oldu mu? öğrenen veya bilen hocalarım cevaplarsanız


osmantabakoglu
Aday Memur
11 Ocak 2021 17:24

Kıymetli hocalarım sosyal bilimler etik kurulu toplantısı hakkında bilginiz var mı? Eğer bilgi alır ve paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Saygılarımla...


veteriner06
Aday Memur
11 Ocak 2021 18:17

Diğer mesajım eksik olmuş kusura bakmayın. 11 Şubat yani bugün sağlık bilimleri etik kurulu oldu mu? öğrenen veya bilen hocalarım cevaplarsanız sevinirim.... Hiçbir yerden bilgi alamıyorum hayırlısıyla akıbetimiz belli olsa da kurtulsak şu süreçten.....


mbt66
Aday Memur
11 Ocak 2021 20:47

2020 ekim başvurusu yapıp etik inceleme alan hocamız oldumu acaba ? Birde etik inceleme için bütün juri raporları bekleniyormu ? Bu konuda çeşitli görüşler var hatta üak ta görev yapan memur ile görüştüğünü asgari için bütün juri raporları beklenir ama etik için beklenmez diye bir konuşma yaptığını açıklamıştı. Bu olayı yaşamış bir hocamız varmı bizi ayrınlatacak ?


murtanyan
Genel Müdür
11 Ocak 2021 21:14

Hocam Ekim 2020 grubunda paylaşmıştım. 11 ocakta sağlık etik kurulu toplanmış.
veteriner06, 3 yıl önce

Diğer mesajım eksik olmuş kusura bakmayın. 11 Şubat yani bugün sağlık bilimleri etik kurulu oldu mu? öğrenen veya bilen hocalarım cevaplarsanız sevinirim.... Hiçbir yerden bilgi alamıyorum hayırlısıyla akıbetimiz belli olsa da kurtulsak şu süreçten.....


murtanyan
Genel Müdür
11 Ocak 2021 21:26

2020 ekimde etiğe sevk edilmiş bir adayın başvurusu durduruldu ve sisteme işlendi. Ancak kendisine tebligat henüz gelmedi. Hocam etik ihlal ve asgari yeterlik toplantıları her ay dosya sayısının fazlalığına göre yapılıyor, ancak başvuru dönemlerinde sıkışıklık olmaması için toplantı sayısı artabiliyormuş. Asgari ve etik bilgisi, jüri sisteme bilgi girişi yaptıktan sonraki ilk kurul toplantısında görüşülüyor. Ardından kurul, jüri iddiası geçerli ise adaya tebligat yapılmasını ve durumunun sisteme işlenmesine karar veriyor. Memur aday hakkında kararı sisteme işlemek ve gerekçeli kararı en kısa zamanda postaya vermekle yükümlü. Bazen gerekçeli karar sisteme erken düşüyor, bazen posta erken veriliyor. Bazen ise jüri sürecinde bilgisi güncellenmeden hakkınızda tüm yazışmalar yapılıp bitebiliyor. Elbette siz bu süreçlerin hiç birisini bilmiyorsunuz. Süreç şeffaf değil... 2020 Ekim başvurularının bu hafta büyük bölümü açıklanacak. Etik ve asgari toplantısı 8 ocakta yapıldı. İlk kararlar işlenmeye başladı bile. 13 ocakta başarılı ve başarısız adayların sonucu için toplantı yapılacakmış. Bu toplantı sonucuna göre 3 4 gün içinde sonuçlar belli olur. Bu süreçte Sonucunuz açıklanmaz sa her ayın ikinci ve son haftası yapılacak toplantıları takip etmeniz gerekiyor. Umarım sorunuza yanıt verebilmiş, yararlı olmuşumdur
mbt66, 3 yıl önce

2020 ekim başvurusu yapıp etik inceleme alan hocamız oldumu acaba ? Birde etik inceleme için bütün juri raporları bekleniyormu ? Bu konuda çeşitli görüşler var hatta üak ta görev yapan memur ile görüştüğünü asgari için bütün juri raporları beklenir ama etik için beklenmez diye bir konuşma yaptığını açıklamıştı. Bu olayı yaşamış bir hocamız varmı bizi ayrınlatacak ?


mbt66
Aday Memur
11 Ocak 2021 21:43

Sayın hocam çok teşekkür ederim yazdıklarınızdan anladığım bütün juri üylerinin raporu beklenmeden bir juri bile etik olarak işlem yaparsa komisyonda görüşülüp eğer komisyonda etik ihlal derse sisteme girliyor 7 juri üyesinin de raporlarının girilmesi beklenmiyor

murtanyan, 3 yıl önce
2020 ekimde etiğe sevk edilmiş bir adayın başvurusu durduruldu ve sisteme işlendi. Ancak kendisine tebligat henüz gelmedi. Hocam etik ihlal ve asgari yeterlik toplantıları her ay dosya sayısının fazlalığına göre yapılıyor, ancak başvuru dönemlerinde sıkışıklık olmaması için toplantı sayısı artabiliyormuş. Asgari ve etik bilgisi, jüri sisteme bilgi girişi yaptıktan sonraki ilk kurul toplantısında görüşülüyor. Ardından kurul, jüri iddiası geçerli ise adaya tebligat yapılmasını ve durumunun sisteme işlenmesine karar veriyor. Memur aday hakkında kararı sisteme işlemek ve gerekçeli kararı en kısa zamanda postaya vermekle yükümlü. Bazen gerekçeli karar sisteme erken düşüyor, bazen posta erken veriliyor. Bazen ise jüri sürecinde bilgisi güncellenmeden hakkınızda tüm yazışmalar yapılıp bitebiliyor. Elbette siz bu süreçlerin hiç birisini bilmiyorsunuz. Süreç şeffaf değil... 2020 Ekim başvurularının bu hafta büyük bölümü açıklanacak. Etik ve asgari toplantısı 8 ocakta yapıldı. İlk kararlar işlenmeye başladı bile. 13 ocakta başarılı ve başarısız adayların sonucu için toplantı yapılacakmış. Bu toplantı sonucuna göre 3 4 gün içinde sonuçlar belli olur. Bu süreçte Sonucunuz açıklanmaz sa her ayın ikinci ve son haftası yapılacak toplantıları takip etmeniz gerekiyor. Umarım sorunuza yanıt verebilmiş, yararlı olmuşumdur

murtanyan
Genel Müdür
11 Ocak 2021 22:03

Hocam, zaten aday rapor ekranında ilk basamak: adayın etik ihlal yapıp yapmadığını soruyor. Jüri rapora devam edebilmek için bu bölüme hayır demek zorunda. Evet derse ayrıntılı açıklama ve gerekçe isteniyor. Jürilerden biri dahi etik ve asgari verirse önce bu karar kurula giriyor, kurul jüriyi haklı görürse süreç duruyor. Yani tüm raporlar gelmeden, herhangi bir jürinin haklı iddiasına istinaden süreç duruyor. Ancak başarılı veya başarısız Olduğunuza dair nihai yargı için tüm jüri raporları bekleniyor.
mbt66, 3 yıl önce

Sayın hocam çok teşekkür ederim yazdıklarınızdan anladığım bütün juri üylerinin raporu beklenmeden bir juri bile etik olarak işlem yaparsa komisyonda görüşülüp eğer komisyonda etik ihlal derse sisteme girliyor 7 juri üyesinin de raporlarının girilmesi beklenmiyor


an.art.historian
Aday Memur
11 Ocak 2021 22:08

Sayın Hocam; Sosyal Bilimlerden 10 Aralık'ta yapılmış toplantı sonrası savunma istem yazısı PTT'den kaynaklı (dağıtıcı geçersiz adres deyip geri göndermiş) olarak 31 Aralık'ta geldi. Sosyal Bilimler Etik'te çalışan arkadaşlara gecikmeden dolayı ilk toplantıya yetişemeyeceği için acele ettiğimi söylediğimde "Hocam rahat olun, sakin sakin yazın toplantıya daha var" dediler. Bunu benim dışarı yansıyan stresimden dolayı rahatlatmak için de demiş olabilirler. Elbette kesin tarih vermediler. Ben de savunmayı geçen hafta gönderdim. Muhtemelen ay sonu ya da Şubat başında yapılacaktır. Aralık 10'da yapılan toplantı ile daha önceki toplantı arasında neredeyse 50 gün vardı.

osmantabakoglu, 3 yıl önce

Kıymetli hocalarım sosyal bilimler etik kurulu toplantısı hakkında bilginiz var mı? Eğer bilgi alır ve paylaşırsanız çok mutlu oluruz. Saygılarımla...


spycemo
Aday Memur
11 Ocak 2021 22:18

Hocam bu konuda bir karışıklık var, bana verilen bilgide de 1 jüri etik ihlali iddiasında bulunsa bile diğer jüriler değerlendirme sürecine devam ediyor, ve tüm jüriler raporlarını tamamlayınca etik inceleme süreci başlıyor. Sonuçta farklı jüriler aynı iddia da bulunabilir. Ve tüm iddialarin tek tek incelenmesi zaman kaybı ve iş yükü. Dolayısıyla etik ihlali belirten tüm jurilerin iddiaları için etik süreç başlıyor. Şuan etik süreç içerisinde olan adaylar için tüm jüriler degerlendirmelerini tamamladı. Bana verilen bilgi de bu şekilde.

murtanyan, 3 yıl önce
Hocam, zaten aday rapor ekranında ilk basamak: adayın etik ihlal yapıp yapmadığını soruyor. Jüri rapora devam edebilmek için bu bölüme hayır demek zorunda. Evet derse ayrıntılı açıklama ve gerekçe isteniyor. Jürilerden biri dahi etik ve asgari verirse önce bu karar kurula giriyor, kurul jüriyi haklı görürse süreç duruyor. Yani tüm raporlar gelmeden, herhangi bir jürinin haklı iddiasına istinaden süreç duruyor. Ancak başarılı veya başarısız Olduğunuza dair nihai yargı için tüm jüri raporları bekleniyor.

Dean_CORSO
Şube Müdürü
11 Ocak 2021 22:34

Jüri sistemden aday dosyasını aldıktan sonra ilk inceleme aşamasından sonra jüri inceleme ekranında adayda etik asgari evet var hayır yok seçeneğinden sonra raporlama için sistem devam izni veriyor.

Yani demek istediğim jüri için

adım 1 )dosya teslim al incele

adım 2 ) Adayda etik veya asgari var mı? (7 jüri ayrı süreçlerde) bir jüri Evet der ise diğer kalan 6 jürinin de bu aşamayı geçmesi bekleniyor 7 jüriden 1- veya ikisi etik var derse bildirim yapılıyor.sisteme memur giriyor, aday sistemde görüyor fakat PTT posta bildirimi toplantı sonrasında yapılıyor.

bu arada etik asgari yok diyen jüriler zaten inceleme raporlama aşamasında oluyorlar.

Bu nedenle Etik veren jüri veya jürilerin inceleme süreçleri zaten erken tarihli bitmiş oluyor. Etik ihlal şüphesinde aday haklı ise o jüri düşüyor. İşte nüans burada başlıyor bu nedenle de diğer etik yok diyen jürilerin giriş tarihleri raporlarda geç olarak gözüküyor. .

İyi haberler olsun İnşallah

spycemo, 3 yıl önce

Hocam bu konuda bir karışıklık var, bana verilen bilgide de 1 jüri etik ihlali iddiasında bulunsa bile diğer jüriler değerlendirme sürecine devam ediyor, ve tüm jüriler raporlarını tamamlayınca etik inceleme süreci başlıyor. Sonuçta farklı jüriler aynı iddia da bulunabilir. Ve tüm iddialarin tek tek incelenmesi zaman kaybı ve iş yükü. Dolayısıyla etik ihlali belirten tüm jurilerin iddiaları için etik süreç başlıyor. Şuan etik süreç içerisinde olan adaylar için tüm jüriler degerlendirmelerini tamamladı. Bana verilen bilgi de bu şekilde.


murtanyan
Genel Müdür
11 Ocak 2021 22:50

Tam olarak süreç böyle işliyor. Benim yukarıdaki mesajımda anlatmak istediğime tercüman olmuşsunuz hocam, teşekkürler...
Dean_CORSO, 3 yıl önce

Jüri sistemden aday dosyasını aldıktan sonra ilk inceleme aşamasından sonra jüri inceleme ekranında adayda etik asgari evet var hayır yok seçeneğinden sonra raporlama için sistem devam izni veriyor.

Yani demek istediğim jüri için

adım 1 )dosya teslim al incele

adım 2 ) Adayda etik veya asgari var mı? (7 jüri ayrı süreçlerde) bir jüri Evet der ise diğer kalan 6 jürinin de bu aşamayı geçmesi bekleniyor 7 jüriden 1- veya ikisi etik var derse bildirim yapılıyor.sisteme memur giriyor, aday sistemde görüyor fakat PTT posta bildirimi toplantı sonrasında yapılıyor.

bu arada etik asgari yok diyen jüriler zaten inceleme raporlama aşamasında oluyorlar.

Bu nedenle Etik veren jüri veya jürilerin inceleme süreçleri zaten erken tarihli bitmiş oluyor. Etik ihlal şüphesinde aday haklı ise o jüri düşüyor. İşte nüans burada başlıyor bu nedenle de diğer etik yok diyen jürilerin giriş tarihleri raporlarda geç olarak gözüküyor. .

İyi haberler olsun İnşallah


Lycurgus
Memur
12 Ocak 2021 00:21

Dean_Corso Hocam benim dosya ile ilgili olarak; 29 Temmuz'da dosyaları gönderdim. Jüri üyesinin bölümündeki arkadaşlardan gelen bilgiye göre jüriye çift dosya gitmiş ve Ekim'de süresinin son gününün son saatlerinde etik raporu düzenlemiş sevgili jürim. Bir hafta önce etik verse o ayki etik toplantısına dosyam girecekti. Son gün etik raporu verilir mi?

Ha olay da şu. İnanın şanssız akademisyen tipine sıradışı bir örneğim. Jüri üyesinin bir makalesine geçen Mayıs ayında geniş kapsamlı bir düzeltme verdim. Çünkü makale bir öğrenci çalışmasıydı, hocanın makaleye hiç katkısının olmadığı belliydi. Dipnot kaynakça uyuşmazlıkları, blok alıntılar, translate ile yapılmış ing. özet çeviri vs. her şeyi düzelttim. Makale Haziran ayı sonunda yayımlandı. Temmuzda dosyam bu jüriye gitti:) Şimdiye kadar hiç bir makaleye ret vermedim. Oturur düzeltir, eklemeler yapar ve değişiklikleri görmeme gerek yoktur seçeneğini işaretleyerek süreci tamamlarım. Ben de dahil olmak üzere herkes mükemmel makale çıkaramaz sosyal bilimlerde. Çalışma alanım ve o sayının hakem listesinden jüri üyem kapsamlı değişiklik yapan ve öneriler sunan o hakemin ben olduğunu tahmin etmiş:) Bölümündeki arkadaşlar söyledi. Ve benim dosyam o jüriye gitti:) Şanssız akademisyenim işte:) Etme bulma dünyası da diyebilirsiniz:) Kıytırık bir Dr. Öğr. Üyesi bir Profösörün makalesinde nasıl kapsamlı düzeltme yaparmış? Profösörün makalesini ancak Profösör değerlendirebilirmiş:) ve tabi ki sevgili jüri üyem için tadını çıkara çıkara mutlu sonla biten bir süreç. Benim içinse değişik bir eski yıl sonu ve yeni yıl başlangıcı.

Dean_CORSO, 3 yıl önce

Jüri sistemden aday dosyasını aldıktan sonra ilk inceleme aşamasından sonra jüri inceleme ekranında adayda etik asgari evet var hayır yok seçeneğinden sonra raporlama için sistem devam izni veriyor.

Yani demek istediğim jüri için

adım 1 )dosya teslim al incele

adım 2 ) Adayda etik veya asgari var mı? (7 jüri ayrı süreçlerde) bir jüri Evet der ise diğer kalan 6 jürinin de bu aşamayı geçmesi bekleniyor 7 jüriden 1- veya ikisi etik var derse bildirim yapılıyor.sisteme memur giriyor, aday sistemde görüyor fakat PTT posta bildirimi toplantı sonrasında yapılıyor.

bu arada etik asgari yok diyen jüriler zaten inceleme raporlama aşamasında oluyorlar.

Bu nedenle Etik veren jüri veya jürilerin inceleme süreçleri zaten erken tarihli bitmiş oluyor. Etik ihlal şüphesinde aday haklı ise o jüri düşüyor. İşte nüans burada başlıyor bu nedenle de diğer etik yok diyen jürilerin giriş tarihleri raporlarda geç olarak gözüküyor. .

İyi haberler olsun İnşallah


dratos
Aday Memur
12 Ocak 2021 20:18

Sayın Hocalarım, arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Daha önce yazdığım gibi, bir jüri üyesi 8 yıl önce yaptığım bir çalışmanın etik belgesini istemişti. Bana kurum söylediği gibi "arşiv değişikliği ulaşılamadı " belgesini dilekçeme cevap olarak verdi. süreç yaklaşık ne kadar sürüyor, bilgisi olan var mi acaba?

Etik inceleme alan birçok Hocamizin bir haksızlığa maruz kaldığı, gereksiz mağduriyet yaşadığı düşüncesindeyim. Buradaki herkesin en kısa zamanda hayırlı haberler almasını diliyorum.


hamush
Şube Müdürü
12 Ocak 2021 22:41

Hocam bunu en iyi ben cevaplarım sanırım. Çünkü etik kurulda çok mesai harcadım. Öncelikle etik ihlal belirlendikten sonra savunmanız isteniyor. Detaylı açıklamanız kurulda okunup oylanıyor ve haksız bılunursanız bilirkişiye sevk ediliyprsunuz. Etik toplantı alana göre her ay yapılıyor. Bilirkişi sevkinden sonra en erken 3 ay içinde yeni bir savunma daha isteniyor. Etik bilirkişi raporunu yazıyor ve kurul toplandığında durumunuz görüşülüyor. 1 ya da 2 ay sürwbiliyor bu süreç. Haklı iseniz durumunuz jüri üyelerine bildiriliyor ve süreç devam ediyor. Toplamda en az 6 ayınızı gözden çıkarınız. Benim 3 yılım geçti, aklandım. Ama epey yıprandım..
dratos, 3 yıl önce

Sayın Hocalarım, arkadaşlar, bir şey sormak istiyorum. Daha önce yazdığım gibi, bir jüri üyesi 8 yıl önce yaptığım bir çalışmanın etik belgesini istemişti. Bana kurum söylediği gibi "arşiv değişikliği ulaşılamadı " belgesini dilekçeme cevap olarak verdi. süreç yaklaşık ne kadar sürüyor, bilgisi olan var mi acaba?

Etik inceleme alan birçok Hocamizin bir haksızlığa maruz kaldığı, gereksiz mağduriyet yaşadığı düşüncesindeyim. Buradaki herkesin en kısa zamanda hayırlı haberler almasını diliyorum.


dratos
Aday Memur
12 Ocak 2021 23:11

Hocam teşekkür ederim. Süreç belli ki epey yıpratıcı. bilirkişi raporları sonrası bir kez daha savunma isteneceğini tahmin etmiyordum.

Sizin de nihayetinde olumlu sonuç almış olduğunuza sevindim. Tabii insan bu süreçte yersiz ve haksiz yere yıpranmış olduğu ile kalıyor...

hamush, 3 yıl önce
Hocam bunu en iyi ben cevaplarım sanırım. Çünkü etik kurulda çok mesai harcadım. Öncelikle etik ihlal belirlendikten sonra savunmanız isteniyor. Detaylı açıklamanız kurulda okunup oylanıyor ve haksız bılunursanız bilirkişiye sevk ediliyprsunuz. Etik toplantı alana göre her ay yapılıyor. Bilirkişi sevkinden sonra en erken 3 ay içinde yeni bir savunma daha isteniyor. Etik bilirkişi raporunu yazıyor ve kurul toplandığında durumunuz görüşülüyor. 1 ya da 2 ay sürwbiliyor bu süreç. Haklı iseniz durumunuz jüri üyelerine bildiriliyor ve süreç devam ediyor. Toplamda en az 6 ayınızı gözden çıkarınız. Benim 3 yılım geçti, aklandım. Ama epey yıprandım..
Toplam 8076 mesaj
«878889909192939495969798»

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi