Editörler : E.Kayı Han
19 Ekim 2010 23:05

Kadrolu Atanan Bir İmamın Eş Durumundan Tayinini Aldırması İçin Kaç Sene Gerekir.?

selamün aleyküm.ben sözleşmeli kuran kursu öğreticisiyim eşim kadrolu imam olarak doğuya atandı.eş durumundan benim yanıma tayinini aldırması için kaç seneyi doldurması lazım?bir senemi, yoksa 2 senemi?bilgisi olan kardeşlerim cevaplarsa memnun olurum...


Best13
Memur
19 Ekim 2010 23:16

2 sene gerekli olup, kadro derecesi düşük olanın yüksek dereceli olanın yanına gider


brkyaşk
Aday Memur
20 Ekim 2010 12:10

Hİç beklemesine gerek yok bence siz kkö olduğunuz için eşinizden yüksek kadrodasınız.Yani siz sigortalı olarak çalışıyorsunuz tabi ki eşiniz sizin yanınıza gelebilir.Kısacası torpil bulursanız oraya başlamasına gerek bile yok hemen bir yazıyla tayin hallolur ama iyi bir torpil


Nurullah_PAZAR
Daire Başkanı
20 Ekim 2010 15:48

Rmysa hanım hemen gelir başlasın orda bi göreve allahın izni ile gelir..Çünkü eş durumu atamlarında hiç bi engel yok ve o size tabi..siz öğretici olarak geçiyosunuz...allahın izni ile yaparsınız ondan sorun olmaz..Ama ilk önce gideceği yerin il müftüsü il görüşsün ve daha da olmazsa İl Valisinin yanına çıksın.Yeni çıkan yasa da eş durmu,sağlık ve eğitim hakkına hiç bi engel yok ama bazı müftüler dinlemiyor..Siz Valilik kanalı ile halledin.Ama eninde sonunda olur kesinlikle olur canınızı sıkmayın...Bizim şef demişti asalet olmadan ve isterse 1 ay olsun çalışalı eş durumu,sağlık ve eğitim hakkı engellemiyoruz dedi..herhalükarda olur.ama siz olmuyor diye geri çekilmeyin efendim.bastırın.birinci de olmazsa ikinci de olur,ikinci de olmazsa üçüncü de olur ama olur allahın izni ile...allah yardımcınız olsun..Eş durumu çok önemli artık...


harun sami
Memur
21 Ekim 2010 20:26

arkadaslar tam tersi durumda islem nasıl olur? yani esimsozleşmeli kkö ben ise yeni atandım kadrolu imam olarak. eşim benim görev yaptıgım yere eş durumundan tayinini isteyebilir mi? bu mumkun mu?


*ariza42
Aday Memur
21 Ekim 2010 23:01

Memurlar arasında statü olarak düşük olan yüksek olanın yanına isteyebiliyor. Yani İmam KKÖ'nün yanına. Fakat sözleşmelilerde durum biraz farklı. Daha doğrusu durum net değil, uygulamalarda farklılıklar var. Ben aynı durumda sözleşmeli kkö eşiminyanına eş durumundan tayin istemiştim. Aynı zamanda Yüksek lisans durumu da vardı. Gelen yazıda eş durumu değil yüksek lisans gerekçesiyle tayin yapıldığı yazıyordu. Ama eş durumu şu anda yapışıyor diye duymuştum sözleşmeli eşin yanına.

Bununla beraber mazeret tayinlerinde 2 yıl bekleme şartı olmaksızın tayin isteme hakkı mevcuttur. Hatta müftüler sizden asdalet tasdiki isteyeceklerdir. Bu konuda siz ısrarcı olun. mümknse ankara ile görüşülmesini sağlayın. Çünkü asalet tasdiki olmadan yapılmış tayin örnekleri mevcut.

Bu konuda biraz araştırma yapmış ve bu konuyla yakından ilgilenmiş biri olarak yazıyorum. vesselam...


harun sami
Memur
21 Ekim 2010 23:31

ariza42 kardeş verdiginiz bilgiler bizim icin son derece degerli. sanırım sizinle hemşehriyiz.

mümkünse, bir kaç sorum var, cevaplar mısınız?

kkö ler ancak haziran-eylül dönemlerinde tayin isteyebiliyorlar, dogru mu? bu dogru ise eş durumundan dolayı tayin hakkımız olsa bile haziranı beklemek zorunda mıyız?

ayrıca eşim sozleşmeli kkö olarak göreve başlayalı bir yılı da doldurmadı.

bu şartlarda sozleşmeli kkö olan, (bir yılı doldurmamış) kadrolu imam olarak yeni işe başlayan eşinin yanına eş tayini isteyebilir mi? yönetmelik veya diyanet teşkilat kanununda neler var? ne tavsiye edersiniz?

şimdiden vereceginiz cevaplar icin teşekkurler.


*ariza42
Aday Memur
22 Ekim 2010 11:23

Harun sami kardeşim konyalıyım evet. Öncelikle memnun oldum, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana.

Ben tayin istediğim zaman (yaklaşık üç yıl oldu) diyanet oldukça zorluk çıkarıyordu. Çünkü sözleşmeli personel daha yeni alınmıştı kuruma ve hiç kimse birşey bilmiyordu. Şimdi bu durum biraz yumuşadı diye biliyorum. İlk olarak şunu söyleyeyim siz öncelikle gideceğiniz camiyi bulup müftüyle konuşursanız kkö olan eşinizin yanına gitmeniz daha kolay olacaktır. Müftü sizi sınava tabi tutmadan alabiliyor mazeret gerekçesiyle. Ama bu arada sizden muvafakat istenecektir. Büyük ihtimalle il müftüülğünüz hatta ilçe müftülüğünüz de buna dahil (başıma geldiği için söylüyorum) asalet tasdikini gerekçe gösterim muvafakat vermek istemeyecektir. Bu konuda ısrar edein gerekirse ankara personel dairesini arayın bu konuda örnekler olduğunu belirtip muvafakatın hakkınız olduğunu belirtin. (Ben muvafakat alamamıştım ve yaklaşık 1.5 yıl beklemek zorunda kaldım. Tayinim çıktıktan sonra bir arkadaş da aynı şekilde eş durumu tayini için baş vurdu yine muvafakat problemi. Ankaraya telefon edilmiş ve asalet olmadan da mazeret halinde muvafakt verilebileceği belirtilmiştir.) Şunu da belirteyim, Eşinizin olduğu il müftülüğüne de baş vurabilirsiniz ama bu durumda işiniz oldukça uzun sürmekte hatta bir şefaatçiniz yoksa büyük ihtimalle sonuç alınamamakta.

KKÖ olan eşinize gelince çok net olmamakla birlikte diyanetin kköler konusunda meb'i örnek aldığını görüyüruz. Sadece ders dönemi dışında taynler yapılıyor derslerin aksamaması açısından. Bir yıl bekleme gibi bir durumlarının olduğunu da düşünmüyorum. Bazı arkadaşlarımız tayinlerini aldırdılar ve belli bir süre için sanırım beklemediler. Çünkü sözleşmeli personelde asalet ya da adaylık gibi bir durum söz konusu değil.

(Bu arada müftülüklerden özellikle de ilçe müftülüklerinden bu konuda zırnık bilgi alamazsınız. Hep asaleti bahane ederler. Bilmiyorum sizinki de öyle mi. Tavsiyem ankarayı aramanız. Mutlaka cevap vereceklerdir. Atama dairesi.)

Aklınıza takılan bir husus varsa yardımcı olmak isterim.

vesselam...


harun sami
Memur
22 Ekim 2010 12:47

verdiginiz cevaplar icin cook tesekkur ediyorum.

eşim benim yanıma gelmesi icin girisimde bulunacagız. derslerin aksamamsı acısından yonetmelikte sizin dediginize uygun olarak haziran-eylul donemlerinde tayin islerinin yapılabilecegini yazıyor. bunun dısnda bi problem yok anlasılan.

muftulukler aynen dediginiz gibi. ancak bizim muhatap oldugumuz ilce muftulugunde 20 yıl imamlık yapms bir hoca gorevli ve bu konularda muftu ne kadar ayak sururse surusun o yapılması gerekenin de fazlasını yapıp insanların isinin olması icin ugrasıyor. bu tarafıyla sanslıyız.

ben de memnun oldum. iyi gunler.


rmysa
Aday Memur
23 Ekim 2010 16:24

verdiğininz bilgiler için teşekkür derim.şöyle anlatayım ben 2yıllık sözleşmeli kuran kursu öğreticisiyim.yeni evliyim eşimde kadrolu imam olarak yeni atamalarda atandı.daha göreve başlamadı.bizde karar vermeye çalışıyoruz.tam olarak nasıl bir yol izleyelim diye.daha doğrusu kararımız onun benim yanıma gelmesi.


*ariza42
Aday Memur
23 Ekim 2010 19:37

rmysa kardeş. Eşinizin sizin yanınıza gelebilmesi en kısa yoldan bir cami bularak müftüyle konuşarak olabilir ancak. Ama başta da dediğim gibi daha ilk başta müftülüklerden asalet tasdiki olmadan olmaz cevabı alabilirsiniz. Biz Hakkımızı arar ve uğraşırız diyorsanız eşiniz yanınıza gelebilir. Ancak sizin gitmeniz daha rahat bir tercih olacaktır. Fakat bu durumda da eğitim ve öğretime ara verilen dönemleri yani yaz dönemini beklemeniz gerekiyor.

Siz bunu beklerken bir yandan da eşinizin muvafakatı için uğraşın derim. Bakarsınız insaflı birine rastlarsınız.

Vesselam...

23 Ekim 2010 21:36

arkadaşlar benimde bir sorum olacak,,, mardine kkö olarak atandım kadrolu olarak,,,ist üniversitesinde örgünde ilahiyat öğrencisiyim,,şimdi eğitimden dolayı ist gelmem için ne yapmam gerekiyor,,,ne zaman bu hakkı talep edebilirim


birkulnet
Şube Müdürü
24 Ekim 2010 00:03

Mevsimbeyaz hocam, eğitim filan dinlemiyorlar, çalmadık kapı bırakmadım sayılır... Sonuç; "Siyasi tanıdığınız varsa işiniz hallolur" diyorlar...

Allah yardımcımız olsun...


*ariza42
Aday Memur
24 Ekim 2010 12:20

Mevsimbeyaz kardeşim. Öncelikle hayırlı olsun.

Eğitim durumundan şu anki durumda mazeret tayini olmuyor. Diyanet genelgesinde eğitimi mazeret olarak gösterip tayin isteyebilmek için yüksek lisans ya da doktora programlarının ders döneminde öğrenci olduğunuzu belgelemeniz gerekmektedir. Bu durumda tayin hakkınız doğmektadır. Fakat bu durumda da eğitim öğretim yılı dışında kalan zxaman dilimlerinde tayin isteyebiliyorsunuz.

Ama yine de bi araştırın derim, bir çıkar yol belki bulunur. Allah kolaylıklar versin, sabrınızı artırsın.

vesselam...

25 Ekim 2010 08:56

amin teşekkür ederim


__marjinalist__
Şube Müdürü
25 Ekim 2010 14:35

Arıza kardeşim gibi biz de çok uğraştık malesef.. (Kader herhalde; bi de fakültede sınıf arkadaşı olunca mı ne:))

Hocam da gayet güzel açıklamış. Bendeniz için de müftü beyler bintürlü bahane getirdiler.

İlk adres müftülük olmalı. Orda arıza devam ediyorsa; randevu isteyin kaymakamdan.. hal adamı ise bir emirle işinizi 10 dakikada halleder. Hamdlsun biz böyle hallettik. Müftü beyler için 15 a/2 yönetmelik maddesinin irabtan mahalli yok. Tabir yerinde ise odunu yemeden iş yapmıyorlar.. (şüphesiz İyi olanlar istisna)

Ha "ben böyle yukardan emirle gelirsem; yarın bana müftü sorun çıkarır mı" diye aklnıza bir soru gelebilir.. Siz resmiyette usule uygun gelmişsiniz zaten. Görevinizi layıkıyle yerine getirirsiniz hiç bi sorun olmaz. Olur da durduk yere sorun çıkarırsa; hak aramaya devam etmeliyiz mutlaka..

Bu kurumu düzeltmenin tek yolu bu arkadaşlar.. Evvela Adalet...


*ariza42
Aday Memur
26 Ekim 2010 00:25

Yürüdüğümüz yol aynı olunca hayatlarda birbirine benziyordur belki.


rmysa
Aday Memur
26 Ekim 2010 14:18

arkadaşlar herkes bişey söylüyorya.kimi diyoki asalet tasdik olması lazım 2 yıl sonra ancak başvuruyapabilir kadrolu imam eş durumundan.kimi diyo hiç beklemesine gerek yok.kesin bir kaynaktan bukonuyu öğrenen biri varmı acaba?veye bizbukonuyu atama müdürlüğündenmi öğrenebiliriz?


amasiva
Aday Memur
26 Ekim 2010 22:13

güncell


*ariza42
Aday Memur
26 Ekim 2010 23:13

Değerli Rmysa kardeş ilk başlarda da belirtmiştim. Ben de sözleşmeli eşimin yanına mazeret tayiniyle gemiştim. Ve yukarda demiştim ki: Hatta müftüler sizden asdalet tasdiki isteyeceklerdir. Bu konuda siz ısrarcı olun. mümknse ankara ile görüşülmesini sağlayın. Çünkü asalet tasdiki olmadan yapılmış tayin örnekleri mevcut.

Yani siz girişimde bulunun, eğer muvafakat alma ya da başvuru aşamasında sıkıntı yaşarsanız Ankara ile görüşün.


tmly
Memur
26 Ekim 2010 23:16

sa. ümidinizi kırmak istemem ama ben böyle biliyorum

kadrolu bir imamın sözleşmeli eşinin yanına gitme hakkı yok DİB.atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre "sözleşmeli olan eş" mazeret gurubune girmiyor.kadrolu olsa giriyor

1-kadrolu olan sözleşmelinin yanına gidemiyor

2-sözleşmeli olan kadrolu eşinin yanına gidiyor. % 10 il kontenjanıda var.kkö.lerde dönem aralarında nakil var.

Allah yar ve yardımcımız olsun

Toplam 77 mesaj

Çok Yazılan Konular

Sözlük

Son Haberler

Editörün Seçimi